
کد خبر:۲۰۷۵۲۶
اختتاميه جشنواره ادبي هشت؛
خاطره گویی و مداحی حدادیان در جشنواره/ اجراي زنده دمامهزني با صداي استاد كريمخواني/ رتبه اول برگزيده جشنواره هشت چه كسي شد؟
دبير جشنواره ادبي هشت گفت: اگر ادعا ميكنيم رزمندگان ما ايثار و فداكاري كردند بايد تمام صحنهها را در قالب هنري عرضه كنيم چرا كه ...
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، عصر امروز مراسم اختتاميه جشنواره ادبي هشت با موضوع تأثير معنويت امام رضا (ع) در طول هشت سال دفاع مقدس در تالار انديشه حوزه هنري و با حضور جمعي از نويسندگان ادبيات داستاني مجتبي رحماندوست، غلامعلي حدادعادل، اميرحسين فردي، سعيد حداديان، مومني، رئيس حوزه هنري و حسيني، وزير ارشاد برگزار شد.
اجراي اين مراسم به عهده اميرحسين مدرس بود و وي بعد از مقدمهاي براي توضيح جشنواره ادبي هشت، حسني، مديرعامل بنياد داستاني را براي سخنراني دعوت كرد.
حسني، مديرعامل بنياد داستاني ضمن خيرمقدم به مهمانان اين مراسم از حضور برخي اساتيد مثل رحيم مخدومي و علي مودب تشكر كرد و گفت: خرسنديم كه با برگزاري اين جشنواره توانستهايم براي احياي مقام اهل بيت بخصوص امام رضا (ع) و تأثير آن در حماسه دفاع مقدس ما هم در بنياد ادبيات داستاني نقشي داشته باشيم و از خداوند براي اين توفيق تشكر ميكنيم.
مديرعامل بنياد ادبيات داستاني ادامه داد: در اينجا لازم است از معاونت امور فرهنگي وزارت ارشاد و دبير خانه جشنواره امام رضا بابت حمايتهاي كه كردند تشكر ويژهاي داشته باشيم و همچنين از نويسنده خوبمان آقاي فتاحي كه قبول زحمت كردند با دبير جشنواره داستاني هشت را بپذيرند.
حسني خاطرنشان كرد: از صداوسيما و از آقاي دارابي و فرجي به دليل همكاريهاي خوبي كه با ما داشتند تشكر ميكنيم و همچنين از همه دوستان و نويسندگاني كه به فراخوان ما لبيك گفتند و با آغاز اين جشنواره آثاري با محوريت تأثير امام رضا (ع) بر هشت سال دفاع مقدس خلق كردند.
وی در پايان در خصوص چگونگي انتخاب اسم اين جشنواره تصريح كرد: زماني كه در شوراي سياستگذاري موضوع را انتخاب كرديم همگي به اين واقف بوديم كه همه امور به شكل مدبرانه در دست ائمه است و همانطور كه در جامعه كبيره آمده ائمه اركان عبادت هستند ائمه نه تنها در حوادث جامعه مومنين مؤثرند بلكه آنان را هدايت ميكنند.
حسني ضمن نام بردن از اين جشنواره خاطرنشان كرد: هدفم از اين طرح اين نكته اين بود كه تأثير معنويت امام رضا (ع) بر دفاع مقدس عنوان ناقص است چرا كه اين معنويت صرفا در حد تأثير نبوده و در طول هشت سال رزمندههاي ما را هدايت ميكرده است ما اين عنوان را صرفا به عنوان مصداقي براي معرفي هدف جشنوارهمان انتخاب كرديم.
مديرعامل بنياد ادبيات داستاني در آخر ضمن طرح اهداف اين بنياد تأكيد كرد: ما مفتخريم كه در راستاي اهداف جامعه اسلامي قدم برميداريم و اميدواريم بنياد ادبيات داستاني بتواند پايه و اساس هنرهاي ديگر قرار بگيرد.
در بخش ديگر برنامه اسماعيلي، معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ضمن درود و سلام به روح امام خميني و ساحت مقدس شهدا اهانت به پيامبر اعظم (ص) را تسليت عرض كرد و گفت: ما مفتخريم كه اين جشنواره در تقارن دهه كرامت و هفته دفاع مقدس برگزار ميشود.
اسماعيلي ادامه داد: رزمندگان ما كه در هشت سال دفاع مقدس جنگيدند و به درجه شهادت رسيدند سرشار از معنويت و ارزشهاي انقلابي بودند و با بياعتناي به همه دنيا و دنياطلبي در عرصههاي جبهه حاضر شدند.
وي گفت: امروز هم همان رزمندهها در غالب جوانان انقلابي نسل سوم با افتخار در همه سنگرهاي نظام حاضر به فداكاري هستند و همه اين مقاومتها با تمسك به آموزههاي الهي و ديني اهل بيت صورت گرفته است.
معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: امروز ما وظيفه داريم جامعه و همه مردم را در تدوين آموزههاي رضوي و آشنايي با ويژگيهاي شخصيتي امام رضا (ع) تشويق كنيم و همه وجوه شخصيتي ائمه را به متن جامعه تزريق كنيم.
اسماعيلي گفت: وزارت فرهنگ بهعنوان ستون فرهنگي كشور از اين گونه حركتها حمايت خواهد كرد.
وی ضمن اشاره به تلاش بنيادها و موسسات مختلف در تدوين معنويت براي مردم تصريح كرد: بنياد علمي فرهنگي امام رضا جشنواره امام رضا (ع) و خيلي از سازمانها و موسسات ديگر در جهت تدوين شخصيت فرهنگي و مديريتي امام هشتم هستند تا ابعاد ايشان را در حوزه فرهنگي و در فضاي نظام اسلامي براي مردم تدوين كنند.
اسماعيلي در آخر ضن آرزوي موفقيت و تشكر از مديرعامل بنياد ادبيات داستاني صحبتهايش را با اين بيت به پايان برد؛ يك چشم زدن غافل از آن ماه نباشيد / شايد كه نگاه كند و آگاه نباشيد.
در بخش ديگر برنامه كليپي بهعنوان عنايت ثامن و شهادت و ضامن با محوريت تأثير امام رضا (ع) بر روي شهدا و رزمندگان براي شركتكنندگان در اين برنامه پخش شد.
در بخش ديگري از برنامه حسين فتاحي، دبير جشنواره ادبي هشت به روي سن آمد و گفت: همانطور كه ميدانيد به تعداد رزمندگان و روزهايی كه در رزمگاه بودند ميتوان سوژه داستاني داشت و صحنههاي ديدني را به تصوير كشيد موضوعي كه بنياد ادبيات داستاني اين جشنواره را با نام آن آغاز كرد انگيزهاي شد براي نوشتن صحنههايی نانوشته كه تا به حال ثبت نشده بود.
فتاحي ادامه داد: هر صحنهاي تا در غالب هنري عرضه نشود ماندگار نخواهد شد و اگر ادعا ميكنيم رزمندگان ايثار و شهادت كردند موظف هستيم آنان را در غالب هنري به مردم عرضه كنيم.
دبير جشنواره ادبي هشت افزود: جشنواره امسال با استقبال زيادي روبهرو شد و هجم آثار در حدی زياد بود كه در انتخاب داوران مجبور شديم از تعداد بيشتري استفاده كنيم.
فتاحي ضمن مثبت شمردن اين نكته تأكيد كرد: استقبال از اين جشنواره ادبي نشان داد كه ما در عرصه داستاننويسي موفق بودهايم و استعدادهاي زيادي در هنر وجود دارد.
وي ضمن توضيح نسبتا كوتاهي در خصوص غالبهاي اين جشنواره تصريح كرد: جشنواره ادبي هشت در سه غالب خاطره، داستان كوتاه و داستانك برگزار شد 300 داستان كوتاه در اين جشنواره داوري شد كه نزديك به 60 اثر آن به بخش نهايي رسيد.
فتاحي در ادامه صحبتهايش نام داوران بخشهاي مختلف جشنواره را نام برد و گفت: در بخش داستان كوتاه و داستانك خانم زواريان، بايرامي، قاسم فراست شاهآبادي و احسان عباسلو از داوران اين جشنواره بودند، در بخش خاطره نيز مصطفي رحيمي، سعيد علاميان و مهدي فراهاني از جمله داوراني بودند كه ما توانستيم در خدمتشان باشيم.
وي صحبتهايش را با توجه ويژهاي به قالب داستانك به پايان برد و گفت: با وجود تازه بودن اين قالب در جشنواره ادبي هشت ما توانستيم 140 اثر داشته باشيم كه از قوت زياد برخوردار بودند.
فتاحي در آخر صحبتهايش را با قرائت بيانهاي از طرف هيئت داوران اين جشنواره به پايان برد.
در بخش ديگري از برنامه سعيد حداديان ضمن قرائت خاطرهاي به مداحي راجع به امام رضا (ع) پرداخت و در بخش ديگري از برنامه غلامعلي حدادعادل در تدوين ادبيات داستاني و خاطرهاي از دوران دفاع مقدس سخناني را براي مخاطبان قرائت كرد.
از ميان برنامههاي اختتاميه جشنواره ادبي هشت ميتوان به اجراي زنده دمامهزني پيرامون شعر استاد كريمخواني براي امام رضا (ع) اشاره كرد.
در بخش ديگري از برنامه برندگان اين جشنواره و تقديرشدگان به شرح زير اعلام شدند:
در بخش داستان كوتاه منصور آستركي به خاطر داستان عزرائيل در سنگر بغل، ابوالفضل بصيري براي داستان كورسو، احسان قديمي براي داستان يوريك و فاطمه جهانگشته براي داستان جاكليدي تقدير شدند.
در اين بخش از سعيد تشكري به خاطر داستان اينجا كسي خواب نيست مورد تقدير ويژه قرار گرفت.
همچنين در بخش ديگري از برنامه در غالب داستانك سيدابراهيم پيره براي داستان گمشده، مرجان رياحي براي داستان آن پنج نفر و زهرا احمدينژاد براي داستان سعادت مورد تقدير قرار گرفتند.
در بخش خاطره زهرا ابراهيمي براي آقاي معجزههاي سپيد و عليرضا عسگري براي پاهاي جامانده در جبهه حائز رتبه تقدير شدند.
در بخش ديگري از برنامه برگزيدگان در سه قالب داستان كوتاه، خاطره و داستانك انتخاب شدند.
در قالب داستان كوتاه معصومه عيوضي براي داستان مأموريت حائز رتبه اول شد همچنين مهدي زارع براي داستان مردي پر از ماهي گلي و سميه رشيدي براي داستان آهو حائز رتبه دوم شدند.
معصومه ميرزايي نيز در بخش داستان كوتاه حائز رتبه سوم شد.
در قالب خاطره فاطمه باقريان براي خاطره كرايه و سوغاتي و حسين اسماعيلي براي خاطره روز مقاومت به ترتيب حائز رتبه دوم و سوم شدند.
گفتني است، در بخشهایي از برنامه نويسندگان مشهور كشورمان براي اهدای جوائز روي سن ميآمدند و بعد از اهدا جوايز برگزيدگان با شاخه گلي از طرف مجري برنامه، امير حسين مدرس تقدير شدند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.