رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان گفت: متاسفانه آب شیرینکنهای کشورهای حاشیهای جنوب خلیج فارس باعث بیشترین آلودگی بودهاند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس ، محمد صدیق مرتضوی امروز در اولین همایش ملی «شیلات و آبزیان» در سالن امام رضا(ع) دانشگاه آزاد این شهرستان در خصوص وضعیت آلودگی ها در دریا تصریح کرد: متاسفانه آب شیرین کن های کشورهای حاشیه ای جنوب خلیج فارس باعث بیشترین آلودگی بوده اند.
وی در ادامه ضمن تشریح وضعیت ذخایر آبزیان خلیج فارس و دریای عمان و اهمیت این ذخایر و همچنین بررسی وضعیت صید و صیادی و چالش های پیش روی این صنعت بیان داشت: بعد از نفت، دومین منبع درآمد، ذخایر دریایی ما هستند که اگر درست مدیریت شوند قابل تجدید نیز می باشند.
مهدی باقری، سرپرست دانشگاه آزاد واحد بندرعباس نیز در این همایش گفت: با توجه به اهمیت آبزیان در سبد غذایی جامعه و نقش آن در سلامت مردم و منبع درآمد بودن برای مردم استان هرمزگان، به نظر می رسد که روز به روز تولید و پرورش آبزیان نقش بسزایی پیدا کرده است.
باقری افزود: لازم است آخرین دستاورد های این صنعت به نمایش گذاشته شود و صاحب نظران بتوانند ضمن گردهمایی به تبادل نظر بپردازند. که این امر سببب خودباوری علمی و تولید در زمینه شیلاتی خواهد شد.
سرپرست دانشگاه آزاد واحد بندرعباس بیان کرد: دانشگاه ها هر کجا که ورود پیدا کنند باید بتوانند در فرهنگ و معیشت آنجا تاثیر گذار باشند و ما امیدواریم با برگزاری این همایش بتوانیم در امر شیلات و دریانوردی تاثیرات مثبتی بویژه برای استان هرمزگان داشته باشیم.
امیرهوشنگ بحری، دبیر همایش ملی شیلات و آبزیان ایران نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: مقالات برتر در مجله علمی پژوهشی شیلات و آبزیان دانشگاه آزاد واحد بندرعباس چاپ و منتشر می شود.
وی افزود: اهمیت آبزیان درسبد غذایی جامعه و نقش آن در سلامت مردم، پرداختن به آخرین دستاوردهای علمی این صنعت را ضروری کرده است.
اولین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران در محورهایی مانند تکثیر و پرورش آبزیان، بیولوژی آبزیان (ماهی شناسی و ارزیابی ذخایر) ، بوم شناسی آبزیان شیلاتی، فرآوری و تولید محصولات نوین شیلاتی و صنایع وابسته و تکنولوژی صید و صیادی تا فردا ادامه می یابد.