مدیر عامل شرکت قند همدان گفت: شکر محصولی استراتژیک برای دولتها محسوب میشود و میانگین سالیانه تولید چغندر قند در ایران 35 ميلیون تن است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قزوین، دکتر مسعود هنرور روز گذشته در سمیناری با عنوان «صنعت قند چالش ها و دور نما» که به کوشش باشگاه پژوهشگران واحد قزوین در سالن آمفی تئاتر علامه رفیعی دانشگاه آزاد قزوین برگزار شد، در سخنانی با اشاره به اهمیت محصول شکر در ایران گفت: شکر محصولی استراتژیک برای دولت ها محسوب می شود؛ چرا که شکر موتور محرکه مواد غذایی بوده و اگر یک مقدار قیمت این محصول گران شود در قیمت همه مواد غذایی تاثیرگذار خواهد بود.
وي به وضعیت تولید، مصرف و ذخیره شکر در ایران و جهان اشاره کرد و افزود: از سال 1998تا 2010 میلادی مقدار مصرف و تولید شکر در دنیا 150 میلیون تن بوده که به دلایل استراتژیک همیشه باید ذخیره مناسبی برای این محصول وجود داشته باشد که این میزان در دنیا 50 میلیون تن به غیر از مصرف و تولید شکر است.
مدیر عامل شرکت قند همدان ادامه داد: وقتی صحبت از آمار مصرف شکر در ایران اعلام می شود، منظور مصرف مستقیم مردم نیست، بلکه میزان عمده ای از این آمار در صنایع مختلف غذایی مصرف می شود.
هنرور بيان داشت: بیشتر محصول شکر در ایران از چغندر قند تولید می شود و میانگین سالیانه تولید چغندر قند در ایران 35 ميلیون تن است که در کشور همسایه ترکیه 45 میلیون تن و کشور فرانسه 60 میلیون تن است.
وي به چالش های این صنعت در کشور اشاره کرد و گفت: عدم شناخت صحیح مهندسان کشاورزی از محصولی به نام چغندر قند، هدر دادن بخش قابل توجهی از محصول چغندر به دلیل انتقال نادرست به کارخانه، عدم تاسیس کارخانه های جدید قند و فرسایش کارخانه های قدیمی و عدم بازدهی مناسب از موانع پیش روی توسعه این محصول استراتژیک در کشور است.
مدیر عامل شرکت قند همدان در پایان گفت: صنعت قند در ایران 116 سال قدمت دارد و با وجود 49 کارخانه قند و نیشکر، اشتغال مستقیم 200 هزار نفر و یک میلیون نفر به صورت غیر مستقیم و گستردگی در 17 استان در ایران مهجور واقع شده است.
در ادامه مهندس علی رضا گرامی پور ، استاد دانشگاه آزاد قزوین در خصوص تحقیقات و پژوهش های کاربردی در صنایع قند و شکر در ایران مطالبی ارائه کرد.