معاون پژوهشي پژوهشگاه زلزله شناسي با اشاره به آغاز مطالعات براي ساخت نخستين ماهواره زلزله شناسي گفت: اطلاعاتي كه از ماهواره زلزله شناسي استخراج ميشود، ميتواند در پيش بيني زلزله موثر باشد ولي اين مسئله در كوتاه مدت ممكن نيست.
مهدي زارع در گفتوگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، گفت: عمليات مطالعات ساخت ماهواره زلزله شناسي با همكاري پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران آغاز شده و با ساخت اين ماهواره مي توان اطلاعاتي را براي پيش بيني زلزله به دست آورد.
وي افزود: البته پيش بيني زلزله در كوتاه مدت ممكن نيست بلكه بايد اطلاعات اين ماهواره را جمع آوري كرده و در آينده از آن استفاده نمود.
معاون پژوهشي پژوهشگاه زلزله شناسي گفت: استفاده از اطلاعات اين ماهواره ها براي پردازش اغتشاشات ایجاد شده قبل و بعد از وقوع زمین لرزه بسيار به محققان كمك مي كند ولي داشتن اين ماهواره به مفهوم موفقيت در پيش بيني زلزله نيست بلكه اطلاعات جمع آوري شده از آن مي تواند به محققان براي پيش بيني زلزله در آينده كمك كند.
زارع گفت: در حال حاضر برخي كشورها نظير فرانسه، چین و روسیه از اين ماهواره بهره مي برند ولي هنوز هيچ محققي نتوانسته زلزله را پيش بيني كند ولي با اطلاعات جمع آوري شده ممكن است بتوانند در آينده اين كار را انجام دهند.
وي گفت: در حال حاضر در كشور ما نيز مطالعات اولیه براي انجام این طرح انجام شده و قرار است بعد از تامین بودجه مراحل طراحی و ساخت این ماهواره آغاز شود.