کد خبر:۱۹۹۵۴۱
كدخدايي در نشست خبري:
اصلاح قانون انتخابات به منزله تخلف در انتخابات گذشته نيست
سخنگوي شوراي نگهبان با بيان اينكه به منظور ارتقاي قانون انتخابات نيازمند اصلاح قانون انتخابات هستيم، گفت: اصلاح قانون انتخابات به منزله تخلف در انتخابات گذشته نيست.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، عباسعلي كدخدايي پيش از ظهر امروز در نشست خبري خود با اهالي رسانه ضمن اشاره به ايام مبارك ماه رمضان و ولادت امام حسن مجتبي(ع) و همچنين تبريك روز خبرنگار آخرين مصوبات شوراي نگهبان را اعلام كرد.
وي در ادامه نشست خبري خود به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
كدخدايي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه به نظر ميرسد به دليل عدم اعمال نفوذ در انتخابات رياست جمهوري آينده، رهبري مجمع تشخيص مصلحت نظام را در خصوص وضع قانوني در انتخابات توصيه كردهاند و اين مجمع در حال تدوين قانوني در اين رابطه است، نظر شوراي نگهبان در اين زمينه چيست، گفت: انتخابات در طول ساليان گذشته در كمال سلامت و دقت در كشور برگزار شده و هيچگونه خدشهاي به سلامت آن وارد نبوده است.
سخنگوي شوراي نگهبان با بيان اينكه قانون انتخابات و نظام انتخاباتي ما نياز به اصلاح دارد، گفت: اين قانون نيازمند اصلاح در همه موارد است.
وي ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در تمديد احكام اعضاي تشخيص مصلحت نظام مواد دهگانهاي را به اين مجمع توصيه كردند كه يكي از آنها نظام انتخابات كشور است.
كدخدايي تاكيد كرد: هدف از اين قانون تقويت و ارتباط نظام انتخاباتي و بهبود روش انتخابات است بنابراين ما نيز بايد اين موضوع را در همين چارچوب پيگيري كنيم.
سخنگوي شوراي نگهبان ادامه داد: نيازمنديم قانون جامع نظام انتخاباتي تدوين شود و به رشد انتخاباتي ما كمك كند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري مبني بر اينكه يكي از انتقاداتي كه به شوراي نگهبان مطرح ميشود اين است كه شورا با اين اقدام درصدد جلوگيري از تخلفات انتخاباتي است و اين نشاندهنده وجود تخلفات انتخاباتي در انتخابات گذشته بوده است، گفت: آيا زماني كه مجلس قانوني مانند قانون مجازات را اصلاح مي كند فرض بر اين است كه تخلفي در اين قانون صورت گرفته است.
كدخدايي ادامه داد: اين گونه موارد تجربههاي بشري است و ما نيازمند ارتقاي تجربه بشر هستيم.
سخنگوي شوراي نگهبان با بيان اينكه مجلس و يا هر نهاد قانون گذاري كه به اصلاح قانون ورود پيدا ميكند، در صدد ارتقاي آن قانون است، گفت: اصلاح قانون نيز به منزله وجود تخلف در گذشته آن قانون نبوده و نيست.
وي بيان داشت: بنابراين اصلاح قانون انتخابات به منزله تخلفات صورت گرفته در گذشته در زمينه اين قانون نيست بلكه هدف اصلاح قانون انتخابات براي كارايي بيشتر آن است.
كدخدايي خاطرنشان كرد: بخشي از سوال شما گمانهزنيهاي سياسي است كه نبايد چندان به آن وقعي نهاد.
سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه اگر دولت به عنوان مجري انتخابات از برگزاري انتخابات كنار گذاشته شود آيا شوراي نگهبان توانايي اجرايي برگزاري انتخابات را دارد، گفت: شوراي نگهبان چنين ادعايي را ندارد و به نظر ميرسد بحث نظارت و اجرا حتماً بايد جدا باشد و اينگونه بهتر است.
وي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص اينكه آيا قانون انتخابات از دستور كار مجمع خارج شده است و به طور كامل موارد آن برطرف شدهاند و آيا اين قانون به انتخابات رياست جمهوري سال آينده نيز ميرسد، پاسخ داد: چون اين قانون در حال حاضر در مجمع است بنده به عنوان سخنگوي شوراي نگهبان از دستور كار اين شورا اطلاعي ندارم اما ظاهراً در دستور كار مجمع همچنان قرار دارد.
كدخدايي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص تبليغات زود هنگام انتخاباتي توسط برخي از احزاب و گروهها براي انتخابات رياست جمهوري سال آينده و غيرقانوني بودن يا نبودن آن از سوي شوراي نگهبان نيز گفت: بايد ديد فعاليت انتخاباتي يعني چه، و اگر از يك نامزد سوال شود كه آيا شما براي انتخابات ميآييد يا نه، ميتوان آن را تبليغات انتخاباتي دانست.
سخنگوي شوراي نگهبان ادامه داد: يكي از مواردي كه به نظر ما در قانون انتخابات بايد مورد توجه قرار گيرد اين است كه تبليغات انتخاباتي يعني چه و چه معيارها و شاخصهايي دارد.
وي با بيان اينكه در قانون انتخابات ما، معيار مشخص و علمي براي تبليغات وجود ندارد، گفت: بنابراين در اين گونه موارد اگر بتوانيم مصداق تبليغ را مشخص كنيم ميتوانيم در خصوص تبليغات انتخاباتي و قانوني و يا غيرقانوني بودن آن نيز نظر بدهيم.
كدخدايي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص حكم اخير ديوان عدالت اداري و قانوني بودن آن نيز گفت: ما در رابطه با مصوبات ديوان عدالت اداري حق اظهارنظري نداريم و تنها در صورتي كه يكي از مصوبات آن را خلاف بدانيم، فقهاي شوراي نگهبان در خصوص مغايرت آن اظهارنظر ميكنند و گرنه شوراي نگهبان در حوزه ديوان عدالت اداري هيچ ورودي پيدا نميكند.
سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه مصدايق مصونيت نمايندگان در خصوص اظهارنظراتشان آيا به تاييد شوراي نگهبان رسيده است يا نه و چه اصلي در اين زمينه در قانون اساسي وجود دارد، گفت: اصل 86 كه در سالهاي قبل در يك نوبت توضيح مفصلي داده شد و براساس همان اصل تفسير نظر شوراي نگهبان باقي است.
وي با بيان اينكه نمايندگان حق اظهارنظر براساس وظايف خود را دارند و در قبال آن نيز از مصونيت برخوردارند، گفت: در غيراين موارد به خصوص زماني كه اظهارنظر آنها مبتني بر افتراء و تهمت است مصونيتي ندارند.
سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به سوال ديگري كه از وي در خصوص راي ديوان عدالت اداري در خصوص «سعيد مرتضوي» سوال كرد و اينكه آيا وزير و رييس جمهور ميتوانند از اجراي اين حكم سرباز زنند پاسخ داد: اين سوال را در جلسه سخنگوي قوه قضاييه مطرح كنيد.
كدخدايي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص فرمايشات اخير رهبري مبني بر اقتصاد مقاومتي و گمانه زنيهايي در خصوص اصلاح بودجه سال جاري كشور و اينكه آيا اگر بودجه كشور به اصلاحاتي نيازمند باشد شوراي نگهبان نيز بايد آن را تاييد كند، گفت: اگر بودجه كشور نيازمند اصلاح مصوباتي باشد و دولت محترم و مجلس نيز در آن اعمال نظر داشته باشند قطعاً مصوبه مجلس نيازمند نظر شوراي نگهبان است.
سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به سوال ديگري در خصوص انتشار اخباري مبني بر تشكيل فراكسيون نظام پارلماني در مجلس و موضعگيري شوراي نگهبان در اين خصوص گفت: مطرح شدن چنين بحثهايي در حوزه گفتوگو ايرادي ندارد اما زماني كه نيازمند به اجرا و عملياتي شدن آن سخنان باشد به طور قطع شوراي نگهبان موضع خود را اعلام ميكند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري كه در خصوص نظام پارلماني و رياست جمهوري سخناني را ايراد كرد، گفت: اينگونه بحثها مباحث نظري و مبنايي است كه بنده به عنوان جايگاه خود نميتوانم به بحث نظري بپردازم.
كدخدايي بيان داشت: اجازه دهيد هرگاه اين مسائل با مستندات قانوني مطرح شد در اين زمينه بحث كنيم در غيراين صورت بنده در دانشگاه در خدمت شما هستم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.