به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، حیدری روز گذشته در نشست سیاسی با عنوان «13 آبان و قطع ارتباط با آمریکا» با اشاره به تفاوت های سرود ملی آمریکا و جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: در سرود ملی آمریکا الفاظ بمب و خشونت نهفته است؛ به گونه ای که این سرود منش خونریزی، جنگ طلبی و سلطه طلبی این کشور را نشان می دهد و اگر به تعداد جنگ های آمریکا در یک قرن اخیر نگاه کنیم به این واقعیت دست می یابیم.
وی با اشاره به اینکه سرود ملی آمریکا آمیزه ای از خشونت و صلح است، افزود: این بدان معناست که آمریکایی ها می توانند خود را با هر شرایطی وفق دهند؛ البته اعطای جایزه صلح نوبل به اوباما با این سرود تناقض دارد.
عضو هیئت علمی گروه ادبیات و زبان فارسی دانشگاه لرستان گفت: اگر چه در سرود ملی آمریکا الفاظ بمب و خشونت نهفته است؛ اما با این وجود از نظر فرم و قالب این سرود جزو زیباترین سرودهای دنیاست.
حیدری در مقابل سرود ملی جمهوری اسلامی ایران را سرشار از واژه های صلح، شهید، دفاع، وطن و نمادهای روشنی دانست و ادامه داد: الفاظی که در سرود ملی کشورمان به کار رفته نشان دهنده این است که در ضمیر ناخودآگاه ما ایرانیان فارغ از هرگونه عوام فریبی این واژه ها نهفته است.
وی با اشاره به اینکه سرود ملی کشورمان با لحن حماسی سروده نشده است، گفت: بدیهی است که به سختی توانسته اند به این سرود لحن حماسی بدهند.
عضو هیئت علمی گروه ادبیات و زبان فارسی دانشگاه لرستان گفت: سرود ملی فعلی به مانند برخی دیگر از سرودهای ملی کشورمان سفارشی بوده و این سرود قافیه و وزن مشخصی ندارد.
حیدری خاطرنشان کرد: این در حالی است که با سابقه نه چندان خوب ادبیات آمریکا که به گرد پای ادبیات کشورمان نمی رسد سرود ملی این کشور از نظر فرم و قالب جز زیباترین سرودهاست؛ اما متاسفانه محتوای نرم کشورمان در سرود ملی در ضعیف ترین قالب ریخته شده است.
وی یادآور شد: در شاهنامه فردوسی سرودهایی را می توان استخراج کرد که از لحاظ لفظ و معنا از سرود فعلی زیباتر هستند.