آيت الله نوري همداني با انتقاد از مشورت نکردن فیلمسازان با علما و روحانیون برای ساخت فیلمهای مذهبی گفت: معمولا پس از ساخت سریالها از مراجع تقلید نظرخواهی میشود در حالی که این کار باید پیش از تولید انجام شود.
به گزارش گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، محمد خزاعی، دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر به همراه جمعی از اعضای شورای برگزاری در ادامه سلسله دیدارها با مراجع و علما و روحانیون به دیدار مرجع عالیقدر حضرت آیت الله نوری همدانی رفتند.
در این دیدار، دبیر جشنواره فیلم فجر به ارائه گزارشی از روند فعالیت و برنامه های این رویداد بزرگ فرهنگی و سینمایی ارائه داد.
سپس، آیتالله حسین نوری همدانی با اشاره به اهمیت و حساسیت نقش و تاثیر کار سینما و تلویزیون اظهار کرد: اول اینکه کار شما بسیاربسیار حساس و تاثیرگذار است. در بینش اسلامی هنری که در خدمت اعتقادات اسلامی باشد، مخصوصا، هنرهای تجسمی خیلی بها داده شده است چرا که خیلی اثرگذار و نقش آفرین است.
وی با اشاره به حساسیت بالای کارهنری و نکته که حرکت هنری در مسیر مفاهیم اسلامی دارای ثواب بسیار است خاطر نشان ساخت: چنانچه هنر و مسائلی از این دست در مسیر اسلام و انقلاب قرار گیرند تاثیر زیادی در پیشبرد اهداف نظام خواهند داشت و درغیر این صورت اثرات منفی آنها بسیار زیاد است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه کسانی که در عرصه هنر فعالیت میکنند توفیق بالایی به دست آوردهاند، معنویت را یکی از عوامل مهم پیروزی و تداوم انقلاب دانست و افزود: آن چیزی که کار و هنر شما را از دیگران و از هنرمندان کشورهای دیگر متمایز میکند، جنبههای معنوی است، و باید تمام تلاش خود را در راستای نشان دادن معنویت در همه عرصههای جامعه به کار گیرید تا پایبندی و وفاداری خود به انقلاب را به همه جهانیان نشان دهید.
آیتالله نوری همدانی با اشاره به انتقاداتی که نسبت به برخی فیلمها وجود دارد ابراز کرد: وجود حتی یک درصد آثار منفی در حوزه هنر تاثیر تخریبی داشته و سایر زحمات شما را به هدر میدهد دلیل نارضایتی از بعضی فیلمها و سریالها ناشی از این حساسیت بالاست.
وی با تاکید بر رعایت حریم روابط زن و مرد در فیلمها و برنامههای صدا و سیما تاکید کرد: هوشیاری و دقت در امر برنامهسازی باید سرلوحه تمام فعالیتهای هنری قرارگیرد زیرا دراسلام نیز ابتدا مسئله خودسازی اهمیت دارد تا پس از آن بتوان دیگران را نیز هدایت کرد.
این مرجع تقلید با اشاره به لزوم توجه در گزینش افراد برای کارهای هنری و فیلم سازی اشاره کرد و گفت: انتخاب اشخاص باید با دقت بالایی صورت گرفته و از به کارگیری کسانی که ایمان و اعتقاد کاملی به اسلام و مبانی انقلاب ندارند پرهیز شود.
آیتالله نوری همدانی با بیان اینکه انقلاب دینی و اسلامی ایران در راه مبارزه با سیاستهای آمریکا و صهیونیسم در حرکت است، خاطر نشان کرد: کار اصحاب هنر در این میان حساسیت بالایی دارد اما اولویتبندی در فعالیتها نیز نباید فراموش شود.
وی با اشاره به تبلیغات ضد ایرانی برخی شبکههای ماهوارهای عربی گفت: صاحبان این رسانهها و حامیان آنها با ایران و تفکرات شیعی مخالف هستند بنابراین برای مقابله با این تهدیدات باید به ساخت فیلمهای مستند و تاثیرگذار از وقایع انقلاب مبادرت ورزید.
این مرجع تقلید خواستار توجه فیلم سازان به حماسههایی چون 9 و 19 دی شد و افزود: نشان دادن اهمیت و شکوه ایامالله به مردم سراسرجهان تاثیر زیادی در پیشبرد اهداف انقلاب دارد زیرا در جریان فتنه، بهائیان، منافقان و سلطنت طلبان با فتنهگران همراه شده و قصد براندازی نظام را داشتند اما مردم با بصیرت ایران با حضور خود آتش فتنه را خاموش ساختند.
وی تصریح کرد: نشان دادن چنین حماسههای باشکوهی در فیلمها، قدرت کشورمان را در معرض دید جهانیان قرارمیدهد ضمن اینکه پرداختن به موضع گیریهای حکیمانه رهبری در جریان فتنه و حضور و هوشیاری مردم در صحنه ها و میادین نیز اهمیت بالایی دارد.
آیتالله نوری همدانی با اشاره به رویکردها و محورهای مطرح شده از سوی محمد خزاعی دبیرسی امین جشنواره بین المللی فیلم برای این دوره تاکید کرد:این محورهای که اشاره داشتید خوب است ولی خیلی سرمایه گذاری می خواهد. انجام یک کار کامل به از صد کار نیمهتمام است بنابراین فیلمسازان و اصحاب هنر نیز باید نسبت به اهداف و فعالیتهای پیش رو اولویت بندی کنند و مهمترین آنها را در شرایط کنونی به طور کامل انجام دهند.
وی هشت سال دفاع مقدس را نیز یکی دیگر از عرصههای مهم و حماسه آفرین ملت ایران دانست و تاکید کرد: پرداختن به مسئله جنگ و شهادت و ایثارگریهای رزمندگان و افراد پشت جبهه میتواند یکی از اولویتهای برنامه سازان باشد.
این مرجع تقلید با انتقاد از مشورت نکردن فیلمسازان با علما و روحانیون برای ساخت فیلمهای مذهبی گفت: معمولا پس از ساخت سریالها از مراجع تقلید نظرخواهی میشود در حالی که این کار باید پیش از تولید صورت گرفته و از نظرات حوزویان نهایت بهره برده شود زیرا آنها متخصصین امر دین بوده و در عین حال افراد هنرمندی نیز درمیانحوزویان حضور دارند.
برپایه این گزارش، محمد خزاعی دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر در آغاز این برنامه به ارائه گزارشی از چشم انداز این دوره جشنواره پرداخت.
وی ضمن ابراز خرسندی و قدردانی از آیت الله نوری همدانی به خاطر فرصتی که برای شورای برگزاری جشنواره فیلم فجر اختصاص دادید: جشنواره فیلم فجر در این دوره بر محور «اخلاق، آگاهی و امید» شکل گرفت و اهتمام به مفاهیم اخلاقی و دینی و توجه به استراتژی جدید درعرصه بین الملل از اولویت ها است.
وی، نگاه به کشورهای جهان اسلام با هدف گسترش مناسبات و رسیدن به انسجام جامعه سینمایی و هنری جهان اسلام در جهت تحقق منویات و رهنمودهای مقام معظم رهبری، زمینه سازی برای حضور پررنگ تر سینمای کشورهای اسلامی در قالب سینمای سعادت و جایزه ایمان، امید و بصیرت که تصویرگر عظمت اسلام و مسلمانان باشد را از دیگر برنامه های جشنواره ذکر کرد و اضافه کرد: کیفی گرایی و توجه به استانداردسازی را جدی تر گرفتیم و برای غنی تر شدن جشنواره کوشیدیم با پیش بینی دیدارها و نشست های مشترک از مشاوره ها و کمک های معنوی روحانیون و اساتید استفاده نماییم.
وی دیدار با علما را از جمله برنامه های جشنواره ذکر کرد و خاطر نشان ساخت: رهنمودهای جنابعالی می تواند در این مسیر برای ما اعضای اجرایی جشنواره و هنرمندان کشورجهت بخش و روشنگر باشد.
خزاعی خاطرنشان ساخت: برگزاری کنفرانس بین المللی هالیودیسم و سینما برای شناسایی و تحلیل آسیب ها و تهدیدات سینمای غرب و کالبدشکافی سناریوهای مغرضانه سینمای غربی و صهیونیستی برای تخریب و تخطئه میراث ملی و بومی و تغییر استراتژی بین الملل مبتنی بر موضوعات و مضامین ظلمستیزی، عدالتخواهی، تروریسم، حقوق بشر و بیداری ملتها و برگزاری اجلاس بیداری اسلامی با حضور هنرمندان، پژوهشگران و محققان جهانی و اسلامی از محورهای پیش بینی شده در ساختار سی امین جشنواره است.