یک استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه رشد طلاق عاطفی در میان زوجین نگران کننده است گفت: طلاق عاطفی دو برابر طلاقهای عادی در حال رخ دادن است و این زنگ خطری است که باید شنیده شود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، حجت الاسلام غلامحسن خاکزاد امروز در کارگاه اخلاق حرفه ای در دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: خانواده ایرانی به واسطه صداقت و حمایتهای مستمر که برگرفته شده از دین غنی و کامل اسلام است، امروزه توانسته در صدر سالمترین و با وفاترین خانوادههای دنیا قرار گیرد که این مهم برای اولین بار توسط سازمان جهانی یونسکو اعلام شده است.
وی افزود: امروز در دنیای غرب هیچ اثری از بنیان خانواده دیده نمیشود و افراد به صورت منفرد و در قالبهایی خارج از محیط امن و پاک خانواده در حال زندگی منتهی به تباهی قرار دارند.
به گفته این استاد دانشگاه در کشور ما با تمام مشکلات و خلأهای مختلف باز هم خانواده توانسته جایگاه با ارزش و استراتژیک خود را در راستای ساماندهی جامعه حفظ کند.
خاکزاد ادامه داد: با توجه به این موارد دنیای غرب بر آن شد تا نهاد مقدس خانواده را دچار تزلزل کند و بر همین اساس تهاجمات فرهنگی و نرم افزاری را با رنگ و بویی زیبا اما فریبنده وارد خانواده ایرانی کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: ماهواره به عنوان عامل اصلی انتشار فرهنگ ابتذال و غربی متأسفانه توانسته خانواده را با چالشهایی مواجه کند که هر روز بر شدت گرداب گونه این معضلات اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی افزوده میشود.
به گفته وی ازدواج امروز به عنوان مهمترین مشکل جامعه جوان ایران، اصلیترین دغدغه خانوادهها شده است.
این استاد دانشگاه که زمینه یک ازدواج موفق را عبور از پنج مرحله بلوغ که شامل بلوغ جنسی، اجتماعی، معنوی، عقلانی و جسمی برشمرد افزود: بررسیها نشان میدهد ازدواجهایی که دارای این بلوغها باشند بسیار کمتر دچار چالش و تناقضهای منجر به طلاق میشوند.
خاکزاد «طلاق عاطفی» را اینگونه تعریف میکند که زوجین جسما در کنار یکدیگر در کالبد خانواده قرار دارند اما در واقعیت ذهن و روح آنان در کنار افرادی دیگر قرار دارد و همیشه نیز خود را نیمه گمشده آن عشقهای خیالی میدانند.
وی با بیان اینکه البته متاسفانه هماکنون در جامعه شاهد رشد طلاق عاطفی در میان زوجین هستیم در واقع این طلاق دو برابر طلاقهای عادی در حال رخ دادن است و این زنگ خطری است که باید شنیده شود، ادامه داد: بیتفاوتی، محبت نکردن به یکدیگر و درک نکردن احساسات از مهمترین نشانههای شکلگیری طلاق عاطفی در خانوادههاست.
خاکزاد خاطرنشان کرد: اگر با برنامهریزی هدفمند و کاربردی در زمینه تثبیت کانون خانواده و ازدواجهای مستحکم گام برنداریم به طور حتم در آینده نزدیک به سرنوشت تلخ کشورهای اروپایی و آمریکایی در از هم پاشیدگی کانون مقدس خانواده مواجه خواهیم شد و این یعنی سرآغازی برای همه معضلات اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی خواهد بود.