به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، همایش «فرزندان انقلاب» روز گذشته با حضور ابوالقاسم طالبی، کارگردان؛ محمد خزائی، تهیه کننده و محمد تقی فهیم، منتقد سینما در سالن همایش شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد.
این همایش با بیان دیدگاه های مخالف و موافق دانشجویی در رابطه با این فیلم سیاسی و پاسخ ابوالقاسم طالبی، کارگردان و محمد خزائی، تهیه کننده برگزار شد.
خزائي: خيليها مي خواهند جلوي قلادهها قد علم كنند
محمد خزائی در همایش «فرزندان انقلاب» که بعدازظهر امروز در سالن همایش های شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد، با اشاره به اینکه ساخت فیلمی در فضای انتخاباتی از خواسته های قلبی ما بود، اظهار داشت: اگر باور قلبی سازندگان این فیلم در کار نبود، هرگز قلاده های طلا خوب از کار در نیامده و با استقبال پرشور مردم رو به رو نمی شد.
وی با بیان اینکه ساخت فیلم های نمایشی در کشورهای دیگر دنیا با سفارش سیاستگذاران کلان آن کشور تهیه می شود، تصریح کرد: امیدوارم مسئولین فرهنگی کشور به جایی برسند که برای تاثیرگذاری در فضای جامعه از طریق فیلم های سینمایی و تلوزیونی اقدام به سفارش آن به مسئولین مربوطه کنند.
خزایی در پاسخ به سوال دانشجویی که فیلم را سفارش شده به کارگردان خوانده بود، گفت: فیلم قلاده های طلا دغدغه شخصی کسی جز آقای طالبی نبود.
تهیه کننده فیلم قلاده های طلا با اشاره به اینکه به خاطر ماکت بودن قسمت هایی از فیلم مثل میدان ونک و پایگاه بسیج هزینه های زیادی را دربرداشته است، خاطرنشان کرد: هزینه خرج شده در طراحی و ساخت ماکت ها یک میلیارد و 950 میلیون و هزینه خرج های نیروی انتظامی 150 میلیون شد که در نهایت حدود 2 میلیارد هزینه ساخت این فیلم گردید.
طالبي: سفارشي خواندن قلادهها فقط براي جوسازي است
همچنين ابوالقاسم طالبی در همایش «فرزندان انقلاب» که بعدازظهر امروز در دانشگاه قم برگزار شد، با اشاره به این که فیلم قلاده های طلا، فیلمی مستند و ارزشی است، تصریح کرد: وضعیت جامعه به سمتی پیش می رود که تکثیر فراستی زیاد شده و همه دوست دارند برای فیلم مشکلی تراشیده و به آن دامن بزنند.
وی در ادامه افزود: تلاش ما در این فیلم این است که به همه بگوییم که فتنه ای که در سال 88 بوجود آمد، شروع آن توسط عوامل داخلی بود ولی پس از مدتی از طرف عوامل خارجی ادامه داده شد و از دست عوامل سرسپرده داخلی خارج گردید.
طالبی در پاسخ به سوال دانشجویی که فیلم را سفارشی خواند، خاطرنشان کرد: این فیلم را برای وحدت ملی ساخته و کسی که سازنده فیلم بوده و استقلال فکری در نویسندگی و ساخت آن داشته باشد، از هماهنگی تمام عوامل آن، این امر مشخص می باشد؛ و سفارشی خواندن آن جز جوسازی معنی دیگری ندارد.
کارگردان فیلم قلاده های طلا با تاکید بر اینکه به قطع یقین سفارت انگلیس در کشته شدن ندا آقاسلطان به صورت مستقیم دست داشته است، اظهار داشت: این امر کارهای اطلاعاتی، پشتیبانی و شناسایی دقیق می خواهد و قتل ندا آقاسلطان با یک کار اطلاعاتی قوی توسط عوامل سفارت انگلیس بوجود آمده بود و عدم پرداختن به آن به خاطر محرض نبودن چگونگی کشته شدن وی بوده است.
وی با اشاره به این که سینما صنعت پرخرجی می باشد، گفت: ساخت فیلم سینمایی بدون تهیه کننده یا سرمایه گذار به معنی عام آن ممکن نخواهد بود.
طالبی ساخت فیلمی با مضمون فتنه88 و عوامل پشت پرده آن را جرقه و دغدغه ذهنی خود دانست و افزود: برای ساخت این مجموعه به دنبال کسی برای تهیه کنندگی آن بودیم که روایت فتح این مسئولیت را پذیرفته و از آن حمایت و پشتیبانی لازم را به عمل آورد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بسیجی با کار برای خدا، خود را برای رسیدن به آرمان ها فدا کرده و در تمام عرصه ها با قدرت وارد شده و آمادگی قبول تهمت ها، سختی ها و مشکلات پس از آن را خواهد داشت.
کارگردان فیلم قلاده های طلا با بیان اینکه تمام فیلم هایی که در کشور تهیه می شود با هزینه دولتی است، اظهار داشت: فیلم هایی که حوزه هنری، شهرداری، وزارت ارشاد اقدام به ساخت آن ها می نماید، وابسته به حکومت بوده و با هزینه دولتی ساخته می شوند.
حاشيهها
ساعت 15:45 دقیقه بود. در سالن همایش های شیخ مفید دانشگاه قم مکانی برای نشستن باقي نمانده بود. افراد جدید در انتهای سالن ورودی روی پا ایستاده بودند. همایش «فرزندان انقلاب» با تلاوت آیات قرآن و سرود ملی آغاز شد. مجری برنامه پس از خوشامدگویی، حضار را به تماشای بخش هایی از فیلم «قلاده های طلا» دعوت کرد. در هنگام پخش این کلیپ طالبی، نویسنده و کارگردان، خزائی، تهیه کننده و فهیم، منتقد سینما در سالن حضور پیدا کردند. با دعوت مجری و تشویق حضار سه مهمان این برنامه به جایگاه رفته و به بحث و گفتوگو و پاسخ به سوالات دانشجویان پرداختند.
فهیم در شروع مراسم با اشاره به دست نوشته های شهید آوینی و بررسی وضعیت سینمای ایران گفت: شهید آوینی پیش بینی کرده بود که کار مخملباف تمام است و همانطور هم شد و بعد از فیلم «نوبت عاشقی» خبری از مخملباف نیست.
وي به عنوان منتقد سینما از طرف دانشجویان سوالی مطرح کرد که باعث تشویق بخشی از حضار شد. سوال این بود که آیا این فیلم سفارشی بوده است؟ در پاسخ به این سوال طالبی گفت: این فیلم دغدغه ذهنی خودم بوده و اگر برای این کار پیشنهادی از طرف وزارت اطلاعات می شد، آن را نیز انجام می دادم.
طالبی در بخش دیگری از صحبت های خود تصريح كرد: روشنفکری در زمان گذشته به واسطه آشنایی با دو زبان خارجی و تدریس در کشور خارجی بود، ولی روشنفکری در زمان حاضر خوردن مشروبات الکلی و فحاشی به قشر طلبه قلمداد مي شود.
در بخش دیگری از جلسه پرسش و پاسخ، طالبی در جواب سوال دانشجویی که گفته بود، اگر فیلم شما برای جایزه اسکار انتخاب شود، برای دریافت جایزه اقدام می کنید؟ گفت: بستگی دارد چه کسی جایزه بدهد؟ مدونا؟ ...؟ خودشیفته کیه؟
در پاسخ به سوال، دانشجویان شروع به نام بردن هنرپیشگان معروف کردند.
طالبی ادامه داد که مرد آن است که در موقعیت قرار گرفته و آن موقع تصمیم درست بگیرد.
طالبی مراسم اسکار را سیاسی خواند و جایزه اسکار فرهادی را مدیون انالله و اناالیه راجعون وسط فیلم دانست.
کارگردان «قلاده های طلا» گفت: خیلی ها از ما می خواستند که به توقیف این فیلم دامن بزنیم، تا فروش آن بالا برود ولی این کار کلاه برداری بود و با این کار مخالف بودم.
فهیم سوال دانشجویی را خواند که مورد ابراز احساسات دانشجویان قرار گرفت و جو سالن بهم خورد. سوال این بود؛ کسی که 500 ساعت فیلم اغتشاشات را نگاه کند، سفارش شده است و فیلم او سفارشی است و به جهت خاصی زاویه دارد، طالبی در پاسخ گفت: بله، خیلی ممنون، تشکر. من امیدوارم سفارش شده امام زمان (عج) باشم.
طالبی در پاسخ به این سوال که آيا به خاطر اینکه در شهرستان ها منتقد دارید به شهرستان ها نمی روید و فقط به شهر قم به خاطر اینکه طرفدار دارید، حضور پیدا کردید، گفت: من به خاطر اینکه سرم شلوغ است و کار زیادی دارم به شهرستان نمی روم و به قم به خاطر حرم حضرت معصومه (س) آمدم؛ در ضمن اگر این فیلم عقیده من باشد در دل شیر هم میروم؛ اینکه دانشگاه است.
وقتي دانشجوی دختري برای پرسش سوال شفاهی در جایگاه حضور پیدا کرد، بلندگو صدای خش خش می کرد و مانع از پخش صدا می شد. سالن همایش را همهمه فرا گرفت و طالبی گفت: کار عوامل استکبار است.
فهیم پس از شنیدن سوالات شفاهی و کتبی دانشجویان که به صورت صریح و مستقیم از طالبی انتقاد کرده بودند و ایشان با حوصله و صبر به آنها پاسخ داده بود، گفت: سعه صدر طالبی برای من جالب بود.
در پایان مراسم دانشجویی از بين جمعیت بلند شد و شروع به انتقاد از اخلاق و روش بیان طالبی كرد و وي پس از شنیدن سوالات او شروع به پاسخ دادن نمود؛ البته دانشجوی معترض قانع نشده و با میانجیگری خزائی و مجری برنامه کنترل شد.
در پایان جلسه با اهداي جایزه ای از مهمانان برنامه تشکر و قدردانی شد و در حرکتي اخلاقی، خزائی جایزه خود را به دانشجوی معترض تقدیم کرد که این حرکت مورد تشویق حضار قرار گرفت.