به گزارش «شبكه خبر دانشجو»، در مراسم جشن بزرگ مقاومت كه در فرهنگسراي رسانه و با مشاركت خبرنگاران ايدهپرداز برگزار شد، حسين علايي، رئيس سابق ستاد مشترك سپاه و تحليلگر مسائل نظامي؛ حسن عابديني، مديركل اخبار خارجي صدا و سيما؛ هادي خانيكي، عضو هيئت علمي دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي و مدرس رسانه و روزنامهنگار؛ ترمش، نماينده حزبالله لبنان در ايران؛ مسعود سوري، عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد و عضو موسس انجمن خبرنگاران ايدهپرداز و رضا ايرانمنش، بازيگر حضور داشتند.
در اين مراسم جديدترين سري از بازي حزب الله با عنوان special foree 2 با حضور نماينده حزب الله در ايران رونمايي شد.
حسين علايي در ابتداي مراسم به بررسي توانمندي نظامي حماس در نبرد 22 روزه با اسرائيل پرداخت و گفت: اسرائيل دولت جدا، سازمانهاي اداري جدا و ارتش جدا ندارد، تمام اسرائيل يك پادگان است و تمام ساختار حكومتي آنجا يك ساختار پادگاني است.
وي اظهار كرد: تمام كساني كه در اسرائيل زندگي ميكنند عضو سازمان ارتش هستند و در اسرائيل فرد غيرنظامي و غير وابسته به ارتش نداريم؛ همه كساني كه براي زندگي وارد اسرائيل ميشوند عضو ارتش هستند و جزو سازمان ارتش قرار ميگيرند.
رئيس سابق ستاد مشترك سپاه تصريح كرد: پس از جنگ 33 روزه در لبنان، اسرائيل ساختار و سازمان و فرماندهان ارتش را تغيير داد، به اين دليل كه سازمان و ساختار قبلي را براي يك جنگ منظم عليه يك ارتش منظم طراحي كرده بود، در حالي كه سازمان حزبالله لبنان ارتشي منظم نيست و در جنگيدن از همه نهادها استفاده ميكند و سازمان و ساختار مشخصي ندارد؛ سازمان حزب الله يك نيروي مردمي است و در بين همه مردم حضور دارد.
در ادامه ترمش، نماينده حزبالله لبنان در خصوص بازي «نيروي ويژه2» و اهداف آن گفت: در حزبالله پرداختن به اينترنت و بازيهاي رايانهاي بسيار مهم است؛ چرا كه جزئي از فرهنگ مقاومت، فرهنگ حسيني و فرهنگ مقابله با ظلم و ستم، تبليغاتي و رسانهاي است.
وي تاكيد كرد: جنگ فقط با اسلحه نيست و با رسانه و تبليغ بسياري از فعاليت هاي جنگي را ميتوان انجام داد و اين يكي از مهمترين دلايلي است كه نيروي مقاومت حزبالله اين بازي را طراحي و منتشر كرد.
در ادامه اين برنامه عابديني، مديركل اخبار خارجي صدا و سيما و استاد رسانه در خصوص هدفگذاري و پرداختي كه صدا و سيماي جمهوري اسلامي و نيز رسانههاي برون مرزي براي اين مقاومت در نظر گرفته بود، گفت: رژيم صهيونيستي از بدو ورودش در سال 1948 روي دو محور استوار بوده است؛ يكي محور نظاميگري و ديگري رسانه است.
وي در ادامه بيان كرد: رژيم صهيونيستي وقتي پروتكل صهيونسيم را نوشت در آن تأكيد كرد كه اگر ميخواهد يك حكومت و دولت مستقلي را استوار كند بايد شريان هاي حياتي رسانه اي و تبليغاتي دنيا را هم در اختيار بگيرد.
عابديني افزود: حماس با الگو گرفتن از مقاومت اسلامي لبنان هم در حوزه نظامي و هم در حوزه تبليغاتي و رسانهاي با راه انداختن شبكه «الاقصي» قدم در جنگ رسانهاي گذاشت.
مديركل اخبار خارجي صدا و سيما در ادامه افزود: ما ميوه جنگ رسانهاي را در جنگ 33 روزه ديديم؛ بهگونهاي كه تمام تصاويري كه رسانهها در جنگ 33 روزه داشتند توسط خبرنگاران فلسطيني ارسال شده بود؛ چرا كه خبرنگاران خارجي اجازه ورود نداشتند.
وي در پايان گفت: براي اولين بار نشان داده شد كه قدرت رسانهاي مقاومت اسلامي به يك بلوغي رسيده كه توان شكستن طلسم انحصار اطلاعرساني در غرب را داراست.
هادي خانيكي، ديگر سخنران اين مراسم گفت: اين جنگ يكي از نابرابرترين جنگ ها در عصر اطلاعات و جامعه اطلاعاتي بود.
وي افزود: تنها تجربه اي كه مي توان با جنگ 33 روزه مقايسه كرد حمله اسرائيل به روستاي «دير ياسين» بود كه از آن به عنوان «تراژدي فراموش شده» ياد مي شود.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت: از آن زمان تا كنون افكار عمومي جهان و كاركرد رسانه اي در دنيا بسيار تغيير كرده است.
اين استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي گفت: بزرگ ترين كار رسانه ها در اين عرصه اين بود كه به جهانيان نشان دادند كه دنيايي كه در پي ارزش هاي دموكراتيك است با يك دموكراسي و راي مردمي در فلسطين چگونه برخورد مي كند.
خانيكي افزود: در اين جنگ افكار عمومي، روشنفكران و نخبگان جهاني به سمت فلسطين روي آورده و از اسرائيل رويگردان شدند.
در پايان اين مراسم مسعود سوري، استاد دانشگاه روابط بين الملل علوم تحقيقات گفت: در اين جنگ مطبوعات ما كمتر به تحليل هاي علمي روي آوردند و نگرش ها بيشتر به سمت توده اي شدن پيش رفت.
وي با تاكيد بر اينكه رسانه ها علاوه بر خبر رساني بايد از تحليل هاي علمي برخوردار باشند، با اشاره به وضعيت كشورهاي عربي در منطقه در دوره جنگ 22 روزه و پس از آن اظهار داشت: نتيجه اين جنگ اين بود كه شكاف بين رهبران عرب و همچنين دولت ها با مردم عرب را عميق كرد./انتهاي پيام/