آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۰۶۲۹
عضو هیئت مدیره شرکت بیمه توسعه:

فساد مالی بزرگ از یک باجه با دو کارمند شروع شد

ارجمندی با بیان اینکه فساد مالی بزرگ از یک باجه با دو کارمند شروع شد، گفت: همین الان با یک ضمانتنامه می‌توان کل سرمایه یک بانک را به مشکل انداخت و بانک زیر سوال برد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، غلامرضا خلیل‌ارجمندی امروز ر نهمین همایش سالانه انجمن حسابداران ایران گفت: حسابداری ما بسیار پیر است، بنابراین بانک مرکزی علاقه‌ای به پیگیری موضوعات حسابداری ندارد و تنها علاقه‌مند به حوزه اعتبارات است.
 
عضو هیئت مدیره شرکت بیمه توسعه افزود: در فساد اخیر نقش حسابداران در 12 مورد روشن شد که در مواردی مدیران مالی دخیل بودند و در مواردی نیز موسسات حسابرسی.
 
وی در ادامه گفت: اگر حسابرسان و حسابداران در سیستم بانکی توجه بیشتری می‌کردند، می‌شد از این فساد جلوگیری کرد. 
 
خلیل ارجمندی ادامه داد: نظام‌های حسابداری و حسابرسی در بخش‌های بانکی بسیار فقیرند و یک سیستم شفاف وجود ندارد؛ اقتصاد ما اقتصاد بازار پول است و اگر این حوزه کارا نباشد، اقتصاد ما نیز کارآمد نخواهد بود.
 
عضو هیئت مدیره شرکت بیمه توسعه در خصوص میزان پاسخگویی صورت های مالی بانک‌ها و شرکت‌ها به سوالات ذینفعان گفت: اطلاعات موجود که توسط بانک‌ها ارائه می‌شود کمتر از 50 درصد پاسخگوی سوالات است.
 
وی ادامه داد: در بانک‌ها رابطه مدیران بانک و شبکه بانکی یک رابطه طولی است و آنها با یکدیگر تبادل‌نظر ندارند؛ عملیات بانکداری در حال حاضر به سمت IT پیش می‌رود و مدیران انفورماتیک و مدیران عامل بدون اینکه با مدیران مالی هماهنگی داشته باشند، طراحی و اجرا می‌کنند؛ یعنی مدیران مالی و اعتباری با هم در ارتباط نیستند.
 
خلیل ارجمندی خاطرنشان کرد: فساد مالی اخیر از یک باجه و با دو کارمند شروع شد و از یک ضمانت‌نامه به کل کشور گسترش پیدا کرد؛ همین الان با یک ضمانت‌نامه می‌توان کل سرمایه بانک را به مشکل انداخت و بانک را زیر سوال برد.
 
عضو هیئت مدیره شرکت بیمه توسعه در خصوص سامانه حسابرسی گفت: گسترش روزافزون بانکداری الکترونیک ریسک را بالا برده و از طرفی دیگر، همچنان نگرانی از اختلاس وجود دارد؛ این در حالی است که اعتماد مردم به بانک‌ها به واسطه تایید و نظارت بانک مرکزی است و بر همین اساس باید به مسئله حسابرسی بیشتر توجه شود. 
 
وی افزود: از دو عامل «ضعف سازوکارهای کنترلی در بانک‌ها» و «سیستم سنتی» می‌توان به عنوان علل فساد اخیر نام برد؛ امروزه در نظام‌های بانکداری دنیا نظارت در اختیار کل مردم است و در واقع فروشندگان همان ناظران بانک‌ها هستند؛ زیرا آنها به هنگام معاملات علاوه بر کارت‌های بانکی، همزمان کارت شناسایی را نیز ارائه می‌کنند، اما در ایران تنها با داشتن کد PIN کارت می‌توان به حساب دسترسی پیدا کرد. 
 
خلیل ارجمندی تاکید کرد: بانک مرکزی اساساً علاقه‌ای به حسابداری و حسابرسی ندارد و به این حوزه ورود نمی‌کند؛ از آنجایی که تصمیمات مدیران ارشد تاثیر بسیاری بر صورت‌های مالی بانک‌ها دارد، حسابداران باید توجه بیشتری به این بخش داشته باشند و نقش خود را به صورت موثر ایفا کنند. 
 
عضو هیئت مدیره شرکت بیمه توسعه گفت: متاسفانه هیچ تعامل سازنده‌ای بین سازمان بورس اوراق بهادار و بانک مرکزی وجود ندارد و آنها هیچ گاه با وجود اختلافات، تبادل‌نظر نداشته‌اند؛ به عبارتی دیگر بانک مرکزی بر اساس فرمول خود و حسابداران نیز بر اساس فرمول خود عمل می‌کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار