به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از الجزیرة، اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد با 138 رای موافق در برابر نه رای مخالف با ارتقاء وضعیت تشکیلات خودگردان فلسطینی از نهاد ناظر به کشور ناظر غیر عضو موافقت کردند.
41عضو سازمان ملل متحد چون آلمان هم از دادن رای مثبت یا منفی خودداری کردند.
در رایگیری روز پنجشنبه مجمع عمومی سازمان ملل سه کشور از پنج کشور عضو دائم شورای امنیت یعنی فرانسه، روسیه و چین به درخواست فلسطینیها رای مثبت دادند و آمریکا با این درخواست مخالفت کرد و انگلیس به آن رای ممتنع داد.
کشورهای دیگری که به درخواست فلسطینیها رای منفی دادند کانادا، جمهوری چک، جزایر مارشال، میکرونزیا، نائورو، پالائو و پاناما بودند.
رژیم صهیونیستی نیز با موضعگیری شدید در قبال این اقدام فلسطینیها به آن رای مخالف داد.
ارتقای جایگاه فلسطینیها در سازمان ملل، این امکان را به آنها می دهد تا در نشستها و جلسات مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کرده و موقعیت خود را برای پیوستن به نهادهای این سازمان و دیوان بینالمللی کیفری بهبود بخشند.
فلسطینیها در سال 2011 میلادی درخواست خود را برای پیوستن به سازمان ملل متحد به عنوان یک عضو مستقل ارائه کردند، ولی به دلیل عدم حمایتهای لازم به خصوص مخالفتهای آمریکا به نتیجه نرسیدند.
پیش از رای گیری، محمود عباس طی سخنانی از اعضای مجمع عمومی خواست که با رای مثبت خود به مسولیت تاریخی خود در برابر مردم فلسطین عمل کنند.
عباس به تهدیدهای رژیم صهیونیستی در برابر تلاش های فلسطینی برای دستیابی به جایگاه دولت ناظرغیر عضو در سازمان ملل اشاره کرد و گفت: همه شاهد تهدیدهای اسراییل علیه اقدام مسالمت آمیز و دموکراتیک ما برای عضویت غیر دایم در سازمان ملل بودیم؛ اما ما به این راه ادامه خواهیم داد.
رژیم صهیونیستی این اقدام دولت خودگردان فلسطینی را محکوم کرده و مدعی شده بود محمود عباس با این عمل یکجانبه پیمان نامه صلح اسلو میان آن رژیم و تشکیلات خودگردان را زیر پا گذاشته است.
ارتقای وضعیت تشکیلات فلسطینی در سازمان ملل متحد، همچنین به محمود عباس کمک خواهد کرد تا برای عضویت در آژانسهای سازمان ملل متحد درخواست کند.
جنبش فتح معتقد است که از طریق گفتگو با رژیم اشغالگر قدس توانایی بازپسگیری قسمت هایی از این سرزمین را دارد. در واقع آنها با این عمل خود رژیم صهیونیستی را به رسمیت می شناسند، اما جنبش های حماس و جهاداسلامی هدفشان این است که از طریق مقاومت این رژیم را نابود کرده و چیزی به نام دولت اشغالگر قدس وجود نداشته باشد، خط قرمزشان این است ، آنها این رژیم را اصلا به رسمیت نمی شناسند.
حماس با الگویی که از انقلاب اسلامی گرفته به این نتیجه رسیده است که می تواند رژیم صهیونیستی را از بین ببرد و در این راه ، شهدای بسیاری هم داده اند، یکی از نتایج آن، این است که صهیونیستها هر روز از روز قبل ضعیف تر می شوند.
از طرفی دیگر اصرار جنبش فتح بر ادامه گفتگو با رژیم صهیونیستی و شیوه های امتیاز گیری از این رژیم، به این دلیل است که این رژیم نسبت به گذشته ضعیف تر شده و این ضعف حاصل تلاش جوانان جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و جهاد اسلامی بوده است اما فتحی ها ایمان ندارند که گروهای فلسطینی بتوانند رژیم صهیونیستی را نابود کنند و یا از سرزمین فلسطین بیرونشان کنند.لذا بر این عقیده اند که با گفتگو می توانند مسئله را حل کنند.