بازداشت مسئول بسیج دانشجویی امیرکبیر بخاطر انتقاد از قوه قضائیه، محاکمه دانشجویان بخاطر پیگیری رشوه خواری یک آقازاده و شکایت جاسبی از دانشجویان از مصادیق شماتت جوانان انقلابی از سوی مسئولان است.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ مقام معظم رهبري، در بخشي از سخنان خود در اولين روز سال جديد در حرم رضوي، ضمن ابراز تأسف از عملكرد بی محابا و اختلاف برانگیز برخی رسانه های اینترنتی و دعوت از همه برای پایبندی به اخلاق اسلامی و قانون خاطرنشان كردند: مبادا كسانی به بهانه ی این حرف جوانان انقلابی را مورد شماتت قرار دهند چرا كه اینجانب همه جوانان مؤمن و انقلابی را فرزندان خود می دانم و از آنها حمایت می كنم و البته همه باید با رعایت اخلاق اسلامی، قانون را مراعات كنند.
در ادامه گزارش خبری پیرامون شماتت ها و سرزنشهای مسئولین علیه جوانان انقلابی منتقد، به مصادیق دیگری در این مورد می پردازیم.
صدور بیانیه انتقادی بسیج دانشجویی امیرکبیر و بازداشت مسئول آن
در اولین روزهای فروردین سال 89، بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر طی بیانیه ای به داده شدن اجازه مرخصی به حسین مرعشی اعتراض کرد. مرعشی که سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی و از افراد نزدیک به هاشمی رفسنجانی بود، به موجب حکم قطعی دادگاه بخاطر عملکرد خود در فتنه 88 به زندان محکوم شده بود اما بمناسبت نورور به مرخصی رفت.
اما چند روز بعد و در حالی که هنوز حتی تعطیلات عید به پایان نرسیده بود، دادستانی طی تماس تلفنی با محمد یلماز مسئول وقت بسیج دانشجویی امیرکبیر، او را احضار کرده و در ادامه شنیده شد که مسئولین برخی سایتهای خبری هم به خاطر انتشار این بیانیه احضار شده اند.
در نهایت، یلماز چند روز بعد به همراه برخی مسئولین سازمان بسیج دانشجویی به دادستانی رفته و پس از بازجویی، بازداشت و در نهایت با قرار 30 میلیون تومانی آزاد می شود و همه اینها در حالیست که هیچ وقت به مطالبات بیانیه مذکور پاسخی داده نمی شود.
محاکمه دانشجویان بخاطر پیگیری رشوه خواری آقازاده!
استات اویل یک شرکت نفتی است که در توسعه میدان نفتی پارس جنوبی مشارکت داشت و در سال 1382، مطبوعات نروژ خبر از پرداخت رشوه توسط این شرکت به مقام ایرانی برای تصاحب فازهای 6، 7 و8 دادند ودر پی آن، دادگاههایی در نروژ و آمریکا این شرکت را بخاطر پرداخت رشوه محکوم کردند و بسیاری از مدیران رده بالای آن برکنار شدند.
اما با وجود اینکه هر جا رشوه دهنده ای باشد، رشوه گیرنده ای هم هست، با گذشت چند سال از محاکمه رشوه دهندگان نروژی، خبری از تعقیب رشوه گیرنده ایرانی که طبق حکم شواهد موجود، مهدی هاشمی رییس وقت سازمان بهینه سازی مصرف سوخت بود به گوش نمی رسید.
در این میان، بسیج دانشجویی دانشگاه تهران پرونده ای را در این رابطه در مجتمع رسیدگی به جرائم کارکنان دولت تشکیل داد و مستنداتی چون حکم دادگاههای آمریکا و نروژ و گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی را نیز ارائه دادند اما با گذشت یک سال از این موضوع، کوچکترین پیشرفتی در رسیدگی به پرونده مذکور دیده نمی شود.
در نهایت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران وعلوم پزشکی تهران ضمن انتشار مطالبی در مورد پرونده استات اویل در نشریه سپیدار، بیانیه ای اعتراضی نسبت به قرار منع تعقیب در این پرونده و کوتاهی قوه قضائیه در رسیدگی به موضوع صادر می کند که در آن آمده است: با وجود چنین وضعیتی مفسدین اقتصادی چون رشوه گیرندگان و … نباید هیچ واهمه ای به خود راه دهند و با خیال راحت مشغول کسب و کار خود باشند. در حالیکه در کشور نروژ با انتشار یک خبر در روزنامه ای کم تیراژ تحقیقات قضایی شروع می شود و با شروع تحقیقات رشوه دهندگان خود استعفا می دهند، در کشور ما بازپرس ۶ ماه زحمت می کشد تا قرار مذکور را صادر کند!
در پی این اقدام، بسیج دانشجویی طی احضاریه ای بعنوان متهم به دادسرا فراخوانده می شود؛ سجاد صفارهرندی، مسئول وقت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در این رابطه می گوید: وقتي ما در مجتمع رسيدگي به جرايم كاركنان دولت حاضر شديم، دريافتيم اتهام ما اهانت به قوه قضائيه ميباشد. ضمناً به ما گفته شد كه ظرف 10 روز دفاعيه خودمان را جمعآوري كنيم و در جلسه آينده هم از آنجا كه قرار صادر خواهد شد، سند ملكي براي توديع وثيقه به همراه خود بياوريم.
و جالب آنجاست که همه این اتفاقات در حالی روی می دهند که آقازاده رشوه گیر، هرگز توسط قوه قضائیه مورد تعقیب جدی قرا ر نمی گیرد.
شکایت جاسبی از دانشجویان بخاطر انتقاد از دانشگاه آزاد
در آبان 1385، علی خضریان عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای کشور در یک نشست خبری، در پاسخ به سوالی پیرامون دانشگاه آزاد اسلامی، از شیوه مدیریت آن انتقاد کرد و گفت: متأسفانه اکنون در دانشگاه آزاد خفقانی شکل گرفته که هیچ دانشجویی امکان اعتراض به یکی از مدیران جزء دانشگاه را هم ندارد و جاسبی هم تشکلهای خودساختهای را برای سوپاپ اطمینان ایجاد کرده است.
همین جملات کافی بود تا عبدالله جاسبی مدیر سابق دانشگاه آزاد از خضریان به اتهام توهین و تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب شکایت کند و اورا به دادگاه بکشاند؛ اقدامی که به نظر می رسید با هدف ایجاد رعب و وحشت در میان منتقدین دانشگاه آزاد صورت گرفته باشد.
هر چند معاون دفتر حقوقی دانشگاه آزاد مدتی درمصاحبهای درباره این شکایت اظهار بیاطلاعی کرد و جاسبی هم مدعی شد که شکایت از سوی تشکلهای دانشجویی دانشگاه صورت گرفته و دانشگاه آزاد دخالتی در این باره ندارد، در تفهیم اتهام، دفتر حقوقی دانشگاه آزاد بعنوان شاکی پرونده معرفی شد.
خضریان، در توضیح مراحل رسیدگی به این پرونده می گوید: پس از مراحل تفهیم اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی در دادسرای فرهنگ و رسانه، قاضی پرونده مرا از اتهام توهین به جاسبی مبرا دانست اما برای رسیدگی به دیگر اتهامات به دادگاه انقلاب احضار شدم.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد با دیدن ایستادگی جنبش دانشجویی سعی داشت پرونده را آبرومندانه مختومه کند، می افزاید: حتی وکیل دانشگاه آزاد در دادگاه عنوان کرد: اگر خضریان تعهد بدهد موضوع تکرار نشود، دانشگاه آزاد کتباً مراتب رضایت خود را تقدیم دادگاه خواهد کرد، اما من این تعهد را نپذیرفتم.
این فعال دانشجویی می افزاید: جلسه اول دادگاه بدون نتیجه پایان یافت، جلسه بعدی دادگاه به دلیل عدم حضور نماینده دفتر حقوقی دانشگاه آزاد برگزار نشد و جالب آنکه پس از آن، جلسه بعدی دادگاه نه به من ابلاغ شد و نه به وکیلم و این بار بدون حضور بنده دادگاه برگزار شد و بدون شنیدن آخرین دفاعیاتم به پایان رسید و حکم دادگاه مرا به پرداخت 3 میلیون ریال جزای نقدی بدل از 3 ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم کرد.
تعلیق 7 دانشجوی دانشگاه مفید قم بخاطر انتقاد از اوضاع دانشگاه
در سوم خرداد سال 1390، مجید انصاری، فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو مجمع روحانيون مبارز طی یک سخنراني در دانشگاه مفید قم، به برخي از نهادهاي انقلابی توهين كرده و تلاش مي كند برخي از اقدامات سران و عوامل فتنه ۸۸ را توجيه كرده و خود و ساير سران فتنه را مصداق خط امام(ره) معرفي نمايد.
در پي زير سؤال بردن اصول و ارزش هاي انقلاب اسلامي و از طرف ديگر جلوگيري از حضور سخنرانان ارزشي براي مناظره با وي يا به طور مستقل، دانشجويان ولايي دانشگاه مفيد در حركتي قانوني نسبت به اين روند اعتراض كرده و در نامه اي به رئيس دانشگاه خواستار برگزاري جلسه اي مي شوند كه در آن رئيس دانشگاه به سؤال هاي دانشجويان پاسخ دهد.
اما نه تنها چنین جلسه اي برگزار نمي شود بلكه با طرح اتهاماتي عليه ۸ نفر از دانشجويان، كميته انضباطي این دانشگاه آنها را احضار و برای ۷ نفر از اين دانشجويان حکم تعلیق از تحصیل صادر می کند!
راي بدوي عليه دانشجويان از سوي كميته انضباطي در تاريخ ۶/۴/۹۰ صادر مي شود و در نهایت دانشگاه حكم قطعي را دو روز مانده به آغاز سال تحصیلی جدید صادر مي كند تا این دانشجویان از حضور در کلاسهای درس ترم جدید بازبمانند.
اما چندی بعد حسین شمسیان دبیر شورای مرکزی انضباطی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حکم صادره از سوی کمیته انضباطی دانشگاه مفید را غیرقانونی اعلام می کند و می افزاید: ادعای مسئولان این دانشگاه این است که دانشجویان فوقالذکر تجمع غیرقانونی و بدون مجوز برپا کردهاند که تشخیص شورای مرکزی انضباطی وزارت علوم این بوده که به هیچ عنوان تجمع غیرقانونی در این دانشگاه برگزار نشده است.
وی می افزاید: اگر دانشگاه مفید تصمیمی برای وضعیت این دانشجویان نگیرد یا تصمیمی اتخاذ کند که همچنان مورد اعتراض دانشجویان باشد و به این نتیجه برسیم که این تصمیم خلاف حق صادر شده، به عنوان شورای مرکزی انضباطی وزارت علوم که آخرین و بالاترین رأی را میتواند در این موضوعات صادر کند، وارد عمل شده، اتخاذ تصمیم میکنیم و به دانشجویان ابلاغ میکنیم.