دومین جشنواره «روز بینالملل دانشگاه تهران»، ديروز با حضور قائم مقام وزير علوم در امور بين الملل و جمعي از سفرا در اين دانشگاه برگزار شد.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، دومین جشنواره «روز بینالملل دانشگاه تهران»، به مناسبت سالروز تصويب قانون تاسیس دانشگاه تهران توسط مجلس شورای وقت، در تالار علامه اميني اين دانشگاه عصر روز گذشته با حضور قائم مقام وزير علوم در امور بين الملل و جمعي از سفراي كشورهاي مختلف برگزار شد و در ابتداي اين همايش چند تن از دانشجويان خارجي دانشگاه تهران به نمايندگي از هموطنان دانشجوي خود در اين دانشگاه با زبان رسمي كشور خود و به زبان فارسي به ميهمانان خوش آمد گفتند.
414 دانشجو از 44 كشور دنيا در دانشگاه تهران درس مي خوانند
در ادامه حسن اسدي، مديركل اداره برنامهريزي و همكاريهاي بينالمللي دانشگاه تهران در دومین جشنواره «روز بینالملل دانشگاه تهران»، با اشاره به افزايش مشاركتهاي بينالمللي اساتيد اين دانشگاه در چاپ مقاله گفت: از سال 1970 تا سال 2011 در مشاركت بينالمللي اساتيد در زمينه چاپ مقاله از 1.5 درصد به 18 درصد رسيدهايم.
وي افزود: دانشگاه تهران پيشتاز خلق علم و فناوري بوده و دستيابي به جايگاه ممتاز در سطح بين المللي را مدنظر قرار داده است و با كشورهاي مختلف همكاري دارد؛ به طوري كه در زمينه همكاريهاي مشترك اساتيد در زمينه چاپ مقالات از سال 1970 تا 2011 از 1.5 درصد مشاركت به 18 درصد رسيده ايم.
مديركل اداره برنامهريزي و همكاريهاي بينالمللي دانشگاه تهران گفت: ميزان چاپ مقاله مشاركتي اساتيد ما با اساتيد دانشگاههاي ديگر دنيا در سال 2000، 1350 مقاله بوده كه در سال 2011 به 4368 مقاله رسيده است.
اسدي عنوان كرد: دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزشي ايران، حضور فعالي در زمينه علمي براساس سند راهبري كشور دارد و فارغ التحصيلان اين دانشگاه در جهان از اعتبارات ارزشمندي برخوردارند.
وي گفت: اين دانشگاه در راستاي تحقق هدف بين المللي شدن بايد نسبت به جذب نيروي متخصص بين المللي اقدام كند كه در همين زمينه در حال حاضر 414 دانشجو از 44 كشور دنيا در اين دانشگاه درس ميخوانند كه 255 نفر از آنها مرد و 159 نفر از اين تعداد زن هستند.
يك روز از سال به نام روز بينالملل نامگذاري ميشود
ارسلان قرباني، رئيس مركز همكاريهاي علمي و بينالمللي وزارت علوم در اين مراسم گفت: بزودي يك روز از سال به عنوان روز بينالملل نام گذاري ميشود تا فرصتي براي همكاريهاي بينالمللي به خصوص در عرصه علمي باشد.
وي افزود: براساس برنامهريزيها قرار است يك روز از سال به عنوان روز بين الملل نام گذاري شود تا فرصت هاي مناسبي براي همكاريهاي بين المللي با ديگر كشورهاي جهان به خصوص در عرصه علمي فراهم شود.
رئيس مركز همكاريهاي علمي و بينالمللي وزارت علوم گفت: بحث جذب دانشجويان خارجي نيز يكي از برنامههاي وزارت علوم بوده كه در برنامه پنج ساله توسعه نيز به آن تأكيد شده است و اميدواريم با همكاريهاي دانشگاههاي كشور شاهد حضور دانشجويان خارجي در ايران باشيم.
قرباني تصريح كرد: نامگذاري هشتم خردادماه به عنوان روز بينالملل دانشگاه تهران نيز سرآغازي براي گسترش ديپلماسي علمي و فناوري ايران با تمام نقاط دنيا است.
وي اضافه كرد: اين نامگذاري در بحث توسعه همكاري بين المللي آموزش عالي، فرصتها و زيرساختها را فراهم ميكند.
رئيس مركز همكاريهاي علمي و بينالمللي وزارت علوم عنوان كرد: تحقق سياست كلان كشور نيز از طريق روابط بين الملل محقق ميشود و با توجه به اينكه سال 91 به عنوان سال حمايت از سرمايه ملي نام گذاري شده است، روز بين الملل و ارتباط با دانشگاههاي بين المللي ميتواند زمينه را براي انتقال تجربيات دانشجويان خارجي با ساير كشورها در زمينه علمي فراهم كند.
قرباني افزود: همكاريهاي علمي و بين المللي در آموزه هاي ديني و ملي ما مورد تأكيد قرار گرفته است و ما بر اين اساس در ديپلماسي علمي و فناوري خود با كشورهاي ديگر مشاركت ميكنيم.
وي گفت: اين نامگذاري در تحقق همگرايي همكاريهاي بين المللي نيز اثرگذار است.
دانشجويان خارجي دانشگاه تهران را سه برابر ميكنيم
فرهاد رهبر، رئيس دانشگاه تهران نيز در اين مراسم از سه تا چهار برابر شدن افزايش تعداد دانشجويان خارجي دانشگاه تهران خبر داد.
وي افزود: در حال حاضر، حدود 500 دانشجوي خارجي در دانشگاه تهران مشغول به تحصيل هستند كه براساس برنامهريزيها در نظر داريم اين تعداد را به سه تا چهار برابر افزايش دهيم.
رييس دانشگاه تهران تصريح كرد: دانشگاه تهران با برقراري تفاهم نامه همكاري با 200 دانشگاه كشور در عرصه همكاريهاي بين المللي پيش قدم است.
رهبر گفت: همه دانشگاهها براي پيشبرد علم تلاش ميكنند؛ زيرا علم و دانش مرز نميشناسد و حضور دانشجويان خارجي به عنوان سفيران فرهنگي و علمي دانشگاهها پيام آور دوستي، عشق و محبت است و ما نيز زمينه را فراهم ميكنيم تا با تبادل علمي، مرز دانش را به منظور رفاه حال همه ملل دنيا پيش ببريم.
وي خاطرنشان كرد: علم در خدمت همه ملت است نه در انحصار عدهاي و بين المللي شدن يعني توليد علم نافع كه ما نيز سعي ميكنيم با برقراري ارتباطات بين المللي علم را در خدمت همه مردم جهان قرار دهيم.
اگرانتقاد داريد بگوييد تا دانشگاه شماره 2 تهران را تعطيل كنيم
فرهاد رهبر، رئيس دانشگاه تهران در حاشيه برگزاري جشنواره «روز بين الملل دانشگاه تهران» با اشاره به اينكه دانشگاه شماره 2 تهران با ايجاد ظرفيتهاي بيشتر از خروج دانشجويان از كشور جلوگيري ميكند، گفت: اين دانشگاه ظرفيتهاي جديد را خلق كرده است؛ ولي اگر كارشناسان به آن انتقاد دارند، تعطيلش كنيد.
وي افزود: تأسيس دانشگاه شماره 2 تهران را نياز ملي ديديم و براي رفع اين نياز تلاش كرديم تا خلق ظرفيت كنيم؛ ولي اگر انتقادي به اين روند وارد است، بگوييد تا تعطيلش كنيم.
رييس دانشگاه تهران بيان داشت: تأسيس دانشگاه شماره 2 در حالي است كه حدود 800 هزار نفر در كنكور ارشد امسال شركت كردهاند و تنها امكان پذيرفته شدن 80 هزار نفر بود كه 40 هزار نفر به صورت روزانه و 40 هزار نفر شبانه پذيرفته شدند؛ در حالي كه از اين 800 هزار نفر شركت كننده، حداقل 400 هزار نفر شايستگي ورود به دانشگاه تهران را دارند.
رهبر ادامه داد: با يك تست، علم انسان شناسايي نميشود و تستها ملاك خوبي براي در عرش و يا فرش بودن انسانها نيست؛ وقتي ما ظرفيت پذيرش تمام اين افراد كه شايستگي ورود به دانشگاه تهران را دارند، نداريم بايد خلق ظرفيت كنيم.
وي گفت: از حدود 800 هزار نفر، وزارت علوم با تمام تلاشي كه كرده ظرفيت پذيرش 80 هزار نفر را داشته است؛ بنابراين بقيه شركت كنندگان بايد چه كار كنند؟
رييس دانشگاه تهران بيان داشت: كساني كه با اشتباه زدن يك تست در دانشگاه قبول نشدند بايد به دانشگاه هاي سطح پايين كشورهاي آسياي ميانه بروند؟
رهبر تصريح كرد: اكثر كساني كه در دانشگاههاي كشور قبول نميشوند به كشورهاي خارجي ميروند و در آنجا ادامه تحصيل ميدهند و پس از دريافت مدرك به عنوان عضو هيئت علمي به دانشگاه تهران برميگردند؛ در حالي كه ديگر فرهنگ قبلي را هم ندارند و ما ميتوانيم خلق ظرفيت كنيم تا آنها نيز در دانشگاه تهران درس بخوانند.
وي گفت: در دانشگاه شماره 2 تهران به دليل تازه كار بودن نواقصي داريم؛ ولي كار را شروع كردهايم تا از نظر كيفيت نيز آنجا را ارتقا دهيم.
رييس دانشگاه تهران تاكيد كرد: در اين دانشگاه ظرفيت پذيرش 4 هزار دانشجو را داريم و با توجه به كيفيت ميتوانيم آن را به 8 هزار نفر نيز افزايش دهيم؛ ولي بايد استاد جديد و تجهيزات جديد فراهم كنيم كه اين فراهم كردن تجهيزات نيازمند بودجه است.
رهبر گفت: اگر بودجه دولتي باشد ما نيز علاقهمنديم آن را براي خدمت به مردم به كار ببريم؛ ولي در حال حاضر بايد شرايط فراهم كردن تجهيزات را از شهريه دانشجويان تأمين كنيم.
وي ادامه داد: دانشجوي پولي مفهوم جديد نيست و دانشگاه آزاد 25 سال است كه از دانشجويان شهريه دريافت ميكند و 50 درصد ظرفيت دانشگاه هاي دولتي نيز از بودجه دانشجويان است؛ پس چرا كسي به آن انتقاد نميكند؟
رييس دانشگاه تهران با اشاره به انتقادات وارد شده به دانشگاه تهران در روزهاي اخير گفت: انتقاد سبب پويايي و نشاط ميشود و ما از انتقادها استقبال ميكنيم و با منتقدان نيز صحبت كرديم و تمام مسئولان دانشگاه تهران در زمينه فعاليت خود پاسخگوي انتقادات هستند.
كمبود صندلي براي مهمانان دومين جشنواره «روز بينالملل دانشگاه تهران»
دومين جشنواره «روز بينالملل دانشگاه تهران» در حالي در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد كه برخي از مهمانان اين مراسم به دليل كمبود صندلي در سالن، ايستاده مراسم را دنبال ميكنند و برخي ديگر مجبور به ترك سالن شدند.
دومين جشنوراه «روز بين الملل دانشگاه تهران» كه با حضور مسئولان وزارت علوم و دانشگاه تهران و جمعي از دانشجويان بين المللي اين دانشگاه برگزار شد، ميتوانست در سالني در شأن اين مراسم اجرا شود تا مهمانان بين المللي، مراسم را ايستاده و در گرماي هوا دنبال نكنند.
كتاب «تفاهمنامههاي روابط بينالملل دانشگاه تهران» رونمايي شد
كتاب «تفاهمنامههاي روابط بينالملل دانشگاه تهران» با حضور رئيس مركز همكاريهاي علمي و بينالمللي وزارت علوم و رئيس دانشگاه تهران در جشنواره «روز بينالملل دانشگاه تهران» در اين دانشگاه رونمايي شد.
كتاب «تفاهمنامههاي روابط بين الملل دانشگاه تهران» به عنوان يكي از اسناد معتبر و تاريخي اين دانشگاه است كه اين كتاب با هدف توسعه روابط بين المللي دانشگاه به چاپ رسيده و در آن 217 تفاهمنامه دانشگاه تهران با 198 دانشگاه معتبر جهان از 66 كشور ثبت شده است.
گفتني است، سفيران كشورهاي مختلف اين كتاب را امضا ميكنند.
پخش سرودهاي كشورهاي ديگر حال و هواي جشنواره را عوض كرد
در دومين جشنواره «روز بين الملل دانشگاه تهران» دانشجويان هنرمند از كشورهاي مختلف با اجراي سرودها و آهنگ هايي به زبان رسمي خود فضاي شادي را در جشنواره ايجاد كردند.
در تقدير از برگزيدگان افغانستاني ها گوي سبقت را ربودند
در پايان اين جشنواره از دانشجويان خارجي برگزيده در رقابت هاي مختلف علمي و ورزشي تقدير شد.
در ادامه از اساتيد و اعضاي هيئت علمي برتر دانشگاه تهران در برقراري ارتباطات بين المللي نيز تقدير به عمل آمد.