کد خبر:۲۰۰۳۰۰
بررسي اجمالي از وضعيت انتخاب رشته در حوزه فني و مهندسي؛
كدام رشتههاي فني در راس انتخاب داوطلبان هستند؟ + ظرفيت رشتهها
در حال حاضر يك ميليون و 300 هزار دانشجو در حوزه فني و مهندسي مشغول به تحصيل هستند كه اين تعداد 34 درصد كل دانشجويان كشور را تشكيل ميدهند.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ براساس آمارهاي موجود بيش از چهار ميليون دانشجو در كشور وجود دارد كه يك ميليون و 300 هزار دانشجو در حوزه هاي فني و مهندسي تحصيل مي كنند كه در مجموع 34 درصد كل دانشجويان كشور در اين حوزه تحصيل مي كنند.
اين در حالي است كه در حوزه فني و مهندسي رشته هاي مهندسي برق، مهندسي مكانيك، مهندسي كامپيوتر، مهندسي عمران، مهندسي معماري و مهندسي صنايع جزو پرطرفدارترين رشتهها به شمار مي روند كه طي سال هاي اخير نيز همچنان اين رشته ها در راس انتخاب داوطلبان آزمون سراسري بوده اند.
سيد جلال طباطبايي، معاون سازمان سنجش گفت: با توجه به اينكه رشته مهندسي برق جزو پرطرفدارترين رشته هاي فني و مهندسي است، بر اساس اعلام دانشگاه ها در سال جاري در اين رشته 11 هزار و 121 داوطلب پذيرفته مي شود.
وي خاطرنشان كرد: بر اين اساس، در سال جاري در رشته مهندسي مكانيك نيز 6003 داوطلب پذيرفته خواهد شد و در رشته مهندسي كامپيوتر نيز 11 هزار و 932 داوطلب پذيرش مي شود.
معاون سازمان سنجش بيان داشت: در رشته مهندسي فناوري اطلاعات نيز 6698 دانشجو و در رشته مهندسي عمران نيز 8144 دانشجو پذيرش خواهد شد.
طباطبايي اضافه كرد: امسال در رشته هاي مهندسي معماري نيز 5194 دانشجو و مهندسي صنايع نيز 6546 دانشجو پذيرفته مي شوند.
در حال حاضر ۱۳ هزار و ۴۵۰ عضو هیئت علمی در رشتههای فنی و مهندسی مشغول به فعالیت هستند که این رقم ۲۷ درصد کل جمعیت اعضای هیئت علمی کشور را تشکیل میدهد.
تاملي بر پرطرفدارترين رشتههاي فني و مهندسي
رشته مهندسي برق جزو پرطرفدارترين رشته هاي حوزه فني و مهندسي است كه اغلب داوطلبان علاقه دارند در اين رشته تحصيل كنند كه اين رشته داراي چهار گرايش قدرت، الكترونيك، مخابرات و كنترل است.
رشته مهندسي مکانیک قدیمی ترین و اصیل ترین رشته مهندسی و مادر بسیاری از رشته های دیگر مانند هوافضا، کشتی سازی، مهندسی پزشکی (گرایش بیو مکانیک)، نساجی، مهندسی شیمی است و شامل بسیاری از مفاهیم پایه و دروس تئوری رشته های نام برده است؛ لذا این رشته دارای تنوع و انعطاف زیادی است و افرادی که در این رشته تحصیل می کنند با دروس متنوعی سرکار دارند و می توانند در شاخه های زیادی در صنعت وارد کار شوند.
رشته مهندسي مكانيك داراي گرايش هاي مكانيك در طراحي جامدات، مكانيك در حرارت و سيالات و ساخت و توليد است.
رشته مهندسی فناوری اطلاعات، زیرمجموعه گروه فنی در دانشگاه ها محسوب می شود كه این رشته دانشی را به مخاطب منتقل می کند که طی آن روش های جمع آوری اطلاعات، استفاده و انتقال آن میسر شود.
رشته مهندسي عمران نيز جزو پرطرفدارترين رشته هاي حوزه فني و مهندسي است كه هدف از این رشته تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در پروژههای مختلف عمرانی در زمینههای ساختمانی، راهسازی، پلسازی، سازهها و بناهای آبی، جمعآوری و دفع فاضلاب، مسئولیت طرح، محاسبه و اجرا و نظارت بر اجرا را بر عهده گیرند كه این رشته در سطح کارشناسی دارای سه گرایش عمران – عمران، عمران – نقشهبرداری و عمران – آب است.
مهندسی صنایع عبارت از کاربرد اصول و تکنیک هایی به منظور بهبود، طراحی و نصب سیستم هایی شامل انسان، مواد، اطلاعات، انرژی و تجهیزات برای فراهم آوردن امکان تولید کالاها و ارائه خدمات به شکل کارا و مطلوب است كه اين رشته در مقطع كارشناسي داراي 4 گرايش برنامهریزی و تحلیل سیستمها، تولید صنعتی، تکنولوژی صنعتی و ایمنی صنعتی است.
رشته معماری یکی از رشته های مهم دانشگاهی است که امروزه در دانشکده های فنی یا هنری دنیا تدریس می شود كه این رشته دارای دو جنبه هنری و فنی است؛ زيرا در اين رشته درس هایي چون طراحی، زیباشناسی و غیره که جنبه هنری رشته و سازه های بتنی و فلزی، مقاومت مصالح و ...دارند، تدريس مي شود.
شرط الزام ارتباط رشته ارشد در علوم پايه و مهندسي براي دكتري حذف شد
با توجه به اينكه داوطلبان آزمونهای دكتري تنها میتوانستد در رشتههای مرتبط با مقطع کارشناسی ارشد خود شرکت کنند که شرط الزام «مرتبط بودن رشته کارشناسي ارشد» برای ورود به مقطع دكتري در گروههای علوم پایه و مهندسی حذف شد و قرار است اين تصمیم از امسال اجرایی میشود.
بر اين اساس، از امسال همه فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد در هر رشتهای میتوانند در آزمون دكتري گروههای علوم پایه و فنی و مهندسی شرکت کنند و در صورت پذیرفته شدن و موفقیت در غربال گریهای آزمون مربوطه، هیچ منعی برای ادامه تحصیل آنها در این رشتهها وجود نخواهد داشت.
قید مرتبط بودن رشتههای کارشناسی ارشد براي ورود به مقطع دكتري همچنان برای گروههای علوم انسانی، هنر و کشاورزی وجود دارد و فارغ التحصیلان الزاما باید در آزمون دكتري رشتههایی که مرتبط است، شرکت کنند.
در مجموع داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در گروه آزمايشي فني و مهندسي مي توانند بر مبناي رتبه خود رشته هاي هوانوردی - خلبانی، هوانوردی - مراقبت پرواز، هوانوردی-ناوبری هوایی، مهندسی نساجی، مهندسی نفت، مهندسی هوا و فضا، مهندسی مواد، مهندسی معماری، مهندسی مکانیک، مهندسی مکانیک نیروگاه، مهندسی کشاورزی، مهندسی ماشین های ریلی، مهندسی معدن، مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی، مهندسی فناوری اطلاعات (IT)، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی صنایع، مهندسی شیمی، مهندسی سیستم، مهندسی شهرسازی، مهندسی دریا، مهندسی رباتیک، مهندسی پلیمر، مهندسی خط و سازه های ریلی، مهندسی حمل و نقل ریلی، مهندسی برق، مهندسی بازرسی فنی، مهندسی پزشکی، مدیریت هتلداری، مدیریت مالی، مدیریت و بازرگانی دریایی، مدیریت و کمیسر دریایی، کتابداری، مخابرات هواپیمایی، مدیریت، فیزیک، علوم کامپیوتر، ریاضی و شیمی را انتخاب كنند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.