كارگردان «قلادههاي طلا» گفت: من نگران تحريف موضوع فتنه 88 بودم و تمام تلاشم در فيلم، نمايش وحدت ملي و احترام گذاشتن به آن بود.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، نقد و بررسي فيلم «قلادههاي طلا» عصر امروز با حضور ابوالقاسم طالبي، كارگردان؛ عباس شوقي، مدير جلوههاي ويژه و فهيم، منتقد سينما و تلويزيون در سالن شهيد بهشتي دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد.
در آغاز اين برنامه، فيلم «قلادههاي طلا» براي دانشجويان به نمايش در آمد كه پس از پر شدن ظرفيت سالن دانشجويان سر پايي و در دور تا دور سالن به تماشاي فيلم پرداختند.
نشست نقد و بررسي اين فيلم با طرح سوال سفارشي و يا غير سفارش بودن فيلم آغاز شد كه طالبي با بيان اينكه اولين دانشگاهي است كه حضور يافته، گفت: اين فيلم از جمهوري اسلامي ايران دفاع كرده است.
وي افزود: از 16 سالگي با امام خميني (ره) ميثاق بسته ام و پاي ميثاق خود خواهم ماند.
كارگردان فيلم «قلادههاي طلا» تاكيد كرد: اين فيلم پيچش و روند خاصي دارد كه بايد در شرايط خاصي و متمركز ديده شود تا معنا و مفهوم آن به مخاطب انتقال يابد.
طالبي در ادامه در جواب دانشجويي كه پرسيد آيا زمان ساخت فيلم با موضوع فتنه 88 زود نبوده است، گفت: خير، خيلي هم دير بوده؛ در ايران پس از گذشت زماني كه موقعيت داستان ثابت ميشود فيلم را ميسازند؛ در حالي كه در سينماي آمريكا چنين اتفاقي نميافتد.
وي يادآور شد: من نگران تحريف موضوع فتنه 88 بودم و اين گونه فيلمساختن ها عاقلانه نيست؛ بلكه عاشقانه است.
اين كارگردان سينماي ايران در خصوص واقعي بودن جريانات پايگاه بسيج افزود: تازماني كه دغدغهاي وجود نداشته باشد، نميتوان فيلمي را ساخت و به شكل تأثيرگذاري درآورد؛ من مومنانه اين فيلم را ساختم و بر همه جريانات فيلم ايمان دارم و در رابطه با بسيج سعي كردم تا حس آن لحاظات و اتفاقات پايگاه بسيج را به مخاطبان انتقال دهم.
طالبي در جواب سوال دانشجويان در خصوص در حاشيه بودن مردم و نشان دادن دو جناح مختلف توضيح داد: در اين فيلم مردم در حاشيه نبودند و با نشان دادن راهپيمايي 25 بهمن كه تا قبل از اين فيلم در هيچ جايي نمايش داده نشده، با هلوكوپتر از مردم فيلم گرفته شده است.
وي ادامه داد: ما در فيلم اشاره كرديم كه مردم آمدند از جمهوريت و اسلامي بودن كشورشان دفاع كنند و آن سبزها، همان مردم بودهاند.
كارگردان فيلم «نغمه» تمام تلاش خود را در نمايش، وحدت ملي و احترام گذاشتن به آن معرفي كرد.
طالبي در خصوص نمايش بيشمار فيلم در صداوسيما در ايام نوروز اظهار كرد: در ابتدا يك سفارش شصتتايي داديم كه تمام شد؛ سپس يك سفارش صدتايي داديم كه آن هم خيلي زود تمام شد و اكنون نيز يك سفارش ديگري دادهايم كه توسط صداو سيما تبليغ شود.
وي در جواب دانشجويي كه از او پرسيد اگر برادران پاسدار و سپاهي از شما حمايت نميكردند، ميتوانستيد اين فيلم را توليد كنيد، جواب داد: اين حرف كه از سپاه پول گرفتهام تا بر عليه وزارت اطلاعات فيلم بسازم، حرف خطرناكي است؛ هر كدام از اين سازمانها جبهه و سنگر خاصي دارند؛ يكي دو نفر در سازمانها در حال شيطنت هستند و اين حرف ضدامنيتي و ضدانقلاب كشور و به نوعي توهين به من محسوب ميشود.
كارگردان فيلم «قلادههاي طلا» در خصوص چگونگي انجام اغتشاشات توسط چند نفر توضيح داد: دولت مصدق توسط دو گروه كه در يك سمت آن شعبان بيمخ قرار داشت، سرنگون شد.
طالبي به دولت ميرزاكوچك خان، مصدق و پيشوري اشاره كرد كه در دولت آنها چند گروه باعث فروپاشي آنها شدهاند.
وي خطاب به دانشجويان افزود: اگر دانشجويان سياسي كشور ما به فكر پول، ماشين و امثال اين قضايا باشند، چنين مشكلاتي نيز بار ديگر شكل خواهد گرفت.
اين كارگردان سينماي ايران ادامه داد: اگر ميخواهيد در جامعه خود تأثيرگذار باشيد، بايد منش شما به گونهاي باشد كه پول نتواند بر روي آن تأثير بگذارد.
طالبي در پايان در خصوص منابع اطلاعاتي فيلم خود كتاب، مصاحبه با دوستان، زندانيان، مطالعه بازجوييها، حمله كنندگان به پايگاه بسيج، خود افراد بسيجي و امثال اينها معرفي و خاطرنشان كرد: اميدوارم حضرت فاطمه زهرا (س) اين اثر را از ما قبول كرده باشند.
در پايان اين مراسم، از مهمانان اين برنامه توسط حجت الاسلام و المسلمين بيگدلي، مسئول دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علامه با اهداي هدايايي تشكر و قدرداني به عمل آمد.