حفظ وحدت و تماميت ارضي عراق امانتي در دست مسئولان عراق است
آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۰۵۴
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار با رئيس جمهور عراق:

حفظ وحدت و تماميت ارضي عراق امانتي در دست مسئولان عراق است

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: عراق در حال حاضر بيش از هر چيز نياز به اتحاد دارد و حفظ وحدت و تماميت ارضي و سياسي عراق امانتي است كه در دست مسئولان عراق است.

به گزارش گروه سياسي «شبکه خبر دانشجو» به نقل از مجمع تشخيص مصلحت نظام، آيت‌الله اكبر هاشمي رفسنجاني در ديدار با جلال طالباني، رئيس جمهور عراق با اشاره به گسترش روابط دوستانه و برادرانه ميان دو كشور ايران و عراق پس از سقوط صدام، اين روابط را رو به تعميق خواند و اظهار داشت: دو كشور ظرفيت هاي فراواني در زمينه‌هاي سياسي، اقتصادي، بازرگاني، امنيتي و فرهنگي دارند كه مي‌تواند در پيشرفت هر چه سريع‌تر روابط دو جانبه مفيد واقع شود.

وي حركت مردم عراق پس از سقوط ديكتاتوري صدام در استقرار نهادهاي مردم‌سالاري در اين كشور را آموزنده خواند و گفت: حفظ ثبات و امنيت در عراق كمك شاياني به پيشرفت و توسعه اين كشور مي كند.

رئيس مجلس خبرگان رهبري با اشاره به لزوم هوشياري كشورهاي منطقه، بخصوص كشورهاي اسلامي در برابر توطئه‌هاي استكبار جهاني براي ايجاد تفرقه ميان مسلمانان، همبستگي‌ ملت‌هاي منطقه را خنثي كننده اين توطئه‌ها خواند و تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران علاقه‌مند به استقلال كامل عراق و همزيستي مسالمت‌آميز تمام اقوام و مذاهب، بويژه توسط علما و فرهيختگان در عراق است و در اين زمينه از هيچ كوششي دريغ نخواهد كرد.

هاشمي رفسنجاني مردم عراق را مردمي بالغ، رشيد و داراي سابقه تمدني عظيم خواند و با اشاره به چالش‌هاي پيش روي توسعه و پيشرفت اين كشور گفت: عراق در حال حاضر بيش از هر چيز نياز به اتحاد دارد و حفظ وحدت و تماميت ارضي و سياسي عراق امانتي است كه در دست مسئولان عراق است.

وي سازندگي و توسعه را نياز ديگر مردم عراق خواند و با اشاره به پايين آمدن قيمت نفت تحقق اين هدف را در گرو تدبير بيشتر دانست و گفت: عزم، اراده و اتحاد گروه‌ها، قوميت‌ها و مذاهب عراق مي‌تواند موجب غلبه بر مشكلات پيش روي اين كشور شود.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به تجربيات ارزشمند جمهوري اسلامي ايران در بازسازي كشور پس از انقلاب اسلامي و جنگ گفت: جمهوري اسلامي خوشحال خواهد شد اين تجربيات را بدون دريغ در اختيار كشور دوست و مسلمان عراق قرار بدهد.

در ابتداي اين ديدار جلال طالباني، رئيس جمهور عراق روابط دو كشور ايران و عراق را دوستانه و برادرانه خواند و با تقدير و تشكر از كمك‌هاي بي‌دريغ دولت و ملت ايران در جهت پيشرفت و بازسازي عراق، استقرار ثبات و امنيت در عراق را حاصل حسن نيت همسايگان عراق دانست و گفت: شرايط كنوني عراق فضاي گسترده‌اي براي همكاري با همسايگان بوجود آورده است.

وي افزود: در حال حاضر ملت عراق و دولت اين كشور مايلند گسترده‌ترين روابط را در همه سطوح سياسي، ‌فرهنگي، نفتي، اقتصادي و امنيتي با جمهوري اسلامي ايران داشته باشند.

رئيس‌جمهور عراق با اشاره به آمادگي مردم و دولت عراق در ميزباني شايسته از آيت الله هاشمي رفسنجاني گفت:‌ ملت عراق بي‌صبرانه منتظر تشريف‌فرمايي شما به اين كشور است.

جلال طالباني در ادامه در ضيافت شام آيت‌الله هاشمي رفسنجاني شركت كرد./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار