مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: در زمان روزه داری بدن فرصت می یابد چربی و قند ذخیره شده را مصرف نماید که این امر درکاهش بیماریهای قلبی، دیابت و چاقی موثر است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، حسین مکرمی رستمی صبح امروز درجمع خبرنگاران با بیان اینکه تصور اینکه روزه داری حذف یک وعده غذایی است را باوری اشتباه دانست و افزود: در این ماه تنها 20 درصد كمتر نسبت به روزهای عادی کالری دریافت می کنیم.
وی با اشاره به اینکه در روزهای عادی سال، هنگام صرف غذا قند و چربی در بدن از جمله کبد و عضله ذخیره می شود و فرصتی برای سوزاندن آنها وجود ندارد، تصریح کرد: در زمان روزه داری بدن فرصت می یابد چربی و قند ذخیره شده را مصرف نماید که این امر درکاهش بیماریهای قلبی، دیابت و چاقی موثر است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بوی بد دهان را ناشی از سوختن چربی در بدن عنوان و تصریح کرد: ضروری است افراد در ماه رمضان برخی ازنکات غذایی را به منظور حفظ سلامت بدن رعایت کند.
مکرمی با تاکید بر اینکه افراد در زمان افطار از صرف غذاهای سنگین پرهیزکنند، بیان داشت: بهترین نوشیدنی در زمان افطار، آب ولرم، چای کم رنگ به همراه مواد قندی طبیعی مانند خرما، توت خشک و کشمش است.
وی وجود فیبر و املاح را از دلایل استفاده از مواد قندی طبیعی در زمان افطار دانست و گفت: مصرف سوپهای رقیق، نان و پنیر و سبزی، گردو با فاصله زمانی مناسب بعد از افطار به عنوان شام توصیه می شود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بر استفاده از 5 گروه غذایی اصلی از جمله غلات ها، نان ها، گوشت، حبوبات و میوه و سبزیجات در ماه رمضان تاکید و تصریح کرد: به دلیل ایجاد سوء هاضمه افراد مصرف غذاهای سرخ کردنی را به حداقل برسانند.
مکرمی با بیان اینکه مصرف 240 سی سی معادل 8 تا 10 لیوان آب در در ماه رمضان مصرف شود، افزود: مواد کافیین دار مانند چای، قهوه و برخی از نوشابه ها به دلیل از بین بردن آب بدن توصیه نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه افراد در خوردن سحری بی تفاوت نباشند، افزود: در صورت نخوردن سحری، در زمان افطار گرایش به مصرف مواد قندی افزایش می یابد که درنتیجه منجر به چاقی فرد می شود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: افراد در زمان سحر سعی کنند غذاهای خشک به دلیل وجود ادویه و نبود مایعات کمتر مصرف کنند.
مکرمی مواد شیرین و قندی، ترش و شور را در ایجاد تشنگی تاثیرگذار دانست و گفت: افراد روزه دار برای رفع تشنگی از آب لیموی تازه و طبيعي استفاده کنند.
وی به افراد توصیه کرد در ماه رمضان از غذاهای تازه و گرم همچنین کم کالری استفاده کنند و افزود: فاصله زمانی صرف سحر تا شام باید حداقل 30 تا 45 دقیقه باشد.