به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در تبصره 1 ماده واحده قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در تاریخ 22 آذر سال 1377 آمده است: به منظور مشارکت بیشتر دانشجویان بسیجی در امور فرهنگی دانشگاه ها، مسئول بسیج دانشجویی آن دانشگاه، موسسه و مرکز آموزش عالی، عضو شورای فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی خواهد بود.
با این وجود، در حال حاضر بسیج دانشجویی دانشگاه آیت الله بروجردی از حضور در شورای فرهنگی این دانشگاه محروم است.
اعضای این شورا مطابق مقررات شامل رئیس دانشگاه، معاون دانشجویی و فرهنگی رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، یک نفر عضو هیئت علمی با انتخاب رئیس دانشگاه، یک نفر عضو بسیج دانشجویی دانشگاه و یک نفر عضو انجمن اسلامی دانشجویان و نماینده جهاد دانشگاهی است.
محرومیت بسیج دانشجویی از شورای فرهنگی یک دانشگاه را باید به عنوان یکی از بدیهی ترین مصادیق نقض قانون تلقی کرد، چراکه بسیج دانشجویی به عنوان یکی از ارزنده ترین یادگارهای امام خمینی (ره) به تعبیر رهبر معظم انقلاب هم مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و هم مصوبه مجلس شورای اسلامی را به یدک می کشد، با این وجود فراهم کردن زمینه های لازم برای فعالیت این تشکل مقدس در دانشگاه ها از ضروریاتی است که باید نسبت به آن عنایت ویژه ای شود.
خدابخشی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آیت الله بروجردی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، با اشاره به تصمیم شورای فرهنگی این دانشگاه مبنی بر حذف بسیج دانشجویی از این شورا گفت: با وجود تاکید قانون مجلس مبنی بر عضویت بسیج دانشجویی در شورای فرهنگی، از سال گذشته شورای فرهنگی این دانشگاه تصمیم گرفت که بسیج دانشجویی از عضویت در این شورا کنار گذاشته شود، البته در این مدت تنها یک بار بسیج دانشجویی در شورای فرهنگی حضور یافته و در این جلسه نیز پیشنهاد بسیج دانشجویی برای برگزاری یک کرسی آزاد اندیشی با موضوع «آزاد اندیشی» مورد موافقت قرار نگرفت و این کرسی برگزار نشد.
وی با اشاره به اینکه کل برنامه های بسیج دانشجویی این دانشگاه از ابتدای سال تاکنون به پخش مستند دوپینگی ها و میراث آلبرتا، فیلم سینمایی قلاده های طلا و یک میزگرد دانشجویی با موضوع مردمی کردن اقتصاد خلاصه می شود، افزود: طبق قانون، اجرای برنامه های فرهنگی توسط بسیج با استفاده از اعتبارات دانشگاه نیازمند مصوبه شورای فرهنگی دانشگاه است که به دلیل محرومیت بسیج دانشجویی از حضور در شورا برای دفاع از برنامه های پیشنهادی، این کار از کانال اداره کل فرهنگی انجام می شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آیت الله بروجردی گفت: به عنوان نمونه در برنامه ای که با عنوان طرح آغاز به شورای فرهنگی دانشگاه پیشهاد شد قرار بود یک اردوی سه روزه در قم اجرا شود تا با استفاده از اساتید موسسه امام خمینی (ره) و موسسه لیلة القدر قم مباحثی شامل هنر در انقلاب اسلامی، تاریخ شفاهی انقلاب و جریان شناسی انقلاب برای 80 نفر از دانشجویان مطرح شود، اما با وجود اینکه برای هماهنگی های لازم جهت اجرای این برنامه بیش از دو ماه کار انجام شد، اما در نهایت به دلیل مخالفت شورای فرهنگی بدون بیان علت مخالفت، این طرح عملی نشد که اگر نماینده بسیج دانشجویی در این جلسه حضور داشت در هر حال دو طرف می توانستند دلایل خود را بیان کنند، اما متاسفانه در یک روند یک سویه این طرح و بسیاری دیگر از طرح ها از گرفتن مجوز محروم شدند.
خدابخشی تصریح کرد: با وجود پیگیری های متعدد از طرف بسیج دانشجویی این دانشگاه و استان، اما متاسفانه تاکنون در خصوص عضویت بسیج دانشجویی در شورای فرهنگی دانشگاه تربیت اثر داده نشده است.
حذف سلیقه ای بسیج دانشجویی از شورای فرهنگی خلاف قانون است
زینی وند، مسئول سازمان بسیج دانشجویی لرستان هم گفت: عضویت بسیج دانشجویی در شورای فرهنگی دانشگاه ها یک مصوبه قانونی کارشناسی شده است و روسای دانشگاه ها نمی توانند به صورت سلیقه ای مصوبه قانونی را نقض کنند.
وی یادآور شد: به مسئولان بسیج دانشجویی در دانشگاه ها تاکید شده تا در مورد مسائلی که مربوط به بسیج دانشجویی نیست لزومی ندارد در شورای فرهنگی حضور یابند، با این وجود متولیان این شورا بر حسب وظیفه موظفند که از بسیج دانشجویی در هر جلسه ای که شورا برگزار می کند دعوت کنند، چراکه بسیج دانشجویی عضو ثابت شورای فرهنگی است.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی لرستان با تاکید بر اینکه دانشگاه آیت الله بروجردی به عنوان دومین دانشگاه دولتی در لرستان باید نسبت به برگزاری شورای فرهنگی با حضور بسیج دانشجویی اقدام کند، گفت: بسیج دانشجویی هم از بعد نهادی و هم از بعد تشکلی از تشکل های قانونی، پرنفوذ و قدرتمند در دانشگاه ها تلقی می شود، با این وجود حضور این تشکل در شورای فرهنگی دانشگاه ها به ویژه در برهه ای که در عرصه جنگ نرم قرار داریم، برای ما خیلی مهم است، از این رو ضرورت دارد که زمینه برای حضور بسیج دانشجوی دانشگاه آیت الله بروجردی برای ارائه نظر در شورای فرهنگی این دانشگاه در اسرع وقت فراهم شود.
هیئت نظارت بر دانشگاه ها مرجع رسیدگی به تخلف دانشگاه آیت الله بروجردی
احمدی، مدیر کل فرهنگی دانشگاه لرستان نیز با اشاره به اینکه موجودیت شورای فرهنگی به عضویت بسیج دانشجویی و تشکل های بسیج بستگی دارد، تصریح کرد: تخلف دانشگاه آیت الله بروجردی در خصوص حذف بسیج دانشجویی از عضویت در شورای فرهنگی این دانشگاه در هیئت نظارت بر دانشگاه ها و در شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه های استان لرستان که ریاست هر دوی آنها بر عهده دانشگاه لرستان می باشد، قابل بررسی است.
وی متذکر شد: حذف بسیج دانشجویی از شورای فرهنگی یک دانشگاه یا نشات گرفته از بی اطلاعی مسئولان آن دانشگاه از مصوبه قانونی شورای عالی انقلاب فرهنگی است و یا در صورت اطلاع، مخالفت صریح با مصوبه این شورا می باشد.
مدیر کل فرهنگی دانشگاه لرستان از بسیج دانشجویی به عنوان پویاترین و تاثیرگذارترین تشکل دانشجویی نام برد و خاطرنشان کرد: شورای فرهنگی دانشگاه ها بدون حضور بسیج دانشجویی و بزرگترین تشکل دانشجویی دانشگاه، یک شورای تشریفاتی خواهد بود.
حذف بسیج دانشجویی از شورای فرهنگی دانشگاه منطبق با دستورالعمل وزارت علوم!
در حالی که مدیر کل امور فرهنگی دانشگاه لرستان به عنوان دانشگاه مادر در استان صدور هرگونه ابلاغیه از طرف وزارت علوم مبنی بر لغو عضویت بسیج دانشجویی از شورای فرهنگی دانشگاه ها را رد می کند، اما مدیر فرهنگی دانشگاه آیت الله بروجردی حذف بسیج دانشجویی از شورای فرهنگی این دانشگاه را منطبق با دستورالعمل وزارت علوم می داند.
حجت الاسلام توکلی، مدیر فرهنگی دانشگاه آیت الله بروجردی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، با ابراز بی اطلاعی از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر عضویت بسیج دانشجویی در شورای فرهنگی تصریح کرد: حذف بسیج دانشجویی از شورای فرهنگی این دانشگاه منطبق با دستورالعمل وزارت علوم در خصوص چگونگی تشکیل شورای فرهنگی این دانشگاه بوده، چراکه در این دستورالعمل نامی از بسیج دانشجویی به عنوان عضو این شورا برده نشده است.
وی گفت: در صورتی که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص عضویت بسیج دانشجویی در شورای فرهنگی دانشگاه ها در اختیار این دانشگاه قرار بگیرد، در اسرع وقت نسبت به فراهم آوردن شرایط لازم برای عضویت بسیج دانشجویی در شورای فرهنگی دانشگاه اقدام می شود.
اگر چه حذف بسیج دانشجویی دانشگاه آیت الله بروجردی از شورای فرهنگی این دانشگاه با بهانه ای قابل تامل صورت گرفته است، اما آنچه ضروری به نظر می رسد، این است که مسئولان این دانشگاه باید با گریزی در مصوبات قانونی مختص به بسیج دانشجویی، نسبت به اهداف، وظایف و کارکردهای این تشکل مقدس شناخت و آگاهی کامل تری به دست آورند تا در اتخاذ تصمیمات مرتبط با این تشکل با درایت بیشتری عمل کنند.