سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مطمئن باشید اگر در بحث هسته ای هم به تفاهم برسیم، باز هم فشارها با عنوان حقوق بشر شروع می شود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، رامین مهمانپرست ظهر امروز در همایش مبارزه با صهیونیسم در دانشگاه آزاد کرمان، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند «ما در یک پیچ تاریخی بزرگ قرار داریم»، گفت: مسائلی که در سطح منطقه و بین الملل رخ می دهد، طبیعی نیستند و یک موقعیت بسیار ویژه ای را پیش رو داریم.
وی این شرایط را همانند شرایط بعد از جنگ جهانی دوم که باعث تغییر ساختار قدرت آن شد، تشبیه کرد و گفت: بعد از اینکه امپراطوری شوروی از هم پاشید، دنیای غرب به رهبری ایالات متحده آمریکا هیچ مانعی را روبروی خودش احساس نمی کرد و برای اینکه تسلط خودش را بر همه دنیا حاکم کند، برنامه های زیادی را طراحی کرده بود.
دنیای غرب قدرتش رو به افول است
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه تصریح کرد: دنیای غرب قدرتش رو به افول است و با مشکلات و بحران های جدی روبرو شده است.
مهمانپرست با اشاره به اینکه در آمریکا و کشورهای اروپایی بحران های بزرگ اقتصادی و اجتماعی گسترش پیدا کرده است، گفت: بحث جنبش عدالت خواهی، مقابله با جریان یک درصدی است که ثروت این کشورها را در اختیار گرفته و با صهیونیسم مرتبط است و تبدیل به یک پدیده اجتماعی شده است که در کشورهای اروپایی و آمریکا شاهد حرکت مردم هستیم.
وی با بیان اینکه در منطقه خاورمیانه بعد از بیداری اسلامی موج حرکت مردم در جهت کنار آمدن دیکتاتورهای وابسته به آمریکا و صهیونیسم، وضعیت جدیدی را به وجود آورده است، گفت: در یک نگاه کلی احساس می شود دنیای غرب قدرتش رو به کاهش و جهان اسلام قدرتش رو به افزایش است، البته به همین دلیل شاهد فتنه های سنگین و بزرگی می شویم.
اگر جریان مقاومت اسلامی حوادث را مدیریت کند وضعیت در آینده کاملاً متفاوت تر خواهد بود
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در یک نقطه عطف تاریخی قرار گرفته ایم، تصریح کرد: اگر جریان استکبار موفق به ترفند های خودش شود و این مقطع تاریخی را به سمتی که مایل هستند، مدیریت کنند، شرایط در آینده برای مدیریت بسیار سخت خواهد شد.
مهمان پرست در ادامه بیان داشت: اگر جریان مقاومت اسلامی و دنیای اسلام بتواند حوادث بسیار مهمی که در حال اتفاق افتادن است مدیریت کند، وضعیت در آینده کاملاً متفاوت تر از گذشته خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: پس اگر مقام معظم رهبری به یک پیچ تاریخی بزرگ اشاره می کند، متوجه می شویم در عرصه های بین المللی نوع مدیریت کردن از این مرحله از تاریخ می تواند شکل آینده دنیای بین الملل را تعیین کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اگر این گردنه را به خوبی مدیریت کنیم و با تدبیر و درایت از آن عبور کنیم، بعد از آن مسیر همواری در انتظار ما خواهد بود و به راحتی به مقصد دسترسی پیدا می کنیم و اگر در این مسیر و در این مقطع تاریخی و در این گردنه ای که در پیش رو ماست نتوانیم با درایت عمل کنیم، ممکن برای مقصدی که داشتیم حوادث سنگینی ایجاد شود.
بعد از حرکت بیداری اسلامی در منطقه شاهد تحولات شتاب زدگی در مقامات کشورهای غربی بودیم
وی در ادامه با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری «کشور ایران در شرایط زمان بدر و خیبر است نه شرایط زمان شعب ابیطالب» افزود: طبق فرمایش رهبری اگرچه از لحاظ نیروی کمی با دشمن فاصله زیادی داریم اما پیروزی های زیادی در انتظار ماست.
مهمانپرست اظهار داشت: دشمن تمام فشار خود را به کار گرفته تا اختلاف و تشویش را در بین مردم ایجاد کند تا مردم احساس کنند که دیگر نمی شود مقاومت کرد.
وی بیان داشت: خاورمیانه به دو دلیل برای قدرت های بزرگ، مورد توجه بوده است و در این مقطع بیشترین حساسیت را برای آن دارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه دلیل اقتصادی را اولین مورد آن عنوان کرد و گفت: قدرت های بزرگ برای برقراری روابطشان با هم دیگر و نیاز به منابع عظیم انرژی در منطقه و خاورمیانه و برای اینکه بتوانند کشورها را با یکدیگر درگیر کنند، باید در این منطقه حضور جدی داشته باشند تا جریان انرژی تحت اختیار و تسلط آنها باشد.
مهمان پرست دومین دلیل را وجود رژیم نامشروع صهیونیسم در منطقه که برای جریان استکبار یک مفهوم اعتقادی و سیاسی پیدا کرده است، دانست و افزود: امنیت این حلقه صهیونیسم که توانسته با نفوذ گسترده خودش حاکمیت ها را در کشورهای غربی در اختیار خودش بگیرد و تأثیر گذار باشد، یکی از اولویت های جدی استکبار است.
وی گفت: بعد از حرکت بیداری اسلامی در منطقه شاهد تحولات شتاب زدگی در مقامات کشورهای غربی بودیم، چرا این همه تحولات منطقه آنها را نگران کرده است؟
پس از انتخابات و فتنه 88 استکبار امیدوار شد تا بین گروه های مختلف اختلاف ایجاد کند
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اگر در این منطقه 34 سال پیش انقلاب اسلامی رخ نداده بود، هم اکنون تمام کشورهای اسلامی در ذلت کامل رژیم صهیونیسمی و در اوج تعدی گری و جنایات او بودند.
مهمان پرست با بیان اینکه انقلاب اسلامی معادله دنیای استکبار را در منطقه به هم زد، گفت: سیاست های خارجه ایران وحدت با جهان اسلام، مبارزه با ظالمین و تلاش برای حمایت از مظلومان و تلاش برای برقراری عدالت در جهان امروز قرار گرفته و این اولویت ها برای جریان تلاش استکباری بسیار سنگین بود و آنها تمام تلاش خودشان را می کردند تا این حرکت ها به کشورهای دیگر منتقل نشود.
وی افزود: طی 34 گذشته ما شاهد توطئه های دیگر بودیم. اختلافات بومی و منطقه ای، ترور شخصیت ها، تحریم های اقتصادی، جنگ تحمیلی و امید مستکبرین این بود که با این توطئه هایشان فشارهای زیادی به ملت ایران وارد کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه تصریح کرد: بعد از این توطئه ها موج بیداری اسلامی در دل آنها وحشت انداخت. زیرا پیام انقلاب اسلامی به کشورهای منطقه منتقل شده بود و حرکت مردم به سمت کنار زدن دیکتاتورها بود که به معنای حرکت مردم در مقابله با سیاست های صهیونیسم و آمریکا بود؛ پس باید جهان استکبار سیاست جدید را برای منطقه تدوین می کرد.
مهمان پرست با اشاره به اینکه آنان به دنبال این سیاست، تصمیم گرفتند سخنرانی اوباما را که در آن «منافع ملی آمریکا»و «امنیت دولت یهود در منطقه» به عنوان گشودن عرصه نوینی در خاورمیانه بود، به عنوان اولویت ها مطرح کرده و تاریخی جلوه دهند؛ خاطرنشان کرد: آنها به این نتیجه رسیده بودند که وحدت کشورهای اسلامی را برهم بزنند و بیشترین آسیب را به این کشورهای بزنند.
وی با بیان اینکه پس از این موضوع، طراحی فتنه ها با مداخله در این کشورها از جمله یمن، بحرین و لیبی آغاز شد، گفت: آنان همچنین سوریه را که نقطه ای تعیین کننده در منطقه بود، برای دنبال کردن فتنه های خود هدف قرار دادند که اگر جبهه مقاومتی را در منطقه تضعیف کنند، به پیروزی خواهند رسید.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه تصریح کرد: زمانی که در سوریه می خواستند فتنه ها را به اوج خودشان برسانند، در این میان یک شیطنتی هم برای لبنان با ترور مسئول امنیتی لبنان شروع کردند و می خواستند به درگیری های قومی و سیاسی در لبنان دامن بزنند که نهایناً فشار را روی جریان مقاومتی در لبنان بیاورند که در همین فاصله بحث حمله به غزه شروع شد.
وی با بیان اینکه اگر صهیونیسم با حمایت کشورهای غربی موفق به شکست جبهه مقاومت در لبنان می شد، جریان مدافع در سوریه مورد هجمه قرار می گرفت، گفت: بعد از آن عراق و سپس ایران در دستور کارشان بود، اما آنها فکر نمی کردند که غزه مجهز به سلاح هایی باشد و قدرت دفاعی خود را افزایش داده باشد و پیروزی فلسطین باعث شکست صهیونیسم و افزایش اختلافات شد.
مهمانپرست در ادامه با بیان اینکه باید بدانیم فتنه ها تمام نشده است، افزود: از دیدگاه طراحان جریان های صهیونیسمی، جمهوری اسلامی ایران به عنوان منشاء حرکت های بیداری و تقویت جریان مقاومت تلقی می شود، بنابراین همه فشارها بر روی ایران است.
وی تصریح کرد: پس از انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم و بعد از فتنه 88 استکبار امیدوار شد تا بین گروه های مختلف اختلاف ایجاد کند.
مهمانپرست گفت: مسئله هسته ای، حقوق بشر، دموکراسی، سوریه و موضوعات منطقه بهانه است که فشارها را بر ایران بیشتر کنند تا نتیجه آن تحریم های جدید و افزایش فشارها و قطعنامه های جدید باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه وحدت و انسجام، وحدت و فرماندهی و پایبندی به اصول و ارزش های کشور را از ویژگی های به پیروزی رسیدن انقلاب عنوان کرد و افزود: با این سه ویژگی، باید با دشمن مقابله کنیم.
وی افزود: پایبندی به اصول و ارزش ها بسیار مهم است و اگر از ارزش ها یک قدم کوتاه بیاییم، طرف مقابل چند برابر جلو می آید. آنها زمانی با ما مقابله نمی کنند که ما حرفی نداشته و مانند دیگر کشورها باشیم.
مهمانپرست با اشاره به اینکه بعضی مردم فکر می کنند اگر مسائل هسته ای برطرف شود فشارها کاسته می شود؛ افزود: مطمئن باشید اگر در بحث هسته ای هم به تفاهم برسیم، باز هم فشارها با عنوان حقوق بشر شروع می شود و با حل شدن این موضوع، موضوع دیگری مطرح خواهد شدم.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: اگر می خواهیم قدرتمند بمانیم و از امتیازاتی که داریم بهره مند باشیم، باید در داخل کشور از اقتدار برخوردار باشیم و در سیاست های خارجه با نفوذ، به مدیریت منطقه بپردازیم که این جز با مدیریت تحولات امکان پذیر نخواهد بود.
وی گفت: با تدابیر مسئولان و تبعیت از مقام معظم رهبری و با ایستادگی مردم می توانیم از این پیچ تاریخی بزرگ عبور کنیم و شاهد موفقعیت انقلاب اسلامی باشیم و ریشه صهیونیسم را نابود کنیم.
لازم به ذکر است؛ این همایش با پرسش و پاسخ دانشجویان با حضور سخنگوی وزارت امور خارجه پایان یافت.