معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه میزان اعتیاد و دخانیات یکی از مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت جامعه است گفت: افزایش مصرف قلیان در میان زوج های جوان نگران کننده است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، محمد رضا میرزایی امروز در نشست خبری با بیان اینکه مدیریت منابع و برنامه ریزی، اجرای مناسب برنامه همراه با پایش و ارزشیابی و جلب مشارکتهای مردمی سه استراتژی موثر در توسعه هر کشوری به شمار می رود، گفت: برای موفقیت در برنامه های پیش بینی شده مشارکتهای مردمی نقش اساسی دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: رشد اقتصادی- رشد شاخص های توسعه کشور و رشد جمعیت کشور از مولفه های مهم در توسعه کشورها محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه سهم دانشگاههای علوم پزشکی در امر سلامت تا 25 درصد است، افزود: سهم مردم و سایر دستگاههای اجرایی در دستیابی به سلامت 75 تا 80 می باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، خاطر نشان ساخت: چنانچه رشد جمعیتی با رشد اقتصادی و توسعه همخوانی نداشته باشد، کشورها با چالش مواجه می شوند.
میرزایی با تاکید بر اینکه برنامه ریزان حوزه سلامت به دنبال ایجاد جمعیتی پویا و فعال هستند، اظهار داشت: اساس فعالیتهای داوطلبان سلامت افزایش مشارکتهای مردمی در امر سلامت است.
وی خواستار مشارکت بیشتر مردم در حوزه سلامت شد و افزود: عوامل اجتماعی 50 درصد- عوامل بهداشتی و درمانی 20 درصد- عوامل ژنتیک و بیولوژیک 15 درصد و عوامل محیطی 15 درصد در سلامت افراد نقش دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، به بیان مهمترین عوامل اجتماعی موثر بر سلامت پرداخت و اظهار داشت: وضعیت دوران جنینی، کودکی، نوجوانی و جوانی- شیوه زندگی، حمایتهای اجتماعی- وضعیت اقتصادی، اشتغال و مسکن- استرس و تنش های خانوادگی و اجتماعی- سلامت معنویات، پایبندی به اخلاق از جمله عوامل اجتماعی موثر بر سلامت به شمار می آیند.
میرزایی میزان اعتیاد و دخانیات را نیز یکی دیگر از مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت جامعه دانست و تصریح کرد: 10 تا 15 درصد از جامعه ما سیگاری هستند که باعث وارد آمدن خسارات جسمانی به افراد جامعه می شود.
وی به ممنوعیت استفاده از قلیان در قهوه خانه های اشاره کرد و گفت: متاسفانه استعمال قلیان در بین زوجهای جوان رو به افزایش است.
میرزایی ادامه داد: بیش از 300 مرکز در مازندران قلیان عرضه می شود که برخوردهای لازم در حال انجام است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بخش دیگری از سخنانش به وجود 4 هزار داوطلب سلامت در محلات شهری استان خبر داد و گفت: این افراد جمعیتی 750 هزار نفری را تحت پوشش خود قرار دادند.
وی با اشاره به اینکه 400 روستای مازندران نیز از آموزشهای داوطلبان سلامت بهره مند می شوند، افزود: خیرین سلامت استان 52 میلیارد ریال برای اقدامات بهداشتی در 9ماهه امسال کمک کردند.
میرزایی در پایان سخنانش، همکاری مردم در برنامه ریزی بهداشتی و پیشگیری از بیماریها- افزایش حمایتهای اجتماعی از خانواده ها- ارتقا شاخص سلامت جامعه و افزایش دانش سلامت مردم را از مهمترین نتایج مشارکت های مردمی در عرصه سلامت عنوان کرد.