مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بیش از ۳۰ درصد موارد سرطانها به انواع رژیم غذایی انسان بستگی دارد.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاری دانشجو»، دکتر محمدحسین فرامرزی اظهار داشت: سرطان مجموعه ای پیچیده از بیماریها است و سرطان زایی تبدیل یک سلول طبیعی به یک سلول سرطانی است که یک فرآیندی پیچیده و چند مرحلهای است.
وی افزود: سرطانها گروهی از بیماریها هستند که به صورت رشد بیرویه و خارج از کنترل تعدادی از سلولها ایجاد میشوند و حدود 100 نوع مختلف هستند.
مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: از نظر بالینی، سرطان به گروه بزرگی از بیماریها اطلاق میشود که از نظر سن شروع، سرعت رشد و وضعیت تمایز سلولها، قابلیت شناسایی با اقدامات تشخیصی، تهاجم، قابلیت گسترش و پاسخ به درمان و پیش آگهی با یکدیگر متفاوت هستند.
فرامرزی در خصوص عوامل خطر ابتلا به سرطانها بیان داشت: عوامل عمده خطر ساز ابتلا به سرطانها را میتوان به پنج گروه طبقه بندی کرد که عوامل خطر ساز مربوط به رفتار یا روش زندگی، عوامل خطر ساز ژنتیکی، عوامل خطر ساز محیطی، عوامل خطر ساز پزشکی و ابتلا به سایر بیماریها را شامل میشوند.
وی گفت: مصرف دخانیات شامل سیگار و قلیان، مصرف الکل و رژیم غذایی از جمله عوامل خطر ساز مربوط به رفتار یا روش زندگی هستند.
مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: بیش از ۳۰ درصد موارد سرطانها به انواع رژیم غذایی انسان بستگی دارد و مصرف میوه، سبزیجات و فیبر در ارتباط با کاهش خطر سرطان دستگاه گوارش، حلق و حنجره، ریه، مری و معده و دهانه رحم مرتبط است.
فرامرزی در زمینه عوامل خطر ساز محیطی نیز گفت: مواد سرطانزای شغلی شامل آزبست، سیلیکا و فلزات سنگین و همچنین آلودگیهای محیطی مانند آلودگیهای هوا، آب و خاک، برخی از آلودگیهای درون خانه از جمله عوامل خطر ساز محیطی هستند.
وی افزود: آلودگی غذا با برخی سموم و مواد زیستی و همچنین ترکیبات نیتریت و نیترات و مواجهه با پرتوهای یون ساز مثل پرتوهای اشعه ایکس، پرتوهای کیهانی و فرابنفش بنفش خورشیدی سایر عوامل خطر ساز محیطی را شامل میشوند.
مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: اشعه درمانی، مصرف برخی داروها، عفونتهای مزمن و بیماریهای همراه با سرکوب سیستم ایمنی از دیگر عوامل خطرساز بروز سرطان هستند.