یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه صبحانه و ناهار چند ساعت پس از صرف غذا بر بدن و مغز انسان اثر می گذارد، گفت: برای جذب بهتر مواد مغذی، وعدههای غذایی باید سه ساعت قبل از امتحان صرف شود.
نعمت الله مسعودی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اردبیل، با تاکید بر نقش تغذیه مناسب در ایام امتحانات و تاثیر آن در کارایی و فعالیت های فکری، از دانشجویان خواست تا در شب امتحان غذای هایی با طبع گرم و سبک میل کنند و از خوردن غذاهای سرد مانند انواع ترشیجات، دوغ و ماست، بستنی و هندوانه خودداری کنند.
وی خوردن غذاهای چرب و سنگین و انواع سرخ کردنی و گوشت قرمز را در ایام امتحانات مضر دانست و افزود: دانشجویان برای داشتن آرامش بیشتر و افزایش کارایی ذهن عطر و گلاب استشمام کنند.
این متخصص طب سنتی با تاکید بر اینکه دانشجویان نباید با شکم پر بخوابند، تصریح کرد: خوابیدن با شکم پر موجب اختلال در کارکرد معده می شود و مغز نمی تواند با آرامش به پردازش اطلاعات بپردازد و در به خاطر آوردن مطالب خوانده شده دچارمشکل می شود.
مسعودي به دانشجویان توصیه کرد كه در شب امتحان فیلم و سریال تماشا نکنند، اول شب بخوابند تا صبح با نشاط و سرحال در جلسه امتحان حاضر شوند.
وي خوردن شیر، عسل، کره طبیعی و خرما را برای صبحانه مفید دانست و گفت: استفاده این مواد غذایی به کارایی ذهنی دانشجویان در امتحان کمک زیادی خواهد کرد.
این متخصص طب سنتی همچنین مزمزه کردن مقداری عسل و خرما قبل از شروع امتحان را به دانشجویان توصیه کرد.
مسعودي با بیان اینکه وعده های غذایی باید سه ساعت قبل از امتحان صرف شود، گفت: صبحانه و ناهار چند ساعت پس از مصرف تاثیر خود را بر بدن انسان نشان می دهد به همین علت وعده های غذایی باید سه ساعت قبل از امتحان صرف شود.
وي همچنین از خانواده ها خواست تا در ایام امتحانات فضایی آرام و به دور از هیاهو و جنجال برای دانشجویان فراهم کنند.
این متخصص طب سنتی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان كرد: تغذیه انسان در طب سنتی شامل دو بخش خوراکی و غیرخوراکی است که این طبقه بندی نیز به هشت نوع نوشیدنی و بلعیدنی، شنیداری، پنداری، دیداری، بویایی، جذبی، انسی و جنسی تقسیم شده است.
مسعودي خاطرنشان كرد: رفتارهایی که ما در طول شب و روز امتحان، از خود بروز می دهیم به تغذیه وابسته است؛ بنابراین تغذیه مناسب و رعایت اصول هشتگانه تغذیه در تقویت حافظه و به خاطر آوردن مطالب درسی در موقع امتحان کمک فراواني مي كند.