مذاكره ايران و آمريكا درباره اختلافات اساسي دو كشور امكان‌پذير نيست
آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۹۵۷
سردبير مجله سياسي معاونت فرهنگي وزارت علوم:

مذاكره ايران و آمريكا درباره اختلافات اساسي دو كشور امكان‌پذير نيست

سردبير مجله سياسي معاونت فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري حل مسائلي كه ايران و آمريكا درباره آن با يكديگر اختلاف جدي دارند را در مراحل اول مذاكره امكان‌پذير ندانست.

نيما كياني در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، بي‌اعتمادي ايران به آمريكا را مهم‌ترين موضوع در طرح مذاكره ميان اين دو كشور عنوان كرد.

 

وي با تاكيد بر اينكه بي‌اعتمادي ميان اين دو كشور در برخي مسائل به راحتي برطرف نمي‌شود، افزود: البته برخي مسائل از جمله عراق و افغانستان و كشورهاي عربي از مسائلي است كه احتمال دارد ايران و آمريكا بر سر آنان به اتفاق‌نظر برسند.

 

سردبير مجله سياسي معاونت فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري خاطرنشان كرد: اين احتمال كه ايران و آمريكا در موضوعات كنسولي - كه به عنوان مسائل كلان سياست خارجي مطرح نيست - با چشم‌پوشي از برخي سخت‌گيري‌ها بتوانند برخي مناسبات را افزايش دهند، مستلزم گذشت زمان است؛ چرا كه بي‌اعتمادي ميان دو كشور طي چندين دهه به وجود آمده است.

 

كياني در تبيين موضوعات كنسولي افزود: محققان، ورزشكاران و دانشجوياني كه قصد سفر به ايالات متحده آمريكا را دارند، پس از انجام مراحل انگشت‌نگاري مي‌توانند به اين كشور وارد شوند، به همين دليل و با توجه به اينكه اين مسائل جزو سياست‌هاي كلان خارجي آمريكا نيست، در صورتي كه طرفين سر ميز مذاكره حاضر شوند،‌ مي‌توان شاهد گشايش‌هايي در اين‌باره باشيم.

 

به گفته وي در دوره‌اي كه جنگ سرد ميان شوروي سابق و آمريكا برقرار بود و اين دو كشور از رابطه خوبي برخوردار نبودند، مراقبات كنسولي در هر دو كشور پابرجا بود.

 

سردبير مجله سياسي معاونت فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري مذاكره درباره موضوعات كنسولي را به عنوان فتح بابي براي ايجاد اعتماد ميان دو كشور دانست و گفت: به كارگيري اين روش درباره موضوعاتي مانند جا به جايي و انتقال متفكران، ورزشكاران و دانشجويان كه دو كشور اختلاف جدي درباره آن ندارند، احتمال كاهش بي‌اعتمادي را افزايش مي‌دهد./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار