كارشناس تغذيه بيمارستان شهيد محمدي بندرعباس با اشاره به اینکه مصرف بيرويه مواد غذايي در سالمندان چاقی را به دنبال دارد، گفت: سالمندان به علت داشتن شرايط خاص بدني، نياز كمتري به مصرف انرژي دارند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، شهلا نامي شب گذشته در حاشیه نمايشگاه هفته سلامت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سالمندان بر اثر تغييرات فيزيكي نياز فراواني به تغييرات غذايي پيدا مي كنند و به علت تحرك كمتر نياز كمتري به مصرف انرژي دارند.
وي پياده روي منظم سالمندان را سبب كاهش وزن و جلوگيري از بيماري مزمن و بهبود آن و رفع يبوست دانست و بیان داشت: تحرك خارج از منزل سبب جذب اشعه uv شده كه جذب كلسيم براي سالمندان را بهتر مي كند.
كارشناس تغذيه بيمارستان شهيد محمدي بندرعباس مصرف بي رويه مواد غذايي را باعث چاقي در سالمندان دانست و گفت: يكي از عمده مشكلات سالمندان عدم تمايل آنها به مصرف لبنيات است كه باعث تغييرات در دستگاه گوارش و پوكي و شكستگي استخوان و كمبود كلسيم مي شود.
نامي افزود: مصرف كم ميوه ها باعث ضعيف شدن سيستم ايمني در بدن سالمند مي شود كه بسيار خطرناك و مضر است، اما سالمندان مي توانند با آب پز كردن ميوه ها ضمن حفظ تمامي مواد مغذي از ويتامين هاي درون آن استفاده كنند.
وي يادآور شد: سالمندان به علت داشتن مشكل بلع مي توانند غذا ها را به صورت پوره مصرف كنند و همچنين روزانه مصرف هشت ليوان آب را داشته باشند و از خوردن آب اضافي خودداري كنند.
كارشناس تغذيه بيمارستان شهيد محمدي بندرعباس تصريح كرد: سالمندان به علت داشتن شرايط خاص بدني بايد رژيم خاصي براي خود داشته باشند كه در آن ميوه و سبزيجات تازه موجود باشد، همچنين آنها بايد از مصرف چربي جامد خودداري و به جاي آن از روغن مايع و يا زيتون استفاده كنند.
نامي تاكيد كرد: سالمندان بايد حداقل سه بار در هفته به مدت 10 دقيقه براي تامين ويتامين D در برابر نور مستقيم آفتاب قرار بگيرند.
وي در پايان خاطرنشان کرد: سالمندان بايد از مصرف چاي پررنگ بپرهيزند، چراكه كافين زياد سبب كم خوابي مي شود، همچنين براي جلوگيري از افزايش قند خون بايد از مصرف نان هاي ساده و بدون فيبر مانند لولش خودداري و به جاي آن از مواد غذايي سبوس دار استفاده كنند.