کد خبر:۲۱۹۲۲
قائم‌مقام رئيس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تاكيد كرد:

ضرورت داشتن نگاه تمدني به علوم انساني

قائم‌مقام رئيس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به نقش راهبردي پژوهش در توليد علوم انساني اسلامي، بر ضرورت داشتن نگاه تمدني به علوم انساني و ارتقاي كيفيت آموزش و ترسيم روش‌شناسي هدفمند و مناسب براي دستيابي به علوم انساني بومي تاكيد كرد.

به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» از قم، حجت الاسلام مسعود آذربايجاني در نشست هم انديشي «حوزه و علوم انساني، جايگاه، آموزش و پژوهش» و نخستين جلسه از سلسله نشست هاي تحول و ارتقاي علوم انساني كه ديروز در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر حدود 80 درصد منابع علوم انساني كشور، همان علوم غربي با مباني معرفت شناسي خاص خود بوده است كه اين امر اهميت انجام پژوهش در علوم انساني و توليد علوم انساني اسلامي را افزايش مي دهد.

وي ابراز داشت: نتايج اين نشست كه شامل تبادل نظر و رايزني در زمينه علوم انساني اسلامي است، در شفاف سازي و بهبود سياستگذاري حوزه و نظام در خصوص علوم انساني مدنظر خواهد بود.

در ادامه حجت الاسلام محمدتقي سبحاني، استاد و پژوهشگر حوزه بر نقش حوزه به عنوان مجموعه اي مفيد و تاثيرگذار در مديريت كلان كشور، تصميمات بنيادين و مهندسي فرهنگي كشور تاكيد كرد.

سپس حجت الاسلام احمد واعظي، رئيس دانشگاه باقرالعلوم (ع) قم ايجاد منابع و امكانات لازم براي مشاركت در عرصه مديريت كلان كشور و بويژه در زمينه علوم انساني ‌را ضروري دانست.

وي همچنين ضرورت برخورداري از نيروي انساني، توانمندي لازم و تعامل ميان نهادهاي پژوهشي حوزوي در تعريف پروژه هاي كلان را يادآور شد.

در ادامه دكتر اخوان علوي، معاون اداري- مالي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در سخناني با تشريح پنج شاخص يك حوزه مطالعاتي براي تبديل آن به رشته علمي، بر لزوم ايجاد پيوند ميان نيازهاي ملي و جهت گيري هاي تحقيقاتي و آموزشي حوزه تاكيد كرد و نتيجه آن را استفاده بهتر دولت از منابع و تعالي آموزش هاي درون حوزه دانست.

سپس دكتر محمود حكمت نيا، نماينده پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي با اشاره به جايگاه نهاد حوزه در نقشه جامع علمي كشور، ارتقاي آن را براي دستيابي به علوم انساني اسلامي لازم خواند.

حجت الاسلام عماد، معاون پژوهشي حوزه علميه قم نيز يكي ديگر از حاضران در اين نشست بود كه پس از ارائه تعريفي از رسالت اصلي حوزه، تدوين نظام تعاملي ميان حوزه با ساير نهادهاي آموزشي و پژوهشي و مراكز تصميم گيري هاي كلان كشور را راهبردي اساسي براي تاثيرگذاري دانش هاي حوزه در عرصه علوم انساني دانست.

خاطرنشان مي شود، در ادامه حجج الاسلام سيد محمد غروري، حسن آقانظري، دكتر سعيدي روشن، حسين بستان و دكتر سيد حميدرضا حسني، از مديران گروه هاي پژوهشي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ضمن بيان مواضع خود به نقاط ضعف، قوت و راهكارهايي در زمينه موضوع نشست اشاره كردند.

در پايان نيز حجت الاسلام حميد پارسانيا، رئيس كميسيون حوزوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به نهضت ترجمه در علوم انساني، بر ضرورت وجود كانوني براي هدايت و كنترل آن تاكيد كرد./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار