به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، نسرین سلطانخواه بعد از ظهر امروز در ادامه سفر خود به شیراز در جمع اصحاب رسانه استان فارس بیان داشت: از امسال، چهارمین جشنواره نوآوری و اختراعات به صورت بین المللی برگزار می شود.
وی افزود: در این راستا تاکنون 18 نمایشگاه اختراعات استانی و 15 نمایشگاه منطقه ای برگزار شده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: برگزاری نمایشگاه و ارتقای جشنواره اختاعات به بین المللی در واقع حرکتی برای حمایت از مخترعان و تشویق شرکت آنان در نمایشگاه های داخلی است.
سلطانخواه اضافه کرد: پیش از این مشاهده می شد برخی نخبگان و مخترعان برای شرکت در نمایشگاه های اختراعات به کشورهای خارجی سفر می کردند که در این کشورها حقوق مالکانه این مخترعان حفط نمی شد.
وی بیان داشت: در صورت که طرح های نخبگان در نمایشگاه ها تایید علمی شوند از تسهیلات بلاعوض 5 میلیون تومانی نخبگان و استفاده از تسهیلات نظام وظیفه یعنی کار پژوهشی بجای خدمت نظام وظیفه بهره مند می شوند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به برگزاری جشنواره های علم تا عمل نیز اشاره و تصریح کرد: امسال 67 طرح تجاری سازی داشتیم که 4 طرح آن مربوط به فارس بوده است.
شرکت های دانش بنیان شناسنامه دار می شوند
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ساماندهی شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و افزود: با برنامه ریزی های صورت گرفته شرکت های دانش بنیان شناسنامه دار می شوند.
سلطانخواه با بیان اینکه مهم ترین اقدام و سیاست گذاری که در کشور شده در راستای تجاری سازی ایده ها و اخترعات است گفت: بر این اساس کارگروهی با عنوان تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان تشکیل شده که هدف مهم آن شناسنامه دار کردن شرکت های دانش بنیان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به حمایت از طرح های کلان اشاره و بیان داشت: معاونت علمی و فناوری از بهمن 88 تاکنون در طرح های کلان 44 میلیارد تومان در زمینه تسهیلات دارویی و پزشکی تسهیلات پرداخت کرده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه در بحث دارویی و هسته ای یکی از سیاست های معاونت علمی و فناوری استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای برای نیازهای عمومی کشور است خاطرنشان کرد: در حوزه پزشکی، درمان و کشاورزی هم اکنون از این فناوری استفاده می شود.
سلطان خواه ادامه داد: از مهم ترین آن می توان به استفاده روش هایی از جمله تولید رادیو داروها با محوریت سازمان انرژی اتمی و پرتو دهی گاما برای استریلیزه کردن تجیهزات پزشکی و بالا بردن عمر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
26طرح کلان فناوری علمی در کشور منعقد شد
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: تاکنون 26 طرح کلان توسط ستادهای معاونت علمی و فناوری رئییس جمهوری در کشور منعقد کرده ایم که تاکنون در این زمینه 180 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است.
وی با دعوت از سرمایه گذاران و علاقه مندان برای حمایت از طرح های نخبگان تصریح کرد: در قالب میزهای مذاکره برای فروش اختراع مخترعان تاکنون 30 میلیارد تومان فروش حق اختراع با مشارکت بخش خصوصی و مخترعین داشته ایم.
تلاش ها و موفقیت های علمی را کافی نمی دانیم
رئیس بنیاد ملی نخبگان در بخش دیگری از مصاحبه خود با بیان اینکه ما تلاش های علمی را کافی نمی دانیم گفت: سرمایه گذاری در علم و فناوری را یک ضرورت می دانیم و معتقدیم باید به سمتی پیش رویم که باعث اقتدار، امنیت، رفاه و تولید ثروت در کشور باشد.
وی افزود: باید تلاش های قبلی استمرار پیدا کند و به سمت تجاری سازی دستاوردها باشیم.
پارک های علم و فناوری سالانه 13 میلیارد تومان تسهیلات می گیرند
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در بخش دیگری از نشست خود با خبرنگاران شیراز گفت: پارک های علم و فناوری سالانه 10 تا 13 میلیارد تومان تسهیلات برای تجاری سازی می گیرند.
وی ادامه داد: علاوه بر آن هر پارکی که دو تا سه طرحش نیاز به حمایت بیشتری دارند سالانه تا 10 میلیارد تومان مورد حمایت قرار می گیرند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: عموما وام های قرض الحسنه ما با روشی ساده و راحت با توجه به میزان اعتبار طرح به نخبگان ارائه می شود و معتقدیم مهم ترین موضوع پس از اعطای وام ها تجاری سازی، تایید کیفیت بر طبق استاندار و ایجاد بازار است.