کد خبر:۱۷۹۰۸۵
رئیس دانشگاه مازندران:
راه مبارزه با تهاجم اقتصادی افرایش تولیدات داخلی است
رئیس دانشگاه مازندران با اشاره به تحریمهای اقتصادی که علیه ملت ایران صورت میگیرد، گفت: تنها راه مبارزه با تحریم و تهاجم اقتصادی، افزایش تولیدات داخلی در همه زمینهها و در نتیجه خارج شدن از وابستگی به نفت است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، دکتر احمدپور عصر روز گذشته در جمع اساتید و کارکنان دانشگاه مازندران با اشاره به تولیدات ملی كه جزو نیاز های اساسی اقتصاد هر كشور است، اظهار داشت: اين مهم سبب افزایش نرخ شاخص های اقتصادی از جمله تولید ناخالص داخلی می شود و قدرت اقتصادی کشور که به قدرت اقتصادي پنهان موسوم است را افزایش مي دهد.
وي گفت: اين مهم در مناسبات بین المللی توان حضور و قدرت چانه زنی را بالا خواهد برد و حتی می توان گفت در امنیت ملی تاثیر مستقیم دارد.
رئیس دانشگاه مازندران ادامه داد: تولیدکنندگان باید با بالا بردن کیفی و کمی تولیدات خود، نرخ بهره وری را نیز افزایش دهند تا هم با کاهش نرخ محصولات مواجه شوند و هم قابلیت رقابت پذیری خود را در بازارهای داخلی بهبود بخشند.
بدون خودباوری در دانش فنی نمی توان به تولید ملی دست یافت
احمدپور با بیان اینکه بدون خود باوري در دانش فني نمي توان به توليد ملي دست يافت، خاطر نشان كرد: همانطور كه در سال های گذشته دانشگاهيان در عرصه فناوري هاي جديد از جمله هوا-فضا، علوم پزشكي، فني و مهندسي و غيره عملكرد خوبي را از خود به نمايش گذاشتند، مي توانند در خصوص چگونگي حمايت از دستاوردهاي داخلي و افزايش توان اقتصادي كشور به ارائه طريق بپردازند و مشاوران امين مجريان و مسئولان نظام باشند.
وی منظور از تولید ملی را تولید جامع و شامل تولیدات صنعتی ،کشاورزی و خدمات عنوان و تصریح کرد: سالانه80 میلیارد دلار کالا وارد كشور مي شود كه با صرفه جویی می توان آن را به 30 تا 40 میلیارد دلاركاهش داد.
رئیس دانشگاه مازندران افزود: با توجه به بالا رفتن قيمت ارز، اين هزينه نيز باید محدود به کالاهایی باشد که توان تولید یا فن آوری آن در داخل کشور موجود نباشد يا توليد آن ها صرفه اقتصادي ندارد.
تولبد ملی نیازمند حمایت از صاحبان سرمایه است
احمدپور ادامه داد: از آنجايي كه برای هرگونه تولید نیروی کار و سرمایه مورد نیاز است؛ بنابراین حمایت از صاحبان سرمایه باید مورد تاکید مسئولان کشور و همه دستگاه ها و نهادها باشد.
وی حمايت از كار و سرمايه داخلي را زمينه ساز ايجاد روحيه با نشاط و با انگيزه در ميان نیروی کار ایرانی برشمرد و گفت: با تلفیق فناوری و دانش بهره وری و کوشش می توان تولید ملی را ارتقا داد تا سهم بیشتری از بازارهای داخلی و خارجی را در دست گرفت.
رئيس دانشگاه مازندران با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در طليعه سال جديد افزود: رهبر انقلاب براي چندمين سال پياپي، شعار سال را در حوزه اقتصاد ( سال 1388 را سال اصلاح الگوي مصرف، سال 1389 را سال همت مضاعف و كار مضاعف، سال 1390 را سال جهاد اقتصادي و سال 1391 را سال توليد، حمايت از كار و سرمايه ايراني ) انتخاب كرده اند كه اهميت توجه به ساماندهي و توسعه اقتصادي را نشان مي دهد.
دانشگاهیان راه کارهای کاربردی برای تولید ملی ارائه دهند
احمدپور بر نقش دانشگاهيان در تحقق منويات رهبر معظم تاكيد كرد و گفت: دانشگاهيان در مراكز دانشگاهي و مراكز رشد و مراكز تحقيقاتي مي توانند راهكارهاي علمي و كاربردي در اين راستا ارائه کنند.
وی افزود: ايران اسلامي در طي سي وسه سال گذشته همواره در معرض تحريم اقتصادي از سوي غرب و كشورهاي استكباري با شدت و ضعف هاي متفاوتي بوده است كه خوشبختانه نتوانستند به هدفشان كه عاصي كردن مردم غيور و انقلابي ايران بود، دست يابند.
رئیس دانشگاه مازندران تنها راه مبارزه با تهاجم و تحریم اقتصادی را برون رفت از اقتصاد تك محصولي به خصوص وابستگي به نفت عنوان كرد و ابراز داشت: بايد تولیدات داخلی را در همه زمینه ها افزایش داده و در هیچ عرصه ای از فن آوري و علم و صنعت قائل به محدودیت و معذوریت نباشیم.
احمدپور گفت: بايد به درجه اي از پيشرفت دست يابيم که تولیدات داخلی کشور در نهایت کیفیت قابل رقابت با بازارهای جهانی به دست خریدار برسد.
وی با بيان اينكه این هدف دست یافتنی و قابل وصول است، گفت: لازمه اين موفقيت با «همت مضاعف و کار مضاعف» و فعالیتی جهاد گونه در زمینه اقتصاد و حمایت همه جانبه و فراگیر از تولیدات ملی، که همه مکلف به رعایت آن هستند، محقق خواهد شد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.