رئيس سازمان صنايع هوايي با اشاره به تاثيرات نرخ ارز بر صنايع هوايي گفت: براي مديريت نوسانات ارز بايد بين صادرات و واردات تعادل برقرار كنيم.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، منوچهر منطقي صبح امروز در نشست خبري سومين نمايشگاه ملي توانمنديهاي صنايع هوايي و فضايي در دانشگاه شريف گفت: براي مديريت تاثيرات نرخ ارز بر روي صنايع هوايي بايد بين صادرات و واردات تعادل برقرار كنيم.
وي افزود: نرخ ارز بر روي تمام صنايع تاثير ميگذارد ولي قابليت ما اين است كه چون محصولات و خدمات فني كشور ما خواهان بسياري در كشورهاي خارجي دارد ما بايد صادرات را گسترش دهيم.
منطقي گفت: ما بايد خود را عرضه كنيم تا به تعادل بين صادرات و واردات برسيم ولي در هر صورت نرخ ارز به صورت موقت بر روي صنايع هوايي تاثير مي گذارد.
رئيس سازمان صنايع هوايي در رابطه با تاثير تحريمها بر روي صنايع هوايي گفت: صنايع هوايي از اوايل انقلاب تحريم بوده و مسئله جديدي نيست كه با روي آوردن به فناوري و منابع ميتوانيم از تاثيرات سوء تحريمها جلوگيري كنيم.
وي افزود: پيشنويس سند هوافضا در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوب شده و نوع فعاليتها در سه گروه فضايي، هوايي و هوانوردي و فناوريهاي خاص تا سال 1404 مشخص است كه در اين راستا سومين نمايشگاه صنايع هوايي و فضايي در بخش هوايي و هوانوردي فعال مي باشد.
منطقي ادامه داد: در مورد بخش هوايي و هوانوردي براي سرفصلهاي مختلف برنامهريزيهاي مختلفي صورت گرفته كه اين نمايشگاه در بخشهاي هواپيماهاي سبك، هواپيماهاي مسافربري، بالگرد، موتورهاي هوايي و قطعات فعال شده است.
رئيس سازمان صنايع هوايي گفت: در دنيا براي ايجاد صنايع هوايي مجموعههايي در نظر گرفته ميشود تا به توليد و مديريت قطعات بپردازند و ما نيز در صنايع هوايي در نظر داريم بخشهاي خصوصي را به عنوان زيرمجموعه براي مديريت قطعات شكل دهيم.
وي ادامه داد: اولويت ما پشتيباني از ناوگانهاي هوايي و فعاليتهاي بعدي اين است كه در مورد محصولات زنجيره تامين ايجاد كنيم.
منطقي گفت: در نمايشگاه صنايع هوايي و فضايي بر روي قطعات و زيرسامانهها تمركز ميشود و رونمايي از محصولات جديد آذرماه در نمايشگاه كيش صورت ميگيرد.
رئيس سازمان صنايع هوايي ادامه داد: در كيش نمايشگاهي براي نمايشهاي هوايي دستاوردهاي جديد نيز داريم.
وي ادامه داد: اولين فعاليت طرح مهر ماندگار نيز در مورد تاكسيهاي هوايي با مشاركت معاونت علمي رياست جمهوري انجام ميشود تا پشتيباني و استفاده هواپيماها را براي كاربران خصوصي داشته باشيم.
منطقي گفت: يكي از مراكز اين طرح 13 مهرماه در اروميه افتتاح ميشود و تا بهمنماه 15 مركز در كشور راهاندازي ميكنيم.
رئيس سازمان صنايع هوايي ادامه داد: همچنين در مورد تاكسيهاي هوايي، مدلهاي مختلف را دسته بندي كرديم و مدل هواپيماي 4 نفره را تهيه كردهايم.
وي ادامه داد: از ديگر پروژههاي طرح ماندگار نيز يك نمونه در سه ماه اول سال 92 عرضه ميشود و براي ساخت هواپيماي 19 نفره نيز در حال مطالعه هستيم.
منطقي در رابطه با ساخت هواپيماي پهنپيكر گفت: نيازهاي كل دنيا به هواپيماهاي پهنپيكر حدود 6 درصد است ما نيز نيازي به اين گونه هواپيماها نداريم و بيشترين طيف نيازهاي ما هواپيماهاي 100 تا 150 نفره است كه اين پروژهها را مصوب كرديم و در اين مورد يكي از مراكز منحصر به فرد هستيم.
رئيس سازمان صنايع هوايي گفت: در حال حاضر صادرات فناوري ما كه حدود يك سال از آغاز آن ميگذرد 10 ميليون دلار است و صادرات خدمات ما نيز به 27 كشور انجام ميشود.
وي گفت: در بخش زيرسامانه و محصولات نيز صادرات بالگرد را در دستور كار داريم.
منطقي در ادامه از افتتاح نخستين فاز پارك فناوري هوايي همزمان با آغاز به كار سومين نمايشگاه صنايع هوايي و فضايي در 19 مهر امسال خبر داد و گفت: پارك فناوريهاي هوايي براي ارائه خدمات به مراكز رشد در حوزه صنايع هوافضا در محل نمايشهاي هوايي تهران افتتاح ميشود و فاز تكميلي آن نيز بهمنماه انجام ميشود.
رئيس سازمان صنايع هوايي همچنين با اشاره به طراحي و ساخت هواپيماي 150 نفره گفت: ساخت هواپيماي 150 نفره يكي از پروژههاي ماست كه مجموعه عظيمي از نخبگان كشور از اول تيرماه اين فعاليت را شروع كردند و اين پروژه طبق سيستم نظامند بينالمللي پيش ميرود.