14 دستگاه موظف به همكاري با جهادگران هستند/ طرح‌هاي پارتيزاني گروه هاي جهادي نتيجه چنداني ندارد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۹۳۵۸۲
باستان در گفت‌وگو با «خبرگزاري دانشجو»:

14 دستگاه موظف به همكاري با جهادگران هستند/ طرح‌هاي پارتيزاني گروه هاي جهادي نتيجه چنداني ندارد

معاون كارآمدسازي سازمان بسيج دانشجويي گفت: براساس مصوبه مجلس 14 دستگاه بايد پشتيبان جهادگران باشند؛ اما بسياري دستگاه‌ها نه تنها همكاري نمي‌كنند بلكه مشكل ساز هم مي‌شوند.
مجيد باستان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي «خبرگزاري دانشجو»، اظهار داشت: مجلس شوراي اسلامي در بهمن ماه سال 86 مصوبه‌اي را براساس اصل 147 قانون اساسي تصويب كرد براساس اين مصوبه بسيج سازندگي و رده‌هاي مختلف آن مانند بسيج دانشجويي مي‌توانند با دستگاه‌هاي مختلف تفاهم نامه امضا كنند و مجري طرح‌هاي آنها باشند؛ براين اساس 14 دستگاه موظف به همكاري با جهادگران شدند.

وي با اشاره به تفاهم نامه‌هايي كه ميان سپاه و بسيج با دستگاه‌ها و نهادها منعتقد شده است، گفت: علي رغم وجود چنين تفاهم نامه‌هايي نهادهايي مانند استانداري‌ها، فرمانداري‌ها، اداره اوقاف و بهزيستي نه تنها كمك نمي‌كنند بلكه مشكلاتي را هم براي دانشجويان رقم مي‌زنند.

معاون سازندگي سازمان بسيج دانشجويي از تفاهم نامه وزارت علوم و سازمان بسيج سازندگي خبر داد و گفت: براساس اين تفاهم نامه روساي دانشگاه‌ها مسئولان برگزاري اردوهاي جهادي در دانشگاه هستند در حاليكه متاسفانه بسياري از روساي دانشگاهي به اين تفاهم نامه عمل نمي كنند.

باستان افزود: تنها روساي دانشگاه‌هايي كه خودشان تفكر بسيجي دارند با دانشجويان جهادگر همكاري مي‌كنند ولي به طور عمده روساي دانشگاه ها همكاري چنداني با حركت‌هاي جهادي دانشجويان ندارند.

وي در ادامه تاكيد كرد: يكي از مشكلات اصلي ما اين است كه تفاهم نامه‌هايي كه از طرف مراكز بالادستي مثل وزارت علوم، وزارت بهداشت، استانداري و وزارت كشور به زيرمجموعه‌هايشان در استان‌ها ارسال مي‌شود، ضمانت اجرايي ندارد.
 
ما متولي ساخت و ساز كشور نيستيم

معاون سازندگي سازمان بسيج دانشجويي با بيان اينكه دانشجويان جهادگر متولي ساخت و ساز كشور نيستند، گفت: نگاه ما به حركت‌هاي جهادي از نگاه ناب دانشجوي عدالتخواه بسيجي نشات گرفته و براين اساس سعي مي‌كنيم در مرحله اول مشكلات مناطق محروم را با مطالبه گري از مسئولان حل كنيم.

باستان با بيان اينكه دانشجويان جهادگر با انجام كارهاي عمراني خلاء حضور مسئولان در مناطق محروم را پر مي‌كنند، گفت: بسياري از حركت‌هاي عمراني با مطالبه‌گري از مسئولان قابل حل است، اگر اين مطالبه گري پاسخ دهد ديگر اردوي جهادي برگزار نمي‌شود.

وي با اشاره به اينكه حركت جهادي تنها به يك اردوي 15 روزه در مناطق محروم محدود نمي‌شود، اظهار داشت: حركت جهادي، حركتي مستمر و پيوسته است كه حتي بعد از بازگشت دانشجويان از مناطق محروم با مطالبه‌گري از مسئولان ادامه پيدا مي‌كند.

معاون سازندگي سازمان بسيج دانشجويي عدالتخواهي را يكي از ويژگي‌هاي اصلي يك حركت جهادي موفق دانست و گفت: دانشجوي جهادگري كه امام خميني او را چشم بيدار جامعه مي‌داند تلاش مي‌كند تا فرصت‌هاي مادي و معنوي بين افراد جامعه را به درستي تقسيم كند.

باستان با اشاره به بصيرت به عنوان يكي از ويژگي‌هاي اصلي حركت‌هاي جهادي گفت: بسياري اعتقاد دارند حركت جهادي ربطي به سياست ندارد در حاليكه در نگاه دانشجويي بسيجي هر جا كه نظام و انقلاب نياز به حضور جوانان مومن و متعهد داشته باشد، وارد مي‌شود و اين بصيرت در بستر سياست تعريف مي گردد.

وي اظهار داشت: حركت‌هاي جهادي ريشه در مفاهيم دفاع مقدس دارد، در دوران جنگ تحصيلي جوانان بايد در جبهه‌هاي جنگ حضور مي‌يافتند در حالي كه الان نياز اصلي سازندگي مناطق محروم است.

معاون سازندگي سازمان بسيج دانشجويي در ادامه بيان داشت: دانشجويان به عوان مديران آينده كشور مباحث تئوري را در بستر دانشگاه مي‌آموزند اين در حالي است كه اردوهاي جهادي بستر مناسبي را فراهم مي آورد كه دانشجويان به طور مستقيم در معرض مشكلات كشور قرار بگيرند تا وقتي در مسند مديريتي كشور وارد شدند با نگاه بهتري برنامه ريزي كنند.

حركت‌هاي جهادي راهكاري براي مقابله با فعاليت فرقه‌هاي ضاله در دانشگاه
 
باستان رويكرد اصلي حركت‌هاي جهادي را رويكرد فرهنگي، اعتقادي و تربيتي عنوان كرد و افزود: در حال حاضر بسياري از نحله‌هاي فكري و فرقه‌هاي ضاله در دانشگاه فعاليت مي‌كنند كه اردوهاي جهادي مي‌توانند راهكار خوبي براي مقابله با اين جريانات فكري باشد.

وي با اشاره به رويكرد انقلابي و اسلامي حركت‌هاي جهادي گفت: بحث‌هاي علمي، جلسات معرفتي و مباحثه‌هاي مختلف كه در گروه‌هاي جهادي ميان دانشجويان جهادگر برگزار مي‌شود زمينه خوبي براي دفع شبهه‌هاي فكري دانشجويان فراهم مي‌آورد.

معاون سازندگي سازمان بسيج دانشجويي اظهار داشت: اردوهاي جهادي تنها براي رفع محروميت از مناطق محروم نيست بلكه برنامه ريزي براي هدايت فكري دانشجويان و رفع شبهه‌هاي فكري و ايجاد معرفت ديني و فرهنگي از برنامه‌هاي اصلي جهادگران بسيجي است.

آموزش 6000 دانشجوي جهادگر در برنامه رسم هجرت
 
باستان در پاسخ به برخي انتقادها در خصوص توجه بيش از حد بسيج دانشجويي به بحث‌هاي كمي در اردوهاي جهادي گفت: بيش از دو سال است كه بسيج دانشجويي مباحث عمق بخشي و كيفي سازي را در كنار گسترش كمي حركت‌هاي جهادي مورد توجه قرار داده است.

وي همچنين گفت: قبل از برگزاري اردوهاي جهادي براساس برنامه ريزي آموزشي و توجيهي اقدامات قبل، بعد و در حين اردو در راستاي عمق بخشي به حركت‌هاي جهادي به دانشجويان آموزش داده مي‌شود.

معاون سازندگي سازمان بسيج دانشجويي با اشاره به فعاليت جهادگري در عرصه‌هاي عمراني، فرهنگي، كشاورزي، دامپروري، پزشكي، دندان پزشكي و علمي اظهار داشت: كتاب هاي تاليف شده در تمام اين عرصه ها در برنامه رسم هجرت به دانشجويان آموزش داده مي‌شود.

باستان در ادامه تاكيد كرد: در برنامه امسال رسم هجرت 6000 دانشجو در 7 عرصه جهادي از برنامه آموزشي بهره مند شدند.

وي تشكيل كارگروه تحقيق و پژوهش را يكي از مصاديق اصلي توجه به كيفيت در اردوهاي جهادي دانست و گفت: كارگروه تحقيق و پژوهش در هر يك از 7 عرصه علمي، عمراني، فرهنگي، پزشكي، دندان پزشكي، كشاورزي، دامپروري فعاليت مي‌كنند و با استخراج مباني تئوريك و دستاوردهاي كار، اين فعاليت‌ها را با نگاهي كارشناسانه‌تر دنبال مي‌كنند.

معاون سازندگي سازمان بسيج دانشجويي اظهار داشت: تاكنون بيش از 10 كتاب تخصصي در عرصه‌هاي مختلف در راستاي تخصصي كردن فعاليت در عرصه‌هاي مختلف تاليف شده است.

باستان با بيان اينكه اخلاق جهادي تنها مولفه‌اي است كه مي‌تواند اردوي جهادي را مديريت كند، گفت: اگر دانشجويان مولفه‌هاي زندگي جهادي را بدانند و خود يك مومن جهادي در زندگي باشند هر دانشجوي جهادگر مي‌تواند يك عبدالله والي شود.

جذب اساتيد متخصص دانشگاه در حركت‌هاي جهادي
 
وي با تاكيد بر لزوم ورود اساتيد در راستاي غناي علمي حركت‌هاي جهادي خاطرنشان كرد: اگر چه بسياري از اساتيد دغدغه نظام و انقلاب ندارند و حرف و حركتشان جهادي نيست اما مي‌توان اين اساتيد و نيروهاي متخصص و انقلابي را وارد برنامه‌هاي جهادي كرد.

معاون سازندگي سازمان بسيج دانشجويي با اشاره به سياست تدوين و توليد محتواي فرهنگي تبليغي در معاونت كارآمدسازي بسيج دانشجويي اظهار داشت: بسيج دانشجويي در راستاي كتابت فضاي تئوريك فرهنگي و انتقال آن به جامعه دانشگاهي تاكنون 12 جلد كتاب در عرصه‌هاي مختلف جهادي تدوين كرده است.

ضعف گروه‌هاي جهادي در كادرسازي براي آينده
 
باستان با بيان اينكه در راستاي آسيب شناسي حركت‌هاي جهادي 4 دسته آسيب شناسي شد، خاطرنشان كرد: برخي از اين آسيب‌ها به ضعف گروه‌هاي جهادي در كادرسازي براي آينده مربوط مي‌شود، بدين معنا كه برخي گروه‌هاي جهادي فقط خودشان را مي‌بينند و برنامه‌اي براي افرادي كه در آينده به آنها مي‌پيوندند، ندارند.

وي تاكيد كرد: گروه‌هاي جهادي بايد بدانند حركت‌هاي جهادي محدود به اردوي 15 روزه‌اي كه به مناطق محروم مي‌روند نيست بلكه بايد به فكر كادرسازي براي آينده اين خدمات باشيم.

معاون سازندگي سازمان بسيج دانشجويي افراط در ديگر خواهي را يكي ديگر از آسيب‌هاي ناظر به گروه‌هاي جهادي دانست و افزود: بعضي گروه‌هاي جهادي آن قدر در مطالبه و ديگرخواهي افراط مي‌كنند كه از خودشان غافل مي‌شوند.
 
باستان همچنين گفت: عدم مطالبه گري و نيمه كاره رها كردن برخي پروژه‌هاي عمراني از ديگر آسيب‌هاي ناظر به گروه‌هاي جهادي است.

وي با اشاره به استراتژي خاص اردوهاي جهادي در مناطق سني‌نشين گفت: با توجه به اينكه طي 15 روز برگزاري اردوي جهادي نمي‌توان افكار و عقايد مذهبي كسي را تغيير داد، بنابراين دانشجويان در اين مناطق فقط فعاليت‌هاي خدماتي و عمراني انجام مي‌دهند اما با عمل خود مانند حضور به موقع در نمازجماعت و يا انس با قرآن آنها را به سوي ارزش‌هاي ديني جذب مي‌كنند.
 
معاون سازندگي سازمان بسيج دانشجويي با اشاره به تجربه خوب بومي‌سازي گروه‌هاي جهادي در سيستان و بلوچستان گفت: در سال 89، 10 گروه جهادي از تهران به سيستان و بلوچستان اعزام شد آن سال سيستان و بلوچستان حتي يك گروه جهادي بومي هم نداشت با سازمان‌دهي‌هايي كه صورت گرفت 60 دانشجوي بومي سيستان و بلوچستان وارد اين گروه‌هاي جهادي شدند و كار جهادي را ياد گرفتند.

باستان در ادامه بيان داشت: از آن سال به بعد سيستان و بلوچستان خود داراي 54 گروه جهادي بومي شده است و دانشجوياني كه كاملاً با بوم و فرهنگ خود و خرده فرهنگ‌هاي مناطق محروم آشنا هستند كار جهادي را در مناطق محروم سيستان و بلوچستان پيگيري مي‌كنند.

پيشنهاد اجراي طرح هر دانشگاه معين يك منطقه محروم از سوي سازمان بسيج دانشجويي

وي در ادامه بيان داشت: پس از بررسي‌هاي مختلف به اين نتيجه رسيديم كه طرح‌هاي پارتيزاني كه در آن يك گروه جهادي 15 روز به يك منطقه محروم مي‌روند و بر مي‌گردند نتيجه چنداني ندارد چه بسا گاهي مضراتي هم براي مناطق محروم داشته باشد بنابراين طرح هر دانشگاه معين يك منطقه محروم را در بعضي گروه‌هاي جهادي به اجرا گذاشتيم.

معاون سازندگي سازمان بسيج دانشجويي افزود: براساس اين طرح يك گروه جهادي حداقل بايد دو يا سه سال در يك منطقه مستقر باشد تا مشكلات منطقه را شناسايي و اولويت بندي كند و بگويد در مدت سه سال استقرار خود در منطقه چه ميزان از اين مشكلات را مي‌تواند حل كند.

باستان اظهار داشت: براساس اين طرح گروه جهادي دانشگاه تهران بيش از دو سال است كه در منطقه شريف آباد كردستان مستقر شده و 27 روستا را تحت پوشش برنامه‌هاي فرهنگي، پزشكي و خدماتي خود قرار خواهد داد.

وي با اشاره به رشد گروه‌هاي جهادي در سال‌هاي اخير گفت: حركت جهادي دانشجويان طي سال‌هاي اخير رشد بسيار خوبي داشته و در حال حاضر در يك پيچ تاريخي حساس قرار گرفته‌ايم كه اگر خوب مديريت و هدايت نشود اين حركت جهادي رو به افول مي‌گرايد و اهداف دانشجويان جهادگر محقق نمي‌شود.

معاون سازندگي سازمان بسيج دانشجويي عمق بخشي و كيفي‌سازي اردوهاي جهادي را يكي از برنامه‌هاي سازمان بسيج دانشجويي در گذر از اين پيچ تاريخي عنوان كرد و گفت: يكي از زيرساخت‌هاي عمق بخشي اين است كه هر دانشگاه به عنوان معين يك منطقه محروم بر روي يك منطقه متمركز شود.

باستان در پايان خاطرنشان كرد: ما نمي‌توانيم طرح معين را به گروه‌هاي جهادي ابلاغ كنيم بلكه سازمان بسيج دانشجويي تنها مي‌تواند براساس تجربيات خود اين طرح مفيد را به دانشجويان جهادگر پيشنهاد دهد.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار