دبیر کنگره شعر آیینی شفق با اشاره به مشکل عجیب شعر در زمان حاضر گفت: هر کس به خود اجازه میدهد برای اهل بیت شعر بگوید؛ این افراد ...
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مجاهدی در کنگره شعر آیینی شفق که امروز در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، در خصوص روند اجرایی این کنگره گفت: از ماهها قبل طی فراخوانهایی، از شاعران خواسته شد تا اشعار آیینی خود را در موضوعات اعلامی به این کنگره ارسال کنند.
شاعر و محقق پیشکسوت کشورمان در خصوص موضوعات این اشعار گفت: از شعر آیینی تنها شعر ولایی و اهلبیتی در نظر گرفته شد، خود شعر ولایی زیرمجموعههای متعددی دارد و این زیرمجموعهها نیز به بخشهای مختلفی تقسیم میشود؛ به عنوان مثال شعر مهدوی در زیرمجموعههای شعر آیینی است و شاخههای متعددی همچون شعر انتظار، شعر ظهور و غیره دارد؛ بخش دیگر کنگره مربوط به شعر کودک بود که آن نیز با مضامین آیینی در نظر گرفته شد، در قسمت پژوهشی هم از شعرا خواسته بودیم که پژوهشهای خود را در خصوص شعر و ادب آیینی بفرستند.
دبیر کنگره شعر آیینی شفق در توضیح قسمت پژوهشی افزود: برای قسمت پژوهش دو سه اثر خوب فرستاده شد، اما با موضوع این کنگره خوانش نداشت؛ مثلاً برخی، پایاننامههای چند سال قبل را فرستاده بودند که در خصوص شعر جهان همچون شعر فرانسه و روسیه نوشته شده بود و تنها در قسمت پایانی اشارههایی به شعر آیینی ایران کرده بودند، بنابراین انتظارات ما در قسمت پژوهش برآورده نشد؛ قسمت پژوهش قسم دیگری هم داشت که در خصوص مرحوم آیتالله بهجتی و رویکردهای شعری وی بود که در این قسمت نیز متاسفانه انتظارات ما برآورده نشد.
مجاهدی در خصوص آمار آثار رسیده به این کنگره اعلام کرد: شعرهای نبوی رسیده به کنگره 81 اثر، شعرهای علوی و غدیری 115 اثر، شعرهای فاطمی 112 اثر، اشعار مربوط به اهل بیت 92 اثر، اشعار مهدوی 115 اثر، شعر کودک 80 اثر و تحقیق و پژوهش ادبی 12 اثر و همچنین پژوهش در حوزه اشعار مرحوم بهجتی دو اثر بود که در قسمت شعر آیینی، 14 نفر، در قسمت شعر کودک سه نفر و در حوزه پژوهش و تحقیق مجموعاً پنج اثر با تسامح برگزیده شدند.
وی در ادامه گفت: احساس کردم خلا بزرگی در حوزه پژوهش داریم که باید پر شود، برای همین منظور از سنگری و موسوی گرمارودی، دو محقق و ادیب بزرگ کشورمان دعوت کردم در این کنگره در خصوص پژوهشهای ادبی و شعر عاشورایی سخن بگویند.
دبیر کنگره شعر آیینی شفق در پایان تصریح کرد: با اشعاری که به دست ما رسیده متوجه شدم، ما با مشکل عجیبی در زمان حاضر روبروییم؛ هر کس به خود اجازه میدهد برای اهل بیت شعر بگوید، این افراد نه پشتوانه روایی شعرهای خود را در نظر میگیرند، نه حتی پشتوانه ادبی شعر را.
لازم به ذکر است، این کنگره از ساعت 13 با اکران فیلم «بوسیدن روی ماه» ادامه خواهد داشت.