کد خبر:۲۰۴۶۸۷
هر گونه اظهارنظر در خصوص راه اندازي بورس ارز با بانك مركزي است
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: كارگروهي براي ايجاد بورس ارز با مسووليت و مديريت بانك مركزي تشكيل شده و مسووليت اين كميته و هر گونه اظهارنظر در خصوص راه اندازي بورس ارز با بانك مركزي است.
به گزراش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علی صالح آبادی در نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار حجم معاملات بورس اوراق بهادار، فرابورس و بورس کالا را با هفت هزار میلیارد تومان افزایش نسبت به سال گذشته 31 هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
صالح آبادی با اشاره به ارزش 147 هزار میلیارد تومانی کنونی بازار سرمایه ؛ نقد شوندگی آسان را یکی از مزایای بورس توصیف کرد و گفت سازمان بورس همه توان خود را برای افزایش نقد شوندگی به کار می گیرد.
وی با اشاره به افت و خیزهای شاخص ها در یک سال و نیم اخیر گفت: ذات بازار سرمایه افت و خیز است اما برای برطرف کردن نگرانی سهامداران اوراق تبعی راه اندازی شده تا سهام سهامداران در زمان افت بازار تضمین شود و ارزش سهام آن یکباره سقوط نکند.
صالح آبادی درباره وجود بازارهای رقیب مانند ارز و سکه در کنار بازار سرمایه نیز افزود: ممکن است یکی از دلایل افت و خیز بازار سرمایه بازارهای رقیب مانند بازار سکه و ارز باشد اما این بازارها هم محدودیت های خودش را دارد چنانکه بانک مرکزی تلاش می کند نرخ ارز را ثابت نگه دارد و یا کنترل کند.
وی گفت: درباره بازار سکه نیز تمهیدات پیش فروش سکه اندیشیده شده تا از این طریق قیمت سکه مدیریت شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در هر بازاری ریسک خودش را دارد، افزود: سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار نیز که سهام شرکت های زیادی در آن معامله می شود ریسک پایین تری دارد چون تعداد آن شرکت ها نسبت به بازار سکه و ارز بیشتر است و این خود ریسک معاملات را کاهش می دهد.
صالح آبادی تعداد سهامداران کنونی بازار بورس و فرابورس را 6 میلیون و 100 هزار نفر اعلام کرد.
انتشار 316 ميليارد تومان اوراق اجاره جديد به زودي
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار گفت: از ابتدای امسال ، حدود پنج هزار میلیارد تومان از طریق اوراق مشارکت، سکوک و افزایش سرمایه ، از بازار منابع مالی تامین شده است.
صالح آبادی با بیان اینکه در خصوص تامین مالی در بازار سرمایه از اول سال تاکنون سه هزار و 700 میلیارد تومان تاسیس شرکت سهامی عام و افزایش سرمایه این شرکت ها را داشتیم، افزود: هزار و 134 میلیارد تومان هم اوراق اجاره و مشارکت منتشر و از بازار منابع ، تامین شده است.
وی به 316 میلیارد تومان اوراق اجاره جدید نیز اشاره کرد و گفت: موافقت های اصولی آن صورت گرفته و قرارداد آن در حال تنظیم است که به زودی در بازار منتشر می شود.
صالح آبادی در بخش دیگری از سخنانش به تعداد برگه هایی که شرکت های بورسی از ابتدای امسال منتشر کرده اند اشاره کرد و افزود: شرکت های بورسی شش هزار و 550 اطلاعیه و شرکت های فرابورسی در سازمان بورس هم هزار و 554 اطلاعیه منتشر کرده اند.
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در حوزه تخلفات هم به برگزاری 55 جلسه در کمیته تخلفات از ابتدای سال اشاره و اضافه کرد: در این مدت 177 پرونده بررسی و 45 رای صادر شده است.
هر گونه اظهارنظر در خصوص راه اندازي بورس ارز با بانك مركزي است.
در ادامه اين نشست رييس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد آخرين وضعيت راه اندازي بورس ارز گفت: كارگروهي براي ايجاد بورس ارز با مسووليت و مديريت بانك مركزي تشكيل شده كه بورس يكي از اعضاي كارگروه است.
صالحآبادي اظهار كرد: مسووليت اين كميته با بانك مركزي بوده و هر گونه اظهارنظر در خصوص راه اندازي بورس ارز با بانك مركزي است. به اين ترتيب سازمان بورس تلاش داشته است كه در اين زمينه كمتر صحبت كند.زيرا معتقد است كه بانك مركزي بايد در اين زمينه اطلاع رساني كند.
وي اظهار كرد: مجموعه بازار سرمايه اعلام آمادگي ميكند كه زيرساختهاي لازم را فراهم كرده تا صادركنندگان و واردكنندگان بتوانند ارز خود را دراين بورس معامله كنند.
رييس سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه زيرساختهاي سامانه معاملات و تسويه معاملات فراهم شده است اضافه كرد: سيستم فعلي تسويه معاملات در بورس ارز قابل اجرا نبود به اين ترتيب در مدت كوتاهي سامانه تسويه معاملات طراحي و امتحان شد كه در حال حاضر از نظر سازمان بورس تمام زيرساختهاي راه اندازي معاملات ارز آماده است.
صالحآبادي ادامه داد: اين درحالي است كه به غير از فراهم كردن زيرساخت بايد جلسات با صادركنندگان و واردكنندگان ارز برگزار شود كه اين اقدام توسط بانك مركزي درحال انجام است و هر زمان كه مسوول كميته به جمع بندي نهايي برسد و اعلام آمادگي كند بورس آمادگي انجام معامله را خواهد داشت.
به گفته وي ، هدف از راه اندازي بورس ارز شفافيت و از بين بردن رانت است تا صادركنندگان و واردكنندگان ارز خود را در اين بازار مورد معامله قرار دهند و بانك مركزي بتواند مديريت بهتري در اين بازار داشته باشد.
صالحآبادي با اشاره به اين كه راه اندازي اين بازار ريزه كاريهايي دارد كه بايد انجام شود عنوان كرد: شركت هاي بورسي و صادركننده مي توانند ارز خود را با نرخهاي رايج در بازار به فروش برسانند.
رييس سازمان بورس و اوراق بهادار توضيح داد: بازار ارز جزيي از بورس تهران خواهد بود و در قالب بورس تهران فعاليت خود را آغاز مي كند و كارگزاراني كه به سامانه معاملات دسترسي دارند مي توانند در اين بورس به معامله بپردازند البته كارگزاران توسط بانك مركزي تعيين ميشوند كه قرار است سياستهاي آن توسط بانك مركزي اعلام شود.
وي در مورد زمان راه اندازي اين بورس گفت:زمان ايجاد بورس ارز بايد توسط بانك مركزي اعلام شودولي هر ز مان كه مسوولان بانك مركزي زماني را در نظر بگيرند بورس مي تواند معاملات ارز را آغاز كند.
نرم افزار معاملات بورس انرژي آماده است
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: طبق اعلام شرکت بورس انرژی امیدواریم معاملات این بورس در دو ماه آینده آغاز شد.
صالح آبادی افزود: نرم افزار معاملات و تسویه آنها آماده شده و آزمایش های لازم صورت گرفته است به طوری که در حوزه نرم افزار مشکل خاصی نداریم.
وی گفت: دستورالعمل پذیرش کالا، معاملات و تسویه پایاپای هم تهیه شده و در حال نهایی شدن است.
صالح آبادی با ابراز امیدواری به اینکه این بورس در دو ماه آینده کار خود را آغاز کند افزود: معاملات بورس انرژی با برق آغاز می شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در بخش دیگری از سخنانش از تصویب دستورالعمل نحوه گزارشگری اطلاعات مالی آتی و ابلاغ آن به شرکت ها خبر داد و گفت: بر این اساس ، شرکت ها بودجه ای به سازمان بورس اعلام می کنند و این اطلاعات در اختیار سرمایه گذاران و سهامداران قرار می گیرد.
صالح آبادی افزود: جزئیات این بودجه به گونه ای است که مشتری بتواند تحلیل دقیق تری روی اطلاعات داشته باشند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین به تصویب دستورالعمل دوره های آموزشی اشاره کرد و گفت: برخی مؤسسات تقاضاهایی در خصوص دریافت مجوز آموزش داشتند که دستورالعمل آن مشخص شد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.