سرپرست امور دانشجویان صندوق رفاه وزارت علوم به رتبه 16 ایران در تولید مقالات علمی در سطح جهان اشاره کرد و گفت: متاسفانه علوم انسانی کمترین تولید مقاله را در کشور دارا است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، خدابخشی امروز در مراسم گرامیداشت سالروز شهادت دکتر مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه در محل دانشگاه آزاد خرم آباد تصریح کرد: انتقادی که به حوزه علوم انسانی کشور وارد می باشد این است که در این حوزه تئوریسین خیلی کم داریم و همین مسئله باعث شده است که در حوزه علوم انسانی برخلاف حوزه های فنی و مهندسی و علوم پایه کمترین تولید مقالات علمی را داشته باشیم.
وی گرایش عمومی نسبت به رشته های فنی و مهندسی و پزشکی را مانع سوق دادن نخبگان کشور به رشته های علوم انسانی دانست و افزود: این در حالی است که در کشورهای خارجی کسانی که می خواهند به رشته های علوم انسانی مانند اقتصاد و مدیریت ورود پیدا کنند، باید از نمره علمی بالا در درس ریاضی برخوردار باشند، اما اگر یک دانش آموز ایرانی از این ویژگی برخوردار باشد، تحت فشار خانواده ها به سمت رشته های غیر از علوم انسانی هدایت می شوند و در واقع این موضوع ریشه فرهنگی دارد.
سرپرست امور دانشجویان صندوق رفاه وزارت علوم گفت: بیشترین دستاوردهای علمی که کشور بدست آورده است درحوزه های غیر از علوم انسانی است . با این وجود معضلی که امروز گریبان علوم انسانی را گرفته استفاده از متون غربی ترجمه شده در این حوزه است، این در حالی است که ما می توانیم با کمک حوزه و دانشگاه در علوم انسانی تولید کننده باشیم و علوم جدید را تدوین کنیم.
خدابخشی با بیان اینکه حوزه و دانشگاه می توانند با کمک هم نسبت به سکولار زدایی از علوم اقدام کنند و در پرورش مدیران شایسته نظام اهتمام ورزند، ادامه داد: متاسفانه 33 سال از انقلاب می گذرد ولی آنگونه که باید و شاید وحدت بین این دو محقق نشده است.
وی تشکیل دروس معارف دانشگاهی در حوزه های علمیه را در تحکیم وحدت بین حوزه و دانشگاه موثر دانست و یادآور شد: در درجه اول حوزه و دانشگاه باید ضرورت وجودی هم دیگر را برای جامعه بپذیرند و با تشکیل اتاق های فکر در کارهای پژوهشی مختلف از نظرات یکدیگر بهره ببرند.
سرپرست امور دانشجویان صندوق رفاه وزارت علوم در ادامه نقش حوزویان و دانشگاهیان را در اشاعه گفتمان اقتصاد مقاومتی در جامعه پررنگ دانست و گفت: راه اندازی رشته اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علامه طباطبائی از اقدامات ارزشمندی بوده که در راستای تحقق این مهم صورت گرفته است.
خدابخشی کمک دانشگاه و حوزه را در مردمی کردن اقتصاد نیاز اساسی تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و ادامه داد: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که هم در شرایط تحریم و هم در شرایط عادی جوابگو باشد و با ریاضت اقتصادی هم متفاوت است، چرا که در اقتصاد مقاومتی هم افزایش حقوق وجود دارد و هم می توان طرح های خدماتی مانند طرح پزشک خانواده را اجرا کرد اما در اقتصاد ریاضتی خبری از اینها نیست.
رئیس دانشگاه آزاد خرم آباد نیز در این مراسم با اشاره به اهتمام شهیدان مفتح، بهشتی و مطهری در تحقق وحدت بین حوزه و دانشگاه گفت: در ابتدای انقلاب با توجه به فسادی که دانشگاهها را فرا گرفته بود شهید مطهری حاضر نبودند که از غذای دانشگاه بخورند، به همین دلیل وقتی که به دانشگاه می رفتند به همراه خود نان، پنیر و خرما می بردند، اما با این حال تغییری در تحقق وحدت بین حوزه و دانشگاه از خود نشان دادند.
حجت الاسلام متقی نیا به رعایت نسبت تبادل استاد بین حوزه و دانشگاه اشاره کرد و یادآور شد: در مدارس حوزه علمیه قم بین دو تا پنج استاد دانشگاه تدریس می کنند که همین مسئله خود از وجود وحدت بین حوزه و دانشگاه حکایت می کند.
وی گفت: نقطه مشترکی که بین حوزه و دانشگاه وجود دارد این است که هر دو نهاد بر روی یک کتاب مشترک که همان قرآن است، کار می کنند.