علی بیات در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در زنجان، با اشاره به انتشار فرهنگ نامه «شهدای استان زنجان» تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون در حوزه جمعآوری آثار فرهنگی شهدا بیش از 70 درصد از آثار فرهنگی جانبازان و آزادگان گردآوری و در حال طبقهبندی و تنظیم میباشد.
وی با اشاره به آثار ثبت نشده در این حوزه گفت: در این میان اگر آثاری باقی مانده و ثبت نشده، برای افرادی است که برای حفظ آثار خود رغبت نداشته و یا به هر دلیلی تاکنون به آثار آنها دسترسی نداشتهایم.
معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: آثاری از جمله وصیتنامه، زندگینامه، مکاتبات و نامههای شهدا در طول جنگ، مناجات نامه، دست نوشته به صورت مقاله، شعر، خاطره و یا کتاب و هر نوع مدارک تحصیلی و دیگر آثار شهدا و جانبازان و آزادگان جمعآوری شده و اصل آن پس از حفظ فایل دیجیتالیشان در بنیاد به مرکز حفظ آثار شهیدان ارسال شده و در شرایط استاندارد نگهداری خواهند شد.
بیات گفت: پس از جمعآوری آثار شهدا آنها را برای بهرهبرداری در موضوعات مختلف به محققان تأیید شده از سوی بنیاد و نویسندگان دفاع مقدس برای بهرهبرداری ارجاع داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه معاونت پژوهش و ارتباطات این نهاد از دو بخش تشکیل میشود که هر کدام از آنها فعالیتهای مهم و اثرگذاری را ارائه میدهند، خاطرنشان کرد: اولین بخش این حوزه اداره مطالعات و تحقیقات و جمعآوری و دومین بخش آن اداره تبلیغات و انتشارات و کارشناسایی و امور هنری و نمایش میباشد که هر کدام به نوبه خود فعالیتهای عمده و ماندنی را در حوزه شهدا ایجاد و حفظ میکنند.
لازم به ذکر است، بنیاد شهید و امور ایثارگران زنجان در حال حاضر مشغول جمعآوری آثار جانبازان 50 تا 69 درصد بوده و از شروع به کار این حوزه 116 هزار و 120 برگ از اطلاعات شهدا جمعآوری شده و تاکنون 1200 وصیتنامه نیز ساماندهی شده است که براساس آمارها همه وصیتنامهها جمعآوری شده؛ مگر آنهایی که در دسترس نبوده و یا نزدیک دوستان و همرزمان شهدا باقی مانده است.