رئیس دانشگاه علوم قرآنی شیراز گفت: برپایی بزرگداشت سلمان ميتواند یکی از اقدامات مهم و موثر در کشور و جهان اسلام باشد.
یه گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر محمدجواد سلمان پور گفت: برپایی بزرگداشت سلمان می تواند یکی از اقدامات مهم و موثر در کشور و جهان اسلام باشد.
وی افزود: با وجود اینکه سلمان یکی از سرمایه های بسیار بزرگ، مهم و به عنوان افتخار دینی و ملی اسلام تلقی می شود؛ اما هنوز در کشور ما ناشناخته مانده است؛ بسیاری از مردم ما با نام سلمان در تاریخ اسلام آشنا هستند و می دانند که سلمان یک مسلمان ایرانی و فارسی بوده است؛ اما این مقدار کفایت نمی کند و مردم ایران بویژه فارسی ها باید به طرق مختلف این شخصیت را بازشناسی كنند.
رئیس دانشگاه علوم قرآنی شیراز با بیان اینکه سلمان اولین محدث و حدیث نگاردر تاریخ اسلام است، اظهار داشت: سلمان از زمان پیامبر اکرم(ص) راوی گری حدیث و علم حدیث را در تاریخ اسلام پایه گذاری می کند و این مسئله دقیقا نقطه مقابل افرادی است که به جمع آوری احادیث اعتنا نمی کردند و به علاوه مخالفت نیز می ورزیدند.
سلمان نماد حقیقت جویی و حقیقت گرایی بود
سلمان ادامه داد: سلمان نماد حقیقت جویی و حقیقت گرایی است؛ اگر بخواهیم شخصیتی به عنوان الگو در قرن ششم میلادی یا در قرن اول هجری جست و جو کنیم شخصیت سلمان بی شک جزو افرادی است که در صدر اسامی قرار می گیرد.
سلمان پور بیان داشت: جست و جوی سلمان در خصوص حقیقت یابی و رسیدن وی به حقیقت، سلمان را به یک شخصیت مرکزی در اسلام تبدیل می کند؛ چرا که حقیقت جویی سلمان، ایمانی راسخ و استوار برای او می سازد.
دانشيار دانشگاه شيراز در ادامه سخنان خود با اشاره به ایمان راسخ سلمان نسبت به پیامبر و اسلام گفت: به همین دلیل حضرت سلمان برای پیامبرگرامی اسلام یک ستون و عمود بوده است و حضرت او را از خودش و اهل بیت می دانند.
وی خاطرنشان ساخت: روایات متعددی در تاریخ نقل شده است که اگر ابوذر آنچه که سلمان می دانست بداند کافر می شود یا کشته می شود. پس نوع حقیقت جویی سلمان تا آنجایی پیش می رود که اطلاعات و آموزه هایی از این عالم ٰاز طرف خداوند دریافت می کند و توسط پیامبر آموزش می بیند؛ این در حالی است که سایر صحابه ظرفیت و توان تحمل آن اطلاعات و آگاهی را ندارند.
سلمان بازوی پرتوان برای پیشبرد اهداف اسلام و پیامبر گرامی بود
دکتر سلمان پور در بخش دیگر اظهارات خود بیان داشت: به هر حال تاریخ این طور بیان می کند که سلمان یک بازوی پر توان برای پیشبرد اهداف اسلام و پیامبر گرامی است.
دانشيار دانشگاه شيراز گفت: خاندان پیامبر بر سلمان حساب جداگانه ای می کردند؛ به قدری که سلمان برای آن ها یک تکیه گاه محسوب می شده است. تا آن جا که حضرت فاطمه (ص) بعد از علی بن ابی طالب، سلمان را به عنوان تکیه گاه خود قرار می دهند و به ایشان اعتنا می کردند.
وی تصریح کرد: سلمان بعد از پیامبر گرامی اسلام شاخصی است که می تواند ما را به حق و حقییقت راهنمایی کند به همین جهت چون ملیت و قومیت سلمان ایرانی است. برما ایرانیان بویژه فارسیان است که ایشان را بزرگ بداریم و در معرفی این شخصیت بزرگ به دنیای اسلام و مردم بکوشیم.
سلمان محور وحدت در اسلام بود
رئیس دانشگاه علوم قرآنی شیراز بیان داشت: اعتقاد من این است که حضرت سلمان می تواند یکی از محورهای وحدت در جهان امروز بین مسلمنان باشد؛ چرا که همه مسلمانان از همه طرق و مذاهب، سلمان را یکی از صحابه بزرگ پیامبر می دانند.
سلمان پور ادامه داد: اگرچه در اسلام محورهای مهمی از وحدت همچون قرآن، پیامبر، آموزه های مشترک پیامبر و حج و ..... داریم؛ اما شخصیت سلمان یک مطلب و گویایی دیگری دارد که بعد از اینکه به اصطلاح محور وحدت قرار گرفت می تواند برای دریافت اسلام ناب و محمدی شاخص قرار بگیرد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: در همین راستا روایاتی است که اگر یکی از این شخصیت های ربانی بازشناسی شوند آن شخصیت ها بار دیگر زنده و احیا می شوند.
وی با تاکید بر معرفی شخصیت سلمان در جامعه امروز بیان داشت: در درجه اول برای معرفی سلمان باید از مقاطع کودکی و نوجوانانی فرزندان شروع کرد؛ نگارش کتاب های مختلف برای سنین گوناگون، برگزاری میزگردهایی در نشریات تخصصی و دانشجویی، ساخت فیلم های مستند در خصوص زندگی نامه سلمان، نشراحادیثی که در خصوص سلمان نگاشته شده است، بازگو کردن روایات متعدد در خصوص سلمان و توزیع مطالب و سخنان حضرت سلمان در آکادمی ها و رشته های مختلف علوم انسانی نیز در این زمینه می تواند تاثیر گذار باشد.
سلمان پور بر ضرورت بزرگداشت سلمان تاکید کرد و گفت: متاسفانه ما برای شخصیت هایی که فرسنگها با شخصیت سلمان تفاوت دارند کنگره های بزرگی برگزار می کنیم و شخصیت آن ها را در اذهان مردم و محافل علمی بازسازی می کنیم؛ اما این موضوع باعث تاسف است که هنوز مراسم بزرگداشتی درخور و شان شخصیت حضرت سلمان که از افتخارات دینی و ملی ماست برگزار نشده است.