کد خبر:۱۸۲۶۷۰
دهه دوم فاطميه - هيئت ميثاق؛

آقاتهراني: منبر جای سیاست هم هست چون جزیی از دین است/برخی سر کلاس آقای بهجت می‌رفتند براي فخرفروشی

یکی از محرمات فخرفروشی است؛ برخی می‌گویند سر کلاس آقای بهجت می‌رویم بخاطر فخرفروشی، برخی به زیبایی خود می‌نازند، اما ...
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، مراسم دهه دوم فاطميه در دانشكده علوم اجتماعي برگزار مي شود و حجت الاسلام آقاتهراني در اين مراسم سخنراني ميكنند
 
متن ذيل سخنراني روز گذشته اين خطيب در هيئت ميثاق دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران است كه در خصوص بعد اخلاقی، فکری، عاطفی، اقتصادی و عرفانی انسان صحبت كردند:
 
ممکن است که کسی مسلمان نباشد، باید با او بحث عقلی کرد، در گفتگو باید وجه مشترک وجود داشته باشد، در جلسه بچه مسلمان ها قرآن وجه مشترک است.

قرآن ادعا می کند برای همه است، کامل ترین است و هر چیزی را بیان کرده است؛ بنابراین سیاست هم در آن آمده است. اسلام می گوید من برای تمام ابعاد وجودی حرف دارم، اقتصاد، اخلاق و ...

منبر جای سیاست هم هست چون جزیی از دین است و منبر جای دین است. درگیری در ولایت مداری حضرت زهرا بحث حاکمیت، بحث سیاسی است، می تواند دینی باشد که یک بخش را مطرح نکند و آن سکولار است یعنی دینی که بخشی از آن پذیرفته می شود و بخشی پذیرفته نمی شود. این دین، دین اسلام نیست چون دین اسلام مربوط به دنیا و آخرت است.

کسی می تواند فکر سیاسی نداشته باشد؟ کسی که رای می دهد نظر سیاسی دارد و کسی که رای نمی دهد هم نظر سیاسی دارد. آدم نمی تواند در خلا باشد. ولی فقیه نداریم؟ چه استدلالی وجود دارد؟

منبر، محراب یعنی محل حرف، محل جنگ! مسجد یعنی محل جنگ! بزرگترین مسائل سیاسی در منبر گفته می شود و امام سجاد (ع) وقتی در مسجد شام به بالای منبر رفت خطبه خواند.
 
باید کسی که نماز جمعه را می خواند بتواند خطبه کند وگرنه نمی تواند نماز جمعه بخواند، روز جمعه اي یزید خطبه نخواند خطیبی را مامور کرد و می خواست خود نماز بخواند. خطیب به امام معصوم توهین کرد. امام سجاد(ع) برآشفته شدند و درخواست صحبت کردند: آیا به من اجازه می دهی که بروم بالای این چوب ها و چیزی بگویم که خیر دنیا و آخرت در آن باشد؟ یزید اجازه نداد امام اصرار کرد، معاویه پدرش گفت اجازه دهد.

وقتی امام با یاد خدا شروع می کند و نام پیامبر را می آورد و خودش را معرفی می کند، می گویند بالای منبرها ... در حالیکه به شمشیر او این چوب ها روی هم سوار شدند.

اشکال ندارد بالای منبر صحبت سیاسی شود بلکه ضروری است.

امام خمینی (ره) مي گفتند: «انگلیسی ها وارد کشور ما شدند و تمام دارایی های ما و علمی و فرهنگی ما را فهمیدند و کاری کردند که آقایان وقتی بالای منبر می روند چیزی از سیاست نگویند.» به این دلیل که حکومت ظالمانه در کشور روی کار بود.

به دانشگاه بسنده نکنید و به حوزه هم سر بزنید تا بینید چقدر این علمتان دینی است و چقدر نیست. برای بعضی واجب است که به حوزه هم بروند، باید یک عده ای بود دست تنها نمی شود.

حضرت زهرا(س) مي‌فرمايند: من دنیای دنیاپرستان را دوست ندارم.

خطبه 47 نهج البلاغه آمده است: به دنیا پرستی روی نیاورید هرچه به روی شما بیاید. مثلا نامزد و کاندید نمایندگی شدن روی کردن دنیاست. دنیادار بودن یا نبودن یکی است، فقیر و غنی یکی است، مهم وابستگی به آن هست و آنگه چقدر دنیاگرانه می بینی.

تو باید دنیا را کنترل کنی نه آن تو را. سلامتی و بیماری مهم نیست مهم این است که چگونه می بینی؟ ممکن است رئیس جمهور بهشت رود و کسی که مقام کمی دارد جهنم رود.
 
در روایت آمده است: محبت دنیا سرآمد خطاهاست و نه خود دنیا.

دنیا محل تجارت اولیای خداست و در آن به کمال می رسند محل سجده اولیای خدا این دنیاست، دنیا بد نیست بستگی دارد تو چگونه استفاده کنی.
 
بر آنچه از دنیا از دست می دهید غمگین نباشید. نوع شناخت و بینش را اصلاح کنید، اگر دنیا بر شما تنگ شد تاسف نخورید مهم نیست. توجه به صاحب مال و استفاده درست مهم است. باید دنبال عمل کردن رفت ما خیلی چیزها را بلدیم ولی عمل نمی کنیم.

نظر به دنیا دو نوع است یا ابزاری که خوب است بیشتر زنده باشم تا برای آخرت کار کنم و یا استقلالی یعنی دنیا هدف باشد که اشتباه است.

در خطبه 81 نهج البلاغه حضرت علی(ع) مي فرمايند: کسی که به وسیله دنیا بنگرد دنیا او را بینا می کند کسی که از دنیا ببیند کور می شود . اگر دنیا ابزاری برای درک آخرت باشد خیلی خوب است.

حاکمیت طاغوت همین را می خواهد و همین دنیا را ولی ما نه، ما چیز بالاتری می خواهیم.
 
امام مجتبی (ع) مي گويند: ای اهل دنیا توجه کنید بقایی برای این دنیا نیست. گول خوردن به یک سایه ناپایدار بی خردی انسان است.

غرق شدن در لذت گرايي و افتادن در همجنس بازی و تبدیل شدن کار و شغل و تحصیل به بت.

در غرب مقام و پست مثل شترسواری است وقتی سوار می شوی بچسب تا پایین نیفتی. آدمی که سفت به دنیا می چسبد بعید می دانم که برای خدا باشد.

خودنمایی و خودآرایی در برخی افراد زیاد دیده می شود، پاکیزگی خوب است ولی برای زنان که خودآرایی برای نامحرم مي كنند هم برای خودشان حرام است هم برای مردی که می بیند، وقتی اینان می میرند می گویند محارمش بیاید و داخل قبر بگذارد، این ازخودبیگانگی است و سبقت در انحراف. 
 
یکی از محرمات احرام فخرفروشی است، برخی می گویند سر کلاس آقای بهجت می رویم بخاطر فخرفروشی، برخی به زیبایی خود می نازند، روزی صورت های آنان در عذاب الهی سوخته می شود. برخی به مال و فرزند خود افتخار می کنند روزی می آید که نفع به آدم نمی دهند مگر به کسی که قلب سال آدم دارد.

امام علی مي فرمايند: ای دنیا از من دور شو آیا برای من خودنمایی می کنی یا شیفته من شده ای تا روزی در دل من جای بگیری، دور شو و غیر مرا گول بزن من نیازی به تو ندارم مرا بر تو هیچ نیازی نیست من تو را سه طلاقه کردم و رجعتی برای من به تو نیست، دوران زندگی تو کوتاه است و ارزش تو کم است و آرزوی تو پست است آه از توشه ای اندک و درازی راه و دوری منزل و عظمت روز قیامت.

در این دنیا می شود آخرت را تامین کرد، قدر عمر دوران تحصیل خود را بدانید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار