آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۳۴۶۵
وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه هیئت دولت:

مرکز مبادلات ارزی لنگری برای کاهش نوسانات بازار است

وزیر اقتصاد با بیان اینکه باید اجازه دهیم که مبادلات ارز در بازار جا بیفتد، گفت: تلاش ما این است که مرکز مبادلات ارز لنگری برای کاهش نوسانات باشد.
مرکز مبادلات ارزی لنگری برای کاهش نوسانات بازار است
به گزارش خبرنگار دولت «خبرگزاری دانشجو»، سیدشمس الدین حسینی ظهر امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در حال حاضر ارز با سه نرخ مرجع، بازار آزاد و نرخ مرکز مبادلات مبادله می شود، در خصوص تدبیر دولت برای تک نرخی کردن ارز گفت: آنچه مسلم است اینکه ارز مرجع، سازوکاری متفاوت دارد و مانند تسهیلاتی است که برای امور معیشتی مردم به کار گرفته می‌شود و با نرخ در بازار مبادله‌ای صورت نمی‌گیرد.
 
وی با بیان اینکه ارز نرخی است که به اتکای آن وزارت صنعت، معدن و تجارت نیازهای اساسی کشور را برطرف می‌کند، افزود: تلاش ما این است که مرکز مبادلات روز به روز گسترش ‌یابد، اما هنوز صادرکنندگان غیر نفتی ما در این بازار حضور پیدا نکرده اند.
 
وزیر اقتصاد ادامه داد: ما معتقدیم که با تفاهماتی که در حال صورت گرفتن است، موفق شویم صادرکنندگان غیررسمی را هم وارد این بازار کنیم تا حداقل بازار سیاه ارز به حاشیه برود.
 
حسینی با بیان اینکه وقتی در خصوص معیشت مردم صحبت می‌کنیم منظورمان بیشتر اقلام اساسی است، ادامه داد: مثلاً گندم پایه مواد غذایی است یا شکر و روغن جزو نیازهای عمومی و اساسی مردم هستند و کالاهای وابسته مثل مرغ و گوشت هم با این ارز تهیه می‌شوند؛ به همین دلیل است که گاهی شکوه‌هایی صورت می‌گیرد که چرا دولت ارز مرجع را به این کالاها تخصیص می‌دهد و ما شاهد نوسانات قیمت آنها هستیم.
 
این عضو دولت تصریح کرد: به همین خاطر وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان مسئول شده‌اند که بر روی قیمت این اقلام تمرکز داشته باشند.
 
وزیر اقتصاد و دارایی بخش دیگری از کالاها را نهاده‌های دامی دانست که تغییر قیمت‌ آنها منجر به تغییر قیمت محصولات آنها می‌شود و گفت: این کالاها نیز با ارز مرجع تأمین می‌شوند؛ همچنین ما دارو را به نوسانات بازار نسپرده‌ایم.
 
حسینی درباره کاهش قیمت ارز طی روزهای گذشته گفت: باید اجازه دهیم اتاق مبادلات ارز گسترش پیدا کرده و جا بیفتد.
 
وی تصریح کرد: تلاش ما این است که این مرکز را گسترش دهیم و آن را لنگری برای کاهش نوسانات قرار دهیم.
 
وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه نوسانات کاهش یافته است، ادامه داد: ‌در واقع بازار به سمت کاهش نرخ ارز در حال حرکت است و این به خاطر تلاش‌های بانک مرکزی و اولویت‌بندی‌هایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت در باب تخصیص ارز انجام داده، است.
 
حسینی درباره اخباری مبنی بر اینکه قرار است قیمت ارز 1226 تومانی تغییر کند، گفت: این خبر درست نیست و آن را خواص اعلام کردند.
 
وی گفت: آنچه مسلم است این است که مرکز مبادله ارز سیطره خود را بر روی بازار حاشیه پیدا می‌کند.
 
این عضو دولت با بیان اینکه بازار ارز امروز درگیر مسائل مختلف از جمله تحریم‌هاست، ادامه داد: با توجه به این شرایط، طراحی مستقلی برای این بازار صورت گرفت، ولی به‌طور حتم ما به فکر حصر نوسانات هستیم و نظر ما این است که عددی که امروز در مرکز مبادلات مطرح می‌شود، عدد بالایی است، بنابراین مجموعه سیاست‌هایمان را به سمتی خواهیم برد که نرخ را کاهش دهیم که البته این به سیاستگذاری و اجرای سیاست های درست نیاز دارد.
 
حسینی درباره بزرگ‌ترین حسن و بزرگ‌ترین ضعف مبادلات ارز گفت: حسن این مرکز در این بود که جلوی رانت را گرفت و گفت: رانت بزرگی در اقتصاد کشور در حال شکل‌گیری بود که در جریان آن افراد می‌توانستند به واسطه ارز مرجع کالا خریداری کرده و با نرخ‌های آزاد آن را بفروشند که جلوی این رانت گرفته شد.
 
وی با بیان اینکه دستاورد دیگر این مرکز شکل‌دهی یک بازار بود، افزود:‌ شکل گرفتن این بازار باعث شده امروز به جایی برسیم که گفت‌وگو با صادرکنندگان را آغاز کنیم تا ارزشان را در این مرکز مبادله کنند و البته در این زمینه تفاهماتی نیز صورت گرفته است.
 
وزیر اقتصاد و دارایی گفت: در جریان شکل گیری این بازار به بخش‌های اولویت‌دار ارز تخصیص یافته؛ البته نقایصی هم وجود دارد که تلاش می کنیم این نقایص نیز برطرف شود؛ این روند کاهشی دستاورد بزرگی است که به نظر می‌توان در مورد آن صحبت کرد.
 
حسینی تصریح کرد: امروز اگر انتقادی وجود دارد، انتقاد به کاستی‌هاست که باید تلاش شود برطرف گردد.
 
وی در باره بخشنامه ممنوعیت صادرات 50 قلم کالا که در دولت تصویب شده و مربوط به معیشت مردم است و اینکه در این بخشنامه عبارت کالاهای وارداتی مانند اقلام دارویی وارداتی نامبرده شده است، عنوان کرد: برای برخی از گروه‌های کالایی که به اولویت‌ یک مشهور شده و از جمله آن، مواد غذایی و نهاده های دامی است، به‌علاوه گروه اولویت‌دار دو که دارو و مواد اولیه داروست، به خاطر کاهش فشار و جلوگیری از افزایش قیمت‌ آنها، ارز با قیمت مرجع تعلق می گیرد.
 
وزیر اقتصاد ادامه داد: متأسفانه متوجه شدیم برخی اقدام کردند به اینکه مثلاً گندم که جزو کالای معیشتی مردم است را صادر کنند و ارز آن را با قیمت آزاد بفروشند، این صادرات ناشی از بهره‌وری و مزیت نیست، از این رو وزارت صنعت، معدن و تجارت بعد از مشورت با همکاران دیگر، این بخشنامه را صادر کرد تا صادرات50 کالایی که ارز مرجع دریافت می‌کنند، ممنوع شود.
 
حسینی گفت: وقتی یک گام جلوتر رفتیم، متوجه شدیم که برخی کالاهای دیگر وجود دارند که در واقع پایه و اساس صادرات آنها مبتنی بر موادی است که با ارز مرجع وارد شده است، از این رو وزارت صنعت، معدن و تجارت دو سیاست کلی را در این باره پیش گرفت.
 
این عضو دولت گفت: ‌بر این اساس برای اینکه هم تأمین بموقع صورت گیرد و هم بر خروج و صدور آنها نظارت شود، این اقدام صورت گرفت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار