کد خبر:۲۰۷۰۶۸

ظرفیت تولید نفت را به 6/5 میلیون بشکه می رسانیم/ ایران همچنان جایگاه دوم اوپک را داراست

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت گفت: تا پایان برنامه پنجم تولید نفت را به روزانه 6/5 میلیون بشکه می رسانیم، از سوی دیگر ایران همچنان جایگاه تولید نفت را در اوپک داراست.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشو معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت در نشست خبری با خبرنگاران گفت: نقشه راه در وزارت نفت براساس قانون برنامه پنجم در سال 90 به طور جدی بازنگری شد و اهدافی در نقشه این راه تعیین شد که بتواند موجب رشد و توسعه صنعت نفت و اقتصاد کشور شود.
 
خجسته‌مهر خاطرنشان کرد: از اهداف کلان و راهبردی در صنعت نفت می‌توان به طرح‌های موجود در بخش بالادستی اشاره کرد بطوری که ما باید در طول این برنامه جایگاه تولید خود را در اوپک حفظ و حداکثر برداشت از میادین مشترک را انجام دهیم.
 
معاون وزیر نفت ادامه داد:‌ هم اکنون 251 طرح اولویت‌دار در خصوص میادین مشترک وجود دارد که امیدواریم براساس این طرح‌ها به اهداف از پیش تعیین شده خود دست یابیم.
 
وی اظهار داشت: از دیگر اهداف کلانی که در حوزه صنعت نفت پیش‌بینی شده است، افزایش ضریب بازیافت، دست‌یابی به دانش فنی مورد نیاز صنعت نفت، افزایش تجارت گاز، تکمیل زنجیره‌ ارزش افزوده در پائین دست و افزایش ظرفیت نصب شده در پتروشیمی‌ها به میزان 100 میلیون تن است.
 
توليد نفت ميادين مشترك 5برابر مي‌شود
 
معاون وزیر نفت در برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری در ادامه نشست خبري، با اشاره به اين‌كه برنامه پنجم توسعه صنعت نفت در سال 91 بازنگري و به طرح تحول صنعت نفت تبديل شده است، گفت: براين اساس براي رسيدن به اهداف اين برنامه 200 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري نياز است.
 
وي با اشاره به اين‌كه در اين برنامه توليد ميعانات گازي از 400 هزار بشكه در روز به يك ميليون و 200 هزار بشكه خواهد رسيد، گفت: هم‌چنين حجم گاز‌هايي كه در فلر‌ها مي‌سوزد به يك پنجم حجم كنوني كاهش خواهد يافت.
 
خجسته‌مهر با اشاره به اين‌كه طبق اين برنامه وزارت نفت در ساخت دو پالايشگاه ميعانات گازي پنج ميليارد دلار سرمايه‌گذاري مي‌كند، گفت: با وجود اين‌كه اصل 44 قانون اساسي تنها اجازه سرمايه‌گذاري 20 درصدي را به وزارت نفت در اين طرح‌ها داده، اما به دليل استراتژيك بودن ساخت اين دو پالايشگاه اجازه سرمايه‌گذاري بيش از اين رقم داده شده است.
 
معاون وزیر نفت در برنامه ریزی و نظارت با اشاره به اين‌كه طبق برنامه‌ي پنجم توسعه ظرفيت پالايش گاز كشور به يك ميليارد و 211 ميليون مترمكعب در روز خواهد رسيد، گفت: هم‌چنين تا پايان سال 94 توان صادراتي گاز كشور 210 ميليون مترمكعب ارتقاء مي‌يابد.
 
به گفته‌ي وي براي تكميل طرح‌هاي صنعت گاز كشور 43 ميليارد دلار و طرح‌هاي پالايشي 22 ميليارد دلار سرمايه نياز است.
 
خجسته‌مهر همچنين اعلام كرد كه توليد گاز از ميدان‌هاي مشترك گازي 3.5 برابر و توليد نفت از ميدان‌هاي مشترك 4 تا 5 برابر افزايش خواهد يافت.

کشف مخازن جدید نفت در یادآوران و آزادگان
 
معاون برنامه ریزی وزارت نفت در خصوص آخرین وضعیت فعالیت های اکتشافات نفت و گاز ایران توضیح داد: در حال حاضر فعالیت های اکتشافی با اولویت میادین مشترک و مرزی در حال انجام است به طوری که اخیرا دو مخزن جدید نفتی در میادین یادآوران و آزادگان کشف و شناسایی شده است.
 
وی با اشاره به فعالیت همزمان 10 دکل اکتشافی در مناطق مرزی و اطراف میادین مشترک اظهار داشت: سال گذشته 12 مخزن جدید نفت و گاز در ایران کشف شد که حجم ذخایر هیدروکروبوری کشف شده در این مخازن معادل 9 میلیارد بشکه نفت خام برآورد می شود.
 
این مقام مسئول با اشاره به وجود بیش از 2 میلیارد بشکه ذخایر درجای نفت خام در میدان سردار جنگل در دریای خزر، تاکید کرد: وزارت نفت در مجموع برای کشف این ذخایر جدید نفتی در آبهای عمیق دریای خزر حدود یک میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است.
 
وی از جابه جایی سکوی نیمه شناور امیرکبیر برای حفاری دومین حلقه چاه توصیفی اکتشافی در دریای خزر خبر داد و یادآور شد: تاکنون تمام مواد، کالا و بودجه مورد نیاز برای حفاری دومین حلقه چاه در دریای خزر تامین شده است.
 
ظرفیت تولید نفت در برنامه پنجم به 5.6 میلیون بشکه می رسد
 
وی با اشاره به اینکه در طول برنامه پنجم باید ظرفیت تولید نفت را به 5 میلیون و 600 هزار بشکه در روز برسانیم خاطرنشان کرد: یکی از بخش‌های مهم در صنعت نفت توجه ویژه به میادین مشترک است. بطوری که امیدواریم تا پایان برنامه پنجم توسعه همه میادین مشترک در کشور تعیین تکلیف شده باشند.
 
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: از دیگر بخش‌هایی که در برنامه پنجم توسعه باید به آن دست یابیم تولید 1480 میلیون متر مکعب گاز طبیعی است که دو برابر و نیم تولید کنونی گاز در کشور است که بر این اساس و برای آنکه این هدف را محقق کنیم باید تمام فازهای گازی در پارس جنوبی به تولید برسد.
 
سرمایه گذاری 200 میلیارد دلاری صنعت نفت در برنامه پنجم
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت اظهار کرد: برای دستیابی به اهداف برنامه پنجم نیازمند سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلاری هستیم که این سرمایه مورد نیاز از طریق فروش اوراق مشارکت ارزی و ریالی، فاینانس، بیع متقابل، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و بخشی نیز از بودجه صنعت نفت تامین خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار