رئیس کارگروه کاهش آلودگی تهران گفت: سیاستگذاران در این دولت به موضوع آلودگی هوا اهمیت ندادهاند و به همین دلیل و دچار آسیبهای اجتماعی و اقتصادی شدهایم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، معصومه ابتکار در نخستین همایش ملی «مدیریت آلودگی هوا و صدا» که صبح امروز در سالن جابرابن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، گفت: ما در مسئله سیاستگذاری در زمینه محیط زیست در کشور دچار معضلی به نام بی توجهی و عدم اولویتگذاری مواجه هستیم و به همین دلیل در بسیاری از زمینهها دچار آسیبهای اجتماعی و اقتصادی شده ایم.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه سیاست گذاران در این دولت به مسائل مهم اهمیت نمیدهند، افزود: به مسائل کارشناسی در این دولت اهمیت داده نمی شود و حتی نظر مدیریتی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: اگر به سه رویکرد توسعه پایدار، نگاه علمی و پژوهشی و نگاه مدیریتی توجه می شد، به وضعیت امروز هرگز نمیرسیدیم.
ابتکار مشکل اصلی آلودگی امروز را فقدان نگاه متعادل در سیاستگذاری ها دانست.
رئیس کارگروه آلودگی هوای شهر تهران با اشاره به اینکه در راستای تغییر دولتها ما دچار فراموشی میشویم، تصریح کرد: در صورت پایبندی به برنامههای ارائه شده و استمرار این حرکت، مشکل آلودگی هوای تهران حل خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای حل مشکل آلودگی شش شهر دیگر از جمله شیراز، مشهد، تبریز، اصفهان، اراک و کرج باید مطالعه دانشگاهی مجزا صورت گیرد.
ابتکار بیان داشت: در بسیاری از کشورها از جمله مکزیکوسیتی که شرایط مشابه جغرافیایی و انسانی با کشور ایران داشتهاند، شاهد دستاوردهای بسیار خوبی در زمینهآلودگی هوا بودهایم که با توجه به مسائل روز بودجه مناسب و استمرار در این راه موفق شدند به این مطلوب برسند.
عضو شورای شهر تهران عواملی از قبیل استمرار توجه به نظریات، حرکت مداوم، به روز رسانی برنامهها، نگاه مدیریتی و تعهدات قانونی را از نکات مهم در حل معضل آلودگی هوا معرفی کرد.
وی اولین و مهمترین اولویت شواری شهر تهران را توسعه حمل و نقل و ترافیک در شهر تهران دانست و گفت: در این راستا سامانه اتوبوسهای تندرو و مترو مورد توجه شورای شهر قرار گرفته است و توجه خاصی به آلودگی هوا داشتهایم.
ابتکار افزود: وزارت بهداشت معتقد است که در شرایط کنونی، برنامهها با سرعت مطلوب در حال پیشروی نیست.
رئیس کارگروه آلودگی شهر تهران در خصوص موتور سیکلتها یادآور شد: استانداردهای موتور سیکلتها در شورای شهر پس از پیشنهاد به تصویب رسید، ولی هنوز عملیاتی نشده است.
وی خطاب به جامعه دانشگاهی خاطرنشان کرد: از جامعه دانشگاهی میخواهم که از نمایندگان دولت تقاضا کنند تا مصوبات معاینه فنی را از 5 سال به دو سال بازگردانند.
ابتکار ادامه داد: آمارها و گزارشات ارائه شده در زمینه آلودگی هوا بسیار نگران کننده است که باید با اجرای برنامه های مستمر، به این زمینه توجه بیشتری شود.
عضو شورای شهر تهران در پایان تصریح کرد: امیدوارم تلاش علمی اساتید، پژوهشگران و دانشجویان علاوه بر افزایش سطح علمی، بتواند تحرکی را در جامعه مدیران و سیاستگذاران ایجاد کند.