کد خبر:۱۶۰۳۰۸
دانشجوی فعال در تسخیر لانه جاسوسی در گفت‌و‌گو با«خبرگزاري دانشجو»:

جنبش دانشجويي امروز در حال یک انتفاضه اسلامی، مردمی و ضد استکباری مجدد است

دکتر پور یزدان پرست در تشریح شش دهه حیات جنبش دانشجویی تصریح کرد: اگر اين جنبش در ابتدای انقلاب دچار سردگمی بود اینک با تجربیات گذشته در حال یک انتفاضه اسلامی، مردمی و ضد استکباری مجدد است.
دکتر سید محمدهاشم پوریزدان‌پرست در گفت‌و‌گوی تفصیلی با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، با گرامیداشت یاد و خاطر شهدای 16 آذر به تاریخ شش دهه فعاليت جنبش دانشجویی پرداخت و اظهار داشت: جنبش دانشجویی ایران فعالیت های سیاسی خود را از جریان ملی شدن صعنت نفت آغاز کرد؛ به طوري كه در جریانات ملی شدن نفت دانشجویان دانشگاه ها نقش قابل توجهی داشتند.
 
وی بیان کرد: در این زمان جریانات وابسته به ابرقدرت ها سعی می کرددند از این قشر جامعه که آینده کشور را در اختیار داشتند، سوءاستفاده کنند؛ به طوري كه حزب توده به دنبال جذب این قشر و سوءاستفاده از آنان در جهت اهداف ابر قدرت کمونیستی شرق بود.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز ادامه داد: پس از کودتای 28 مرداد و ورود نیکسون به ایران برای دریافت دکترای افتخاری از دانشگاه تهران که هدف آن قدرت نمایی آمریکا در ایران و اعلام حمایت از شاه که در سایه آنان با عنوان یک مأمور به ایران بازگشته بود تا منافع آنها را حفظ کند، دانشجویان در اعتراض به این سفر و این قدت نمایی، در روز 16 آذر 32، دو سه روز قبل از سفر نیکسون به دانشگاه تهران سه شهید تقدیم استقلال و عزت مردم ایران كردند.
 
پوریزدان پرست گفت: جنبش دانشجویی با اهدای این سه شهید روح تازه ای گرفت؛ به طوري كه اين دانشجويان چون آذری اهورایی در قلب دانشگاه ایران روشنایی و نورافشانی کردند و راهنمای جنبش دانشجویی تا این زمان شده اند.
 
وي اضافه کرد: متأسفانه همگام با این جریان، جریان های انحرافی و وابسته به بیگانه همواره سعی کردند از این مشعل استفاده کرده و جنبش دانشجویی را به سمت اهداف خود بکشانند؛ جالب این است که زمانی حزب توده و جریان مارکسیستی مدعی بودند که جریان 16 آذر و ایستادگی در مقابل آمریکا توسط آنان به وجود آمده و سه دانشجوی شهید آن روز را از اعضای حزب توده معرفی می کردند.
 
دانشجوی سابق پیرو خط امام در تسخیر لانه جاسوسی گفت: جنبش دانشجویی در ایران پس از 15 خرداد 42 و ورود آشکار امام به صحنه سیاسی ایران، رنگ و بوی اسلامی به خود گرفت.
 
پور یزدان پرست بیان کرد: اگر چه تا پیروزی انقلاب، جریان های انحرافی منافق و وابسته به بیگانه سعی می كردند از این جریان سوءاستفاده كنند، اما حقیقت این بود که جریان 16 آذر یک جریان استقلال طلبانه و ضد بیگانه و بخصوص ضد کودتا و دخالت ابرقدرت آمریکا در ایران است.
 
وي افزود: در دهه 50 این جریان کلاً اسلامی شد و تحت الشعاع تفکرات حضرت امام (ره) قرار گرفت و جنبش عظیم دانشجویی توانست با رهبری امام بزرگترین نقش را در بیداری مردم و جذب آنها و افکار و اندیشه های امام بازی كند و به طور كلي نقش بزرگی به طور مستقیم و غیر مستقیم در پیروزی انقلاب اسلامی داشت.
 
این استاد ارزشی دانشگاه شیراز گفت: پس از انقلاب نیز جریان های انحرافی و وابسته به ابرقدرت ها در دانشگاه های کشور در مقابل انقلاب صف بندی كرده و در کارخانجات، مدارس، ادارات، دانشگاه ها و مناطق مرزی دست به توطئه و شورش و عملیات مسلحانه و تعطیلی کارخانجات و ادارات و سوءاستفاده از دانش آموزان و دانشجویان زدند.
 
پور يزدان پرست بیان داشت: این دانشجویان مسلمان دانشگاه ها بودند که همه جانبه در برابر آنان مقاومت كرده و توطئه های آنان را نقش بر آب نمودند و در این جریان حتی تا پای جان خود نیز در برابر آنان ایستادگی کردند.
 
وی گفت: به طور مثال بسیاری از جوانانی که در کردستان با گروه های ضد انقلاب وابسته به بیگانه مانند دموکرات، کومله، چریک فدایی، پیکاری، رزگاری، حزب توده، منافقین و طرفداران عزالدین حسینی (روحانی ساواک و امام جماعت مهاباد در زمان شاه) تا پای جان می جنگیدند، جریان مسلمان دانشگاه و طرفداران حضرت امام بودند که در آن زمان در انجمن های اسلامی جمع شده بودند.
 
عضو هيئت علمی دانشگاه شیراز گفت: بسیاری از فرماندهان سپاه و داوطلبانی که در کردستان دست به فداکاری زدند، دانشجویان دانشگاه ها بودند كه بسیاری از شهدای گرانقدر کردستان مانند شهید ناصر کاظمی و کمیل میرزاده از میان آنان به پا خاستند.
 
پوریزدان پرست عنوان کرد: پس از انقلاب با گسترش این گروه های ضد انقلاب که شعار فریبکارانه «مبارزه با امپریالیسم» را برای مبازره با انقلاب اسلامی سرداده بودند، دانشجویان مسلمان با تسخیر لانه جاسوسی، سلاح مبازره با امپریالیسم را از دست آنها خارج کرده و آنان را رسوا کردند.
 
وي گفت: با آغاز جنگ تحمیلی و تهاجم خارجی به انقلاب اسلامی، اکثر فرماندهان و نیروهای داوطلب بسیجی نیز همین دانشجویان بودند که پرچم استقلال طلبي و آزادی خواهي را در سایه تفکر اسلامی مجدداً برافراشته كرده و در مقابل صدام و نیروهای بعث عراق که نوک پیکان ابرقدرت ها عليه انقلاب اسلامی بودند، ایستادند و مردم را متشکل نموده و صدام را در رسیدن به اهداف خود ناکام کردند.
 
دانشجوی سابق پیرو خط امام در تسخیر لانه جاسوسی ادامه داد: همچنين این جنبش دانشجویی اسلامی بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب برای بازسای روستاها، جهاد سازندگی را تشکیل داد و در عین حال همزمان با تلاش در روستاها و دفاع از کردستان و ایستادگی در مقابل صدام، با تسخیر لانه جاسوسی و به راه انداختن کارخانجات و مدارس از سوءاستفاده بیگانگان جلوگیری كرد و با آنها به مبارزه پرداخت.
 
پوریزدان پرست خاطرنشان کرد: جنبش دانشجویی در دوران جنگ تحمیلی چهره اسلامی، آزادی خواهانه و استقلال طلبانه داشت و پرچم مبارزه با ابرقدرت ها را بر دوش خود گرفته بود و نیرویی شد که بسیج مردمی را برای اهداف مقدس خود همسو کرد.
 
وي تصریح کرد: با پایان جنگ و رحلت حضرت امام و آغاز دوران سازندگی، آهسته آهسته کسانی که چشم طمع به جنبش دانشجویی داشتند با چهره های جدید وارد صحنه شده و به مرور زمان مخفیانه در این جنبش نفوذ كرده و شعارها و اهداف خود را با سوءاستفاده از پتانسیل موجود تبیین و سعی نمودند در مسیر جنبش دانشجویی که تا آن زمان در مسیر حمایت از انقلاب و امام و مردم ایران طی شده بود تشکیک ایجاد کنند و آنها را دچار استحاله درونی نمایند.
 
دانشجوی سابق پیرو خط امام در تسخیر لانه جاسوسی بیان داشت: متأسفانه در دوران اصلاحات در این رابطه توانستند زیر سایه اصلاحات، در اصول و مبانی انقلاب و راه امام تشکیک وارد كرده و اقدام دانشجویان در تسخیر لانه جاسوسی و حرکت در مسیر امام را زیر سوال ببرند.
 
پوریزدان پرست گفت: متاسفانه جریان شارلاتان بازی سیاسی بعضی جریانات استحاله شده و سوءاستفاده از جنبش دانشجویی برای اهداف خود و سوءاستفاده از توان جنبش دانشجویی برای فتح موانع قدرت و ثروت در مطبوعات و رسانه ها توسط عواملی که اینک آشکارا در خدمت ابرقدرت ها قرار گرفته اند، بزرگترین ضربه را به جنبش دانشجویی در دانشگاه های ایران وارد كرد و آنها را بشدت دچار یأس و ناامیدی نمود؛ به طور مثال علی افشاری، مسئول اسبق دفتر تحکیم وحدت اینک در سایه ابرقدرت ها زیست می کند و محسن سازگارا نیز به عنوان مجری برنامه صدای آمریکا به پادویی ابرقدرت ها درآمده است، شخصی که تعداد زیادی از روزنامه های زنجیره ای توسط او و دوستانش اداره می شد، برپاکنندگان غائله کوی دانشگاه همچون منوچهر محمدی كه اینک در سایه ابرقدرت ها زندگی می کند، سخنرانانی که در دوران اصلاحات در دانشگاه های ایران توسط مدعیان جنبش دانشجویی وابسته دعوت می شدند و خود را جانشین جنبش اصیل ایران معرفی می کردند، پرچمدار مکتب لیبرالیسم و خواهان همیاری قدرت ها با خود بوده و بعضی از آنان نیز از گذشته خود پشیمان بودند.
 
وي بيان داشت: در حالی که جنبش اصیل دانشجویی به دنبال اسلام ناب محمدی و پرچمدار خط امام بود و آنها پرچمدار اسلام التقاطی و روشنفکری دینی به معنای پذیرش لیبرالیسم با لعابی از اسلام بودند، در حالی که جنبش دانشجویی به فكر خدمتگزاری به محرومان بود.
 
دانشجوی سابق پیرو خط امام در تسخیر لانه جاسوسی خاطرنشان کرد: آنها به دنبال ثروت، پست و مقام و در اختیار گرفتن موقعیت های ویژه و رانت های بادآورده بودند.
 
پوریزدان پرست عنوان كرد: اگر جنبش دانشجویی در ابتدای انقلاب دچار سردرگمی بود، اینک با تجربيات گذشته در حال یک انتفاضه اسلامی، مردمی و ضد استکباری مجدد است.
 
وي در پایان بیان کرد: این جنبش در حوادث گوناگون كه از سال گذشته در جهان رخ داده، مجدداً حیات خود را اعلام و دست سیاست بازان را از حیطه عمل خود کوتاه كرده و از سوءاستفاده آنان جلوگیری می کند؛ اين در حالي است كه متأسفانه سیاست بازان به دنبال این هستند که از جنبش دانشجویی در راه رانت های سیاسی-عقیدتی و اهداف فکری خود سوءاستفاده نموده و از آنها به عنوان اهرم خدمت استفاده کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار