به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، رضا روستا آزاد در نشست خبری «همایش ارتقای توان تولید داخلی» برگزار شد، گفت: فضای کسب و کار یک سرمایه بسیار مهمی است که اگر به درستی اجرا شود تبعات اقتصادی ، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مناسبی برای جامعه به ارمغان می آورد.
رئیس دانشگاه شریف گفت: موانع بسیاری از سوی کشورهای صنعتی برای جلوگیری از تشکیل فضای کسب و کار مناسب در کشورهای در حال توسعه به وجود آمده است که باید با تلاش اینم موانع را رفع کنیم و به این مهم برسیم.
وی ادامه داد: شکل گیری صحیح این فضا بسیار مهم و تاثیر گذار است به طوری که می تواند منجر به تولید حداکثری شود.
رئیس دانشگاه شریف ادامه داد: هم اکنون به دلیل وجود فضای تحریم در کشور باید نسبت به گذشته اهمیت این موضوع را بیشتر درک کرد، زیرا در چنین فضایی می توان کشور را با درایت و مدیریت صحیح به جلو حرکت داد.
وی با اشاره به ادبیات اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری تاکید کردند باید از تحریم ها به جای تهدید فرصت سازی کردبه طوری که دانشگاه نیز انتظار دارد حوزه های مختلف صنعتی از جمله وزارت نفت نقش دانشگاه را مورد تاکید و تایید قرار دهند.
وی با اشاره به برگزاری همایش ارتقای توان داخل در تاریخ سوم و چهارم دی ماه تصریح کرد: خوشبختانه برگزاری این همایش و همایش های مشابه می تواند موجب رشد دانش فنی در کشور شود.
روستا آزاد با اشاره به تشکیل کنسرسیوم ازدیاد برداشت،گفت: خوشبختانه فاز اول این کنسرسیوم که ساختار سازی است تشکیل شده و هم اکنون 100 پروژه نیز برای این کنسرسیوم تعریف شده است، انتظار داریم پس از غربالگری این 100 پروژه تا پایان سال 5 پروژه به صورت عملیاتی درآید.
سند پژوهش 19 قلم کالای اساسی صنعت نفت تهیه شده است
در ادامه این نشست محمدرضا مقدم معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت گفت: برگزاری همایش ارتقای توان داخل به همت دانشگاه صنعتی شریف برگزار می شود که هدف از برگزاری آن ارتقای توان تولید تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت است.
وی ادامه داد: دانش فنی در صنعت نفت جای کار دارد، می توان بیش از پیش به آن توجه داشت به طوری که اهل و اساس هر صنعت دانش فنی به کار رفته در آن است.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد:در صنعت نفت دوره جدید آغاز شده است که می تواند منجر به شکوفایی این صنعت در سال های آتی شود.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم صنعت نفتی بومی داشته باشیم ناگزیر از دستیابی به دانشی هستیم که ما را به تولید کالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت میرساند.
وی یکی از رویکردهای اصلی این همایش را توجه ویژه به بستههای دانش فنی مورد نیاز صنعت نفت اعلام کرد و افزود: میخواهیم این همایش به نحوی اثربخش باشد که برای تعدادی از مشکلات پیشروی صنعت نفت در حوزه دانش فنی راهحل مناسب پیدا شود.
مقدم با تاکید بر این که نتایج این همایش میتواند مانند چراغ راه عمل کند، اظهار داشت: امروز دانش فنی ارزشی سه برابر منابع طبیعی پیدا کرده است و کشورهای دارنده بیش از کشورهایی که منابع طبیعی در اختیار دارند، درآمد کسب می کنند.
وی افزایش کیفیت و کاهش هزینهها را از مهمترین مزیتهای دستیابی به دانش فنی ساخت کالا و تجهیزات عنوان و خاطرنشان کرد: دستیابی به دانش فنی در کنار منابع طبیعی که در کشور وجود دارد، میتواند برتری قابل انکاری به ایران ببخشد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت از دستور وزیر نفت مبنی بر ساماندهی دانشهای فنی خریداری شده برای صنعت طی چند سال گذشته خبر داد و گفت: در این راستا چند سند پژوهشی برای برخی از نیازمندیهای صنعت مانند دکلهای حفاری، پمپهای درونچاهی و مواد شیمیایی تهیه شده است.
مقدم ادامه داد: هماکنون سند پژوهش و فناوری برای 19 قلم کالا که از نیازمندیهای روز صنعت است تهیه و طرحهای مربوط به آنها غربالگری شده است.
همایش ارتقای توان تولید داخلی اوایل دی ماه برگزار می شود
در ادامه این نشست علیرضا میرمحمدصادقی رئیس برگزاری همایش ارتقای توان تولید داخلی گفت: همایش ارتقای توان تولید که در تاریخ 4 و 5 دی ماه جاری درتهران برگزار میشود، میتواند نقطه امیدی باشد برای اینکه بتوان در آینده نزدیک به بومی سازی دانش فنی تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت دست یافت.
وی ادامه داد: از این رو باید مباحث مربوط به ساخت داخلی بیش از گذشته مورد اهمیت واقع شوند، به همین دلیل سعی میکنیم در این همایش تفاوت عمدهای نسبت به همایشهای مشابه ایجاد کنیم.
رئیس برگزاری همایش ارتقای توان تولید داخل تصریح کرد: هم اکنون برخی از میزگردهای تخصصی این همایش در حال برگزاری است، به طوری که در این همایش سعی شده سخنرانیها بسیار کمتر از گذشته باشد و سعی کنیم تا جنبه تخصصی این همایش را به دستور وزیر نفت افزایش دهیم.
وی ادامه داد: در این همایش سعی کردیم، تا محورهای آموزشی نیز افزایش یابد تا صنعتگران با تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت نیز آشنا شوند.