رئیس دانشگاه آزاد گفت: برخی میگفتند با 2600 میلیون تومان بدهی و نقدینگی بسیار کم سازمان مرکزی قطعا اینها دو ماه بیشتر دوام نمیآورند اما ...
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فرهاد دانشجو امروز در اجلاس سراسری تشکل های سیاسی و استانی دانشگاههای آزاد سراسر کشور و در جمع دانشجویان در خصوص رابطه اخلاق اسلامی با سیاست و مدیریت تصریح کرد: واژه اخلاق به لحاظ لغوی به معنای خوی و عادت است، چنانچه آن خوی نیکو باشد به آن اخلاق حسنه و اگر زشت باشد به آن رذیله میگویند و سیاست در معنای عام به هر گونه راهبرد، روش و خط مشیای برای بهینه کردن امور شخصی، اجتماعی و سیاسی و در معنای خاص هر امری که مربوط به سازماندهی قدرت باشد تلقی میشود.
وی افزود: سیاست مربوط به تدوین امور و برقراری نظم در کشور است و نخبگان معدودی وارد کار سیاسی به صورت شغل میشوند؛ ولی اخلاق و رعایت آن به گروه خاصی تلقی ندارد؛ بلکه عوام را نیز در بر میگیرد، به طوری که افلاطون سیاست را جزئی از اخلاقیات و هگل دولت را نهاد اخلاقی میدانستند.
رئیس دانشگاههای آزاد سراسر کشور با اشاره به اینکه عدهای به بنده گفتهاند که چرا همه افراد را به صورت یک جا عوض نمیکنید؛ چرا اشتباهات مسئولان گذشته را برملا نمیکنید، چرا در مقابل این هجمهها تحمل میکنید، چرا همه را به رافت، همکاری و همدلی دعوت میکنید، چرا اصرار در راستگویی دارید و چرا از انتقامگیری پرهیز میکنید در صورتی که در دنیای سیاست اینها هیچ معنایی ندارند، تصریح کرد: پاسخ همه این چراها را باید در اخلاق اسلامی و رابطه آن با سیاست و مدیریت جستوجو کرد.
دانشجو با بیان اینکه در حکومت اسلامی سیاست و اخلاق از دین نشات میگیرد، گفت: خداوند اهداف عالی قدرت صالحان را گسترش فضائل اخلاقی و انهدام رذایل دانسته است و در اسلام داشتن قدرت و مسئولیت برخواسته از موضع سلطه گروهی و طبقاتی نیست؛ بلکه مهمترین اهداف برقراری توحید، نفی شرک، ایجاد عدالت، اجرای احکام اسلامی، تزکیه و تعلیم، مساوات در برابر قانون و ایجاد استقلال در زمینههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و نظامی است.
وی در ادامه ضمن اشاره به سخنان کاشفالقطا مبنی بر اینکه اگر معنی سیاست ایجاد فتنه و برادرکشی است و برای تأمین منافع شخصی با اجنبی دلالی کنند، من از این سیاست به خدا پناه میبرم، تصریح کرد: حضرت علی (ع) بهترین سیاست را عدالتخواهی معرفی میکرد و امام سیاستی را که از عقل ناشی میشود در سه چیز میداند که عبارتاند از: نرمی کردن و درشتی نکردن با مردم دادگری و احسان با مردم و میانه روی در آن و مدارا با مردم؛ آنچنان لازم است که سرابی میگوید جامعه هدفی جز کمال آدمی ندارد و آدمی جز در جامعه به کمال نمیرسد.
فرهاد دانشجو در ارتباط با سیاست از دید ابنسینا افزود: برای رسیدن به سیاست مدنی باید معرفت و اخلاق فردی را مدنظر قرار داد، اصلاح اجتماع وابسته به اصلاح تک تک افراد جامعه است. حاکم فاسد و ظالم جامعه را مختل و مردم را فاسد میکند.
سیاست از نظر اسلام با سیاست جهان قابل قیاس نیست
رئیس دانشگاه آزاد تصریح کرد: سیاست اسلامی بر فلسفه اخلاق استوار است، در اسلام سیاست هدف نیست؛ بلکه وسیلهای برای از بین بردن ظلم و فساد میباشد؛ بنابراین بهترین حکومتی که بشر را به حد کمال میرساند، حکومت اسلامی است و پیامبر اسلام هدف رسالت خویش را تتمین مکارم اخلاقی میداند و یکی از عوامل موفقیت در حکومت پیامبر حسن خلق و رفعت ایشان نسبت به مردم است.
وی ادامه داد: زمانی که مسئولیت دانشگاه آزاد به من داده شد برخی میگفتند با 2600 میلیون تومان بدهی و نقدینگی بسیار کم سازمان مرکزی و 10 هزار رشته محل از بین 18 هزار رشته محل قطعا اینها دو ماه بیشتر دوام نخواهند آورد؛ اما ما با توکل به خدا و همکاری دانشجویان و کارمندان دانشگاه آزاد از این سد عبور کردیم.
دانشجو بیان داشت: در این هشت ماه شش آزمون برگزار و بیش از 200 هزار مترمربع ساختمانسازی کردیم و یک میلیون متر مربع در دست ساخت است و برای حدود 1500 رشته مجوز صادر شده است، بیش از 1000 عضو هیئت علمی جذب و بیش از 90 در صد کارمندان از تغییرات راضی هستند و دانشجویان فضای باز و سالم سیاسی را تجربه میکنند.
رئیس دانشگاه آزاد همچنین در حالی که همه دانشگاهها در مهر 91، 15 در صد به شهریههای خود افزودند؛ اما در دانشگاه آزاد شهریه بیش از 80 در صد دانشجویان نسبت به سال 90 افزایش نیافته و با توجه به تورمی که وجود دارد این به معنای این است که 15 تا 20 درصد شاهد کاهش شهریه بودیم.
وی تصریح کرد: حقوق کارمندان و اعضای هیئت علمی دانشگاه از فرودین سال 91، 15 در صد افزایش یافته است و برای ارتقای هر یک از شاخصههای علمی برنامهریزی شده و تا سه یا چهار سال آینده در صدد اجرایی شدن آنها هستیم که نیازمند صبر و حوصله همگان است، همچنین 1200 مقاله و 50 عنوان کتاب در این شش ماه نوشته شده است.
دانشجو در حاشیه این نشست از رنجها و سختی های که در این هشت ماه متحمل شده گفت و خاطرنشان کرد: برخی هم با دانشگاه آزاد همکاری نکردند و برخی لیست پنج یا شش نفری می دادند برای مجموعه جاهای مشخص شده و ما نپذیرفتیم، خیلی از مخالفان برای شکست دادن ما بی پروا هجوم آوردند.
همچنین دانشجویان در حمایت از فرهاد دانشجو فریاد تکبیر سر دادند.