به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پرس تی وی، ساکنان کشورهای اروپایی در اعتراض به سیاستهای ریاضتی دولتمردان اروپایی با آمدن به خیابانها، خشم خود را برنامه های ریاضت اقتصادی نشان دادند.
آرمنیو کارلوس دبیرکل کنفدراسیون عمومی کارگران پرتغال در همین خصوص گفت: اعتصاب عمومی در اسپانیا و پرتغال نشانهای جدی از نارضایتی مردم و اخطاری به مقامات اروپایی محسوب میشود.
درست در آستانه برگزاری اعتصاب عمومی در اسپانیا، احزاب تجاری در این کشور تظاهرات گستردهای را برگزار کردند.
تظاهرکنندگان اسپانیایی با در دست داشتن پرچمهای قرمز رنگ و تحصن در مقابل کارخانهها، ایستگاههای قطار و بازارها در مادرید پایتخت این کشور، مراتب اعتراض خود را نسبت به وضعیت موجود اعلام کردند.
در بارسلونا نیز اسپانیاییهای معترضی که در اعتصاب به سر میبرند، در مقابل بازار مرکابارنا، به نشانه اعتراض لاستیک خودروها را به آتش کشیدند.
اتحادیه عمومی کارگران اسپانیا اعلام کرده است که حدود 100 درصد از کارگران بخشهای خودروسازی، انرژی، کشتی سازی و ساختمانی روز چهارشنبه در این اعتصاب سراسری که دومین اعتصاب سراسری در طول سال جاری محسوب میشود، مشارکت داشتند.
از سوی دیگر تظاهرکنندگان در پرتغال نیز با حمل پرچمها و دست نوشتههایی اعتبار دهندگان بینالمللی و سیاستهای ریاضتی دولت را محکوم کردند.
اعتصاب عمومی در پرتغال حمل و نقل هوایی و راهآهن را تحت تاثیر قرار داد و علاوه بر آن حرکت قطارها در مترو و حرکت قایقها و کشتیهای مسافربری را نیز در لیسبون پایتخت این کشور مختل کرد.
بر اساس این گزارش؛ کارمندان و کارکنان بیمارستانی و بخشهای درمانی نیز با شرکت در اعتصاب سراسری پرتغال، میزان مشارکت عمومی در این اعتصاب را به 90 درصد رساندند.
با شرکت کارکنان بخش خدمات و نظافت شهری در اعتصاب سراسری پرتغال، سرویس زباله روبی در لیسبون پایتخت این کشور به طور کلی متوقف شد.
به خاطر مشارکت خدمه پرواز و فرودگاههای کشورهای اسپانیا و پرتغال در اعتصاب سراسری، روز چهارشنبه حدود 700 پرواز در هر دو کشور کنسل شد.
وزارت کشور اسپانیا ناآرامیهایی را اعلام کرده است که در جریان آنها در نخستین ساعات روز چهارشنبه، حدود دهها تن مجروح شده و 28 تن نیز دستگیر شدند.
بر اساس این گزارش، تظاهرات و اعتصابهای مشابهی نیز قرار بود در دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا برگزار شود که از آن جمله میتوان به کشورهای بلژیک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا و لهستان اشاره کرد. بحران مالی در قلمرو یورو در اواخر سال 2009 میلادی از یونان آغاز و در طول سال گذشته به کشورهای دیگری چون ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و پرتغال سرایت کرد.