به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حدادعادل در مراسم پایانی دومین کنگره شعر پاسدار که شب گذشته در سالن همایشهای سپاه محمد رسولالله(ص) برگزار شد، گفت: با حماسه نهم دیماه سال 1388 یک روز تازه به روزهای انقلاب افزوده شد، ما روزهایی داشته و داریم که ملت ما در آن وحدت پیدا میکنند و به شورآفرینی میپردازند همانند 22 بهمن؛ سه سالی است که 9 دی وارد تقویم انقلاب شده، 9 دی ما را بر مباحث سیاسی و آنچه از آن به عنوان بصیرت یاد میشود متمرکز میکند.
وی افزود: ملت ما در این روز واکنش مناسبی به دشمنانشان نشان دادند و ما باید با چراغ راه آینده کردن گذشته، تهدیدات دشمن را به فرصتی برای پیروزی اسلام و انقلاب تبدیل کنیم.
حداد عادل گفت: 9 دی یک فرصت است برای تجزیه و تحلیل آنچه در انتخابات سال 88 رخ داد، توطئه دشمن و واکنش مردم؛ سعی خواهیم کرد گذشته را چراغ راه آینده کنیم و آن تهدیدهای دشمن را برای بیمه کردن انقلاب به یک فرصت مبدل نماییم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود بیان داشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طول جنگ تحمیلی عراق علیه ایران فولاد آبدیده شد، این نیرو ذخیرهای برای اسلام و انقلاب است، در سپاه پاسداران انواع و اقسام قابلیتها وجود دارد، با عقبه بسیج، بخش وسیعی از ملت ما با عنوان سپاهی و بسیجی در این مجموعه حضور دارند، همانگونه که در قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) از ظرفیت سازندگی این نیرو بهره میگیریم، باید در عرصههای فرهنگی هم از ظرفیتهای این نیرو استفاده کنیم.
وی ضمن اشاره به استفاده از ظرفیتها درباره کانونهای تشکیل شده در سپاه گفت: ظرفیتهایی که در معاونت فرهنگی سپاه شناسایی شدهاند جلوهای از ظرفیتهای فرهنگی سپاه هستند.
حداد عادل در ادامه گفت: شعر وجهی از ادبیات و جنبه هنری کلام است وقتی کلام هنری میشود مبدل به ادبیات شده است، این کلام ممکن است شفاهی یا مکتوب باشد، همه میتوانند سخن بگویند اما سخن گفتن هنری کار همه نیست.
کسی که سخن را به زیور هنر بیاراید اهل ادب است
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: فردی که سخن را به زیور هنر بیاراید اهل ادب و ادبیات است، کلام نعمتی است برای همه که به ماده این هنر به آسانی و فراوانی دسترسی دارند، اما به همان اندازه که ظرف و ماده این هنر فراوان و آسان در دسترس است محتوای آن لطیف است و آن اندیشه است یعنی زبان جامهای پوشیده شده بر قامت اندیشه بشری است، شعر خوب شعری است که ظرفی موزون و فاخر و مظروفی متعالی داشته باشد، شاعر خوب هم فردی است که این والایی ظرف و مظروف را رعایت کند.
وی در ادامه سخنانش خطاب به شاعران پاسدار گفت: قدر این نعمت و قریحهای را که خداوند به شما عطا کرده است، بدانید؛ قریحه شعری خود را در خدمت به کشور، مردم، انقلاب و اسلام قرار دهید و مردم را شاد کنید و برانگیزید.
حدادعادل ضمن اشاره به اینکه نباید از ظرفیتهای هنر غافل شد، تصریح کرد: خوشبختانه انقلاب اسلامی توانسته در عرصه شعر چشماندازی وسیع جلوی چشم ملت باز کند، امیدواریم شعر این دوره در آینده شعر ممتاز از دیگر دوران باشد؛ چراکه شعر در تاریخ گذشته ما با معنویت و مذهب انس داشته است، شعر تمام شاعران کهن ما پیام معنوی دارد و با این سابقه، از میان همه هنرها، با شعر بهتر میتوانیم با انقلاب پیوند بیابیم.
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه با مخاطب قرار دادن جوانان توصیههایی به آنها کرد و گفت: شاعران جوان باید اولا با قلههای شعر فارسی انس بگیرید، باید حافظ را حفظ کنید، همانگونه که قرآن کریم را از بر میکنید و همانگونه که حافظ قرآن را از بر داشت، آشنایی با شاعران کهن ترازویی به دست شما میدهد که همواره خود را بسنجید و به خود سختگیر باشید.
لازم به ذکر است، همزمان با بزرگداشت حماسه نهم مراسم دومین کنگره شعر پاسدار با شعرخوانی و تجلیل از شاعران برتر پاسدار و سخنرانی غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و نماینده مجلس شورای اسلامی، سردار محمد علی آسودی، مسئول معاونت تبلیغات و فرهنگ سازمانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار محسن کاظمینی، فرمانده سپاه محمدرسولالله(ص) و سردار عباسعلی فرزندی، رئیس دانشکده فرهنگ و ارتباطات برگزار شد.