کد خبر:۲۲۱۵۰۴
مراسم تقدیر از گردآورندگان کتاب آهنگران؛

وقتی صوت نوحه‌های آهنگران را به خود او هم ندادند!

یکی از مراکز فرهنگی در خیابان مجاهدین است. آنجا آرشیوی قوی از صوت‌های آهنگران دارد، اما خیلی ما را اذیت کردند. آنها می‌گفتند ...
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» عصر امروز جلسه تقدیر از گردآورندگان «کتاب آهنگران» در موسسه فرهنگی اوج برگزار شد.
 
در ابتدای این جلسه اکبری نویسنده کتاب به تاریخچه و مشکلات جمع‌آوری کتاب پرداخت و گفت: دقیقا برج 6 سال 88 اولین قرارمان را با آقای آهنگران در منزل پدری شان گذاشتم و مصاحبه گرفتیم قرار بعدی را اهواز گذاشتیم اما او به ما اعتماد کافی نداشت زیرا ارگان‌های مختلفی سراغ آقای آهنگران رفته بودند ولی همه او را سرکار گذاشتند. آقای آهنگران در ابتدا فکر می‌کرد ما نیز همین‌گونه‌ایم حتی الان نیز که سه سال از شروع آشنائی مان می‌گذرد و کتاب نیز چاپ شده است باور نمی‌کند که تمام آن مطالب تبدیل به کتاب شده‌اند. به همین دلیل یا قرارها را کنسل می‌کرد یا در فرصتی کوتاه با بی‌حوصلگی خاطراتی را تعریف می‌کرد اما پس از اینکه کتاب منتشر شد به ما اعتماد کرد و در حال حاضر خاطرات جدیدی را برای ما نقل می‌کند.
 
وی در خصوص مشکلات گردآوری کتاب گفت: خیابان مجاهدین یکی از مراکز فرهنگی است. آنجا آرشیوی قوی از صوت‌های آهنگران دارد اما خیلی ما را اذیت کردند. آنها می‌گفتند به شما این صوت‌ها را نمی‌دهیم شاید اگر صداوسیما بودید می‌دادیم ولی به شما نمی‌دهیم زیرا آنها کارشان فرهنگی است و شما که انتشارات هستید معلوم است کارتان بیشتر اقتصادی است تا فرهنگی اما اگر می‌خواهید به بالاتر نامه‌ای بزیند شاید قبول کردند. ما نیز به مسئولان بالاتر نامه دادیم آنها پس از چند ماه موافقت کردند اما زمانی که مراجعه کردیم دیدیم می‌خواهند آن نوارها را دقیقه‌ای به ما بفروشند. ما این مطلب را به آقای آهنگران گفتیم و ایشان بسیار عصبانی شد. خود آقای آهنگران به آن فرد مراجعه کرد اما او به آهنگران گفت باید به مقامات بالاتر نامه بزند.
 
اکبری نویسنده کتاب آهنگران ادامه داد: اعتقاد من این است که حضرت زهرا (س) و حضرت سیدالشهدا (ع) و شهدای جنگ تحمیلی لطف کردند و این کتاب منتشر شد. ما با وجودی که حمایت مالی نداشتیم هیچ موقع دغدغه پول نداشتیم. البته نه اینکه جیبمان پرپول باشد ولی کل کار انتشارات را خود شهدا پیش می‌برند.
 
اکبری در پایان سخنان خود گفت: در حال حاضر ما شروع کرده‌ایم کتاب را کامل کنیم. در این کتاب 200 صفحه خاطره وجود دارد. برآورد من این است که حداقل 200 صفحه دیگر می‌توانیم خاطره به آن اضافه کنیم.
 
پس از وی محمدعلی صمدی ویراستار کتاب آهنگران در خصوص کتاب صحبت کرد و گفت: من از ابتدای کار در جریان نوشتن کتاب بودم تخصص من روی کتاب جنگ است برای همین شناخت آقای اکبری از من خواست به این کتاب ملحق شوم.
 
صمدی ادامه داد: ‌سال 77 پیش آقای کمره‌ای رفته بودیم. به ما سرفصل‌های داد که آنها را طی مصاحبه‌های از آقای آهنگران بپرسیم اما آن زمان توفیق نشد این کار را انجام دهیم. چند شب قبل که آن سرفصل‌ها را مرور می‌کردم دیدم آقای اکبری تمام آن سرفصل‌ها را در کتاب خود آ‌ورده است.
 
در ادامه نیز در کامل کردن کتاب از رهنمودهای آقای کمره‌‌ای کمک گرفتیم.
 
ویراستار کتاب آهنگران افزود: این کتاب از لحاظ خبرنگاری‌ هم یکی از منحصربه فردترین کتب جنگ است. من می‌دیدم که آقای اکبری یک سال و نیم وقت برای دسته بندی و پیاده‌سازی نوحه‌های آقای آهنگران وقت گذاشت.
 
صمدی در پایان صحبت‌هایش گفت: یکی از بخش‌های کتاب مربوط به بخش رزم آقای آهنگران بود. ما دیدیم عموما مردم فکر می‌کنند آقای آهنگران سابقه رزم ندارد به همین دلیل این فصل را کامل و حتی بدون تیتر آوردیم.
 
سپس داود‌آبادی تحلیل‌گر دفاع مقدس ونویسنده به از نویسندگان این کتاب تجلیل کرد و گفت: نسل امروز توفیقی یافته و خداوند یکی از صفات خود را به آنها ارزانی داشته است و آن صفت خالقیت خدا است.
 
آهنگران برای همه ما و تمام هم‌نسلی‌ها ما تمام شده بود اما این کتاب آهنگران را دوباره خلق کرد.
 
داودآبادی ادامه داد: این را به نسل خودمان می‌گویم که داریم در این چند سال می‌بازیم نسل جدید ما را پس می‌زند و این نیز به خودمان ربط دارد زیرا مدام به این نسل انگ می‌زنیم البته برخی از جوانان مثل همین افرادی که همین کتاب را جمع کرده‌اند دارند نسل ما را احیا یا به نوعی خلق می‌کنند و فرهنگ نسل گذشته را به این نسل منتقل می‌کنند.
 
وی در ادامه گفت: آقای کمره‌ای یک بار به من می‌گفت کار فرهنگی برای جنگ باید مثل خود جنگ غیرتی باشد در عملیات کربلای 5 جوان‌ها از جان مایه گذاشتند و با آنکه گلوله خورده بودند باز هم استقامت به خرج دادند الان این جوانان نیز همین‌گونه‌اند و در راه فعالیت‌های فرهنگی استقامت به خرج می‌دهند در حالی که خودمان با تهمت‌ها این جوانان را پس می‌زنیم و مثلا می‌گویم شما که جنگ را درک نکرده‌اید پس می‌خواهید از جنگ چه بنویسید.
 
داودآبادی با اشاره به توصیه آقای کمره‌ای افزود: وی به من هم سال‌ 74 توصیه کرد خاطرات آقای آهنگران را جمع کنم که متأسفانه توفیق نشد.
 
این تحلیل‌گر دوران دفاع مقدس در پایان گفت: البته ارزش این کار صرفا به این نیست که از ابتدای کار آقای کمره‌ای به آنها کمک کرد بلکه ارزش این کار به اخلاص این جوانان است.
 
لازم به ذکر است کتاب «کتاب آهنگران» چندی قبل توسط انتشارات یا زهرا (س) منتشر شد که با اقبال خوبی از سوی مخاطبین روبه‌رو گشت به گونه‌ای که چاپ اول آن طی همین چند روز پایان یافته است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
پژوهشگر انقلاب
-
۰۵ دی ۱۳۹۱ - ۲۳:۵۵
پژوهشگر انقلاب
شما چه تيتري را براي اين عکس انتخاب مي کنيد؟آرميتاها وعليرضا هاي زمان جنگ
http://jomhourieslami.blogfa.com/post/876
سلام انتشار دهيد
0
0
پژوهشگر انقلاب
-
۰۵ دی ۱۳۹۱ - ۲۳:۵۵
پژوهشگر انقلاب
شما چه تيتري را براي اين عکس انتخاب مي کنيد؟آرميتاها وعليرضا هاي زمان جنگ
http://jomhourieslami.blogfa.com/post/876
سلام انتشار دهيد
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار