کد خبر:۱۶۱۱۲۱
روحالامینی:
دانشجو نسبت به جامعه خویش بیتفاوت نباشد
رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به دوران تسخیر لانه جاسوسی آمریکا گفت: دانشجو نباید نسبت به جامعه خویش بیتفاوت باشد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، عبدالحسین روحالامینی روز گذشته در نشست دانشجویی به عنوان «جنبش دانشجويي توهم يا واقعيت» كه با همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه گيلان در تالار حكمت این دانشگاه برگزار شد، تصريح كرد : تاریخ و جامعه ایران در خود حوادثی مانند 16 آذر کم ندیده است که علاوه بر تحولاتی که در زمان خود داشتهاند حامل پیامهای زیادی برای راهگشایی آیندگان نیز بودهاند.
وی با اشاره به خاطراتی از دوران دانشجویی خود در دانشگاه تهران و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، افزود: عطش دانشجویان انقلابی برای آگاهی، معرفت و شناخت سیاسی و اجتماعی از موضوعات جامعه پیرامون خود در آن زمان قابل تحسین است و دانشجو نباید نسبت به جامعه خویش بیتفاوت باشد.
رئیس انستیتو پاستور ایران آگاهیبخشی و بیدارگری را از عمدهترین وظایف دانشجو در کنار فراگیری بعد علمی دانشگاه دانست و تصریح کرد: بیشترین سهم روشنگری از تحرکات و حساسیتهای جامعه نسبت به دولتها و حکومت بر دوش دانشجو گذاشته شده است.
روحالامینی بيان داشت: این امر چگونگی پیوند دانشجو با مردم و تاثیرات آنان را در تغییر و تحولات جامعه به وضوح نشان میدهد.
وي با تاکید بر اینکه جریان و جنبش دانشجویی در عصر حاضر توهم نیست، ادامه داد: اگر فرض کنیم که عمر آموزش عالی در کشور از زمان تاسیس دارالفنون تا کنون یک قرن بوده باشد، این 33 سال اخیر از لحاظ گسترش، تنوع، نفوذ و آمایش سرزمینی قابل مقایسه با 70 سال گذشته نخواهد بود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه هر چه که از گذشته به حال نزدیکتر میشویم، دسترسیها بیشتر میشود، اظهار داشت: دانشگاههای معاصر با دارالفنون تفاوت دارند؛ چراكه دانشگاههای معاصر از نظر کیفیت آموزشی و ایجاد جنبش دانشجویی برای برطرف کردن مشکلات در جامعه بسیار تاثیر گذار شدهاند، در حالی که در دارالفنون تنها تعداد اندکی از شاهزادگان و تجار زادگان تحصیل میکردند و هنوز آموزش عالی عمومیت پیدا نکرده بود.
روحالامینی با بیان اینکه در اواسط دهه 40 اتحادیه انجمنهای اسلامی در خارج از کشور تشکیل شدند، گفت: تشکیل اتحادیه انجمنهای اسلامی در اروپا در پیروزی انقلاب اسلامی نقش مهمی داشتند؛ چرا كه دو بازوی کمکی برای امام راحل محسوب میشدند.
وی به نقش دانشگاهها در خدماترسانی به مردم از سال 58 به بعد اشاره کرد و بيان داشت: دانشگاهها از سال 58 توسعه بیشتری پیدا کردند و برای خدمت به ملت بپاخاستند.
اين استاد دانشگاه تهران در خصوص تفاوت دورههای آموزش عالی از گذشته تا کنون تصریح کرد: امروز دانشگاههای معاصر در تمام ابعاد مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی پیشرفت کردهاند.
روحالامینی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص حضور دانشجویان در صحنه، اظهار داشت: جوانان گذشته برای به پیروزی رساندن آرمانهای خود از صفر آغاز کردند ولی جوانان امروز برای حفظ این آرمانها باید از اوج آغاز کنند.
وي نقش دانشجویان را در فراهم کردن زیرساختهای امروز کشور بسیار تاثیرگذار دانست و افزود: ایران برای رهایی از اختناق و ایجاد یک بنای مستقل جوانان زیادی را از دست داده است.
اين استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، استاد و دانشجو را دو رکن اصلی در یک دانشگاه نامید و تصريح كرد: جنبش دانشجویی همواره تاثیرگذار بوده است.
روحالامینی با تاکید بر مطالعه دانشجویان درخصوص تحولات عصر حاضر خاطرنشان کرد: طبق نظریهپردازی بسیاری از محققان، دوران ما عصر امام خمینی (ره) نام گرفته است، چرا كه مسیری که امام راحل به روی ما گشودند تنها برای مردم ایران نبوده و این مسیر از غرب تا شرق را میشکافد و پیش میرود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.