کد خبر:۲۲۱۸۸۰
فرقانی در گفتوگو با «خبرگزاری دانشجو»:
پولهای میلیاردی بخش فرهنگی به آدمهای ارزشی نمیرسد
این نویسنده کشورمان گفت: در کشور ما میلیاردها تومان پول در بخش فرهنگی هزینه میشود، ولی متاسفانه مقدار ناچیزی از این پول به دست افرادی که ...
سید مصطفی فرقانی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، انقلاب ما، بزرگترین انقلاب تاریخ معاصر است، گفت: مردم ما در جهت پیروزی این انقلاب با دست خالی به میدان آمدند و انگیزه شان برای انقلاب، انگیزه فرهنگی بود، بنابراین باید موضوعاتی مانند هشت سال دفاع مقدس، انگیزه های شکل گیری انقلاب و نهضت امام خمینی (ره) و تحولاتی که بعد از جنگ تحمیلی به وقوع پیوست، از جمله موضوعات درخور اهمیتی باشد که قشر فرهیخته و ادیب جامعه به آنها بپردازد.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی به موضوع جنگ جهانی دوم توجه بسیاری کرده است، بیان داشت: رژیم صهیونیستی به گونه ای به این مسئله پرداخته که جای هیچگونه تردید و سوال را برای افکار عمومی باقی نگذاشته است.
این نویسنده کشورمان ادامه داد: انقلاب ما، رجعت به ارزش های انسانی، الهی و دینی بود که متاسفانه هیچ اثر ارزنده ای در خصوص مسئله انقلاب از قشر ادیب و فرهنگی کشورمان نداریم.
فرقانی با بیان اینکه دشمنان انقلاب اسلامی در دو سه سال اول انقلاب مردم و حکومت را درگیر گروهک های مختلف کردند، اضافه کرد: بعد از ماجرای گروهک ها، کشور درگیر جنگ هشت ساله شد و مردم با انگیزه های دینی و انقلابی خودشان در برابر این قضایا ایستادگی کردند که باید در خصوص این موضوعات هزاران جلد کتاب نوشته شود.
وی ادامه داد: متاسفانه عده ای هم که در این حوزه وارد شدند، به صورت کلیشه ای کار کردند، در صورتی که جنگ و تمام مسائلی که در طول این سه دهه رخ داده، از زوایای مختلف قابل بررسی است.
فرقانی در ادامه با بیان اینکه جامعه ما از قدیم درگیر دو طیف و جریان خاص بوده است، گفت: جریان اول جریان روشنفکری لائیک است که با نگاه غرب گرا رشد کرده و جریان دوم در واقع همان جریان انقلابی و آرمان خواه است.
این نویسنده کشورمان در خصوص جریان روشنفکری بیان داشت: عمدتا این جریان با پرچم نظام ها و مکاتب سیاسی غربی شناخته شده، ولی الزاما این جریان همیشه غرب گرا نبوده است.
فرقانی با بیان اینکه بسته های پذیرش این جریان در جامعه ما از درون کانال های روشنفکری بوده، اضافه کرد: بیگانه گرایی و گرایش به قدرت های جهانی از مهمترین مولفه های این جریان است.
وی با بیان اینکه جریان روشنفکری با نفی ارزش ها و داشته های جامعه خود همواره رو در روی مطالبات و خواسته های مردم می ایستد، افزود: این جریان با تز «هدف وسیله را توجیح می کند» در حال ضدیت با ارزش های جامعه خود و الگوبرداری از کشورهای بیگانه است.
وی با بیان اینکه روشنفکری بیمار ایران ریشه در وابستگی به بیگانه دارد، بیان داشت: همین وابستگی مانع از ایجاد حرکت درون زا در عرصه های مختلف و مورد نیاز جامعه می شود.
این نویسنده کشورمان در ادامه افزود: روشنفکری بیمار در طول سالیان طولانی جز جدال بر سر قدرت و گزینش ضدمردمی ترین فاکتورهای سیاسی و تضاد با آرمان های فکری ملت ایران، هیچ کار مهمی دیگری انجام نداده است.
فرقانی با بیان اینکه روشنفکری وابسته بسیار فرصت طلب و محافظه کار است، اضافه کرد: نفاق و نیرنگ حیاتی ترین ابزار این نوع روشنفکری است.
وی ادامه داد: روشنفکر وابسته ملی گرا است، اما به هنگام تعرض بیگانه به استقلال و شرف کشور با دشمن همراه و همسو خواهد شد.
این نویسنده کشورمان با بیان اینکه روشنفکر وابسته در عرصه هنر و خلاقیت های درونی هم به کشورهای بیگانه وابسته است، گفت: این نوع روشنفکری در زمینه هنر نیز خود را با خواسته بیگانگان منطبق می کند و با تحقیر کردن ملت خود در واقع می کوشد تا دل بیگانگان را به دست آورد.
فرقانی با بیان اینکه قشر روشنفکر وابسته اگر داستان بنویسد به ارزش های فطری، ملی و قومی کشورمان حمله می کند، ادامه داد: سلیقه بیگانگان تحقیر ارزش های مردم ماست و می کوشد که این تحقیر را از طریق قلم و تصویر روشنفکر ایرانی به نمایش در آورد.
وی در ادامه بیان داشت: تصویری که فیلمساز روشنفکر ایرانی از کشورمان به بیگانگان نشان داده، در واقع یک کشور عقب مانده می باشد و به همین دلیل است که برخی از فیلم های ایرانی در جشنواره های خارجی برگزیده می شوند.
این نویسنده کشورمان با بیان اینکه در مقابل جریان روشنفکری در کشور یک جریان انقلابی و آرمان خواه نیز وجود دارد، گفت: متاسفانه کسانی در این جریان هستند که صورت مسائل را پاک می کنند.
فرقانی در ادامه با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب خودشان می گویند که هزار جلد کتاب و رمان خوانده اند، بیان داشت: این مسئله دغدغه فرهنگی حضرت آقا را نشان می دهد.
وی ادامه داد: در کشور ما میلیاردها تومان پول در بخش فرهنگی هزینه می شود، ولی متاسفانه مقدار ناچیزی از این پول به دست افرادی که در این حوزه تاثیرگذار هستند، می رسد.
این نویسنده کشورمان اضافه کرد: امام خمینی (ره) و مراجع تقلیدمان مانند آیت الله جوادی آملی، دیوان شعر دارند و این نشان دهنده اهمیت مقوله فرهنگی است.
فرقانی با بیان اینکه متاسفانه مسئولین ما در قوای تصمیم گیری و اجرایی به مقوله فرهنگی اهمیت نمی دهند، گفت: زمانی هم که از طرف مقام معظم رهبری تلنگری زده می شود، مسئولین برای رفع تکلیف مقداری پول در زمینه های فرهنگی خرج می کنند و در واقع فضا برای فعالیت های ارزشی در این زمینه بسته است.
وی با بیان اینکه شهید آوینی برای ساخت مستند بوسنی تنها توانست دو میلیون تومان بودجه دریافت کند، بیان داشت: در حالی که بعد از به شهادت رسیدن آوینی مبلغی حدود 50 میلیون تومان صرف ساخت مستندی در خصوص این شهید بزرگوار شد و این نشان دهنده این است که عده ای از روشنفکران داخلی جلوی فعالیت های ارزشی را می گیرند.
این نویسنده کشورمان اضافه کرد: در نهادهایی مانند حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی نیز باید با همت فردی کار کرد و افراد در این نهادها به صورت جزیره ای عمل می کنند.
فرقانی در ادامه با بیان اینکه جزیره ای عمل کردن هم آفت هایی دارد، ادامه داد: آفت جزیره ای عمل کردن، خودبینی است و فرد احساس می کند که در عرصه ای که فعالیت می کند تنهاست، بنابراین و دچار یک نوع محافظه کاری می شود و احاطه همین دو نگرش باعث از بین رفتن ادبیات ما خواهد شد.
وی بیان داشت: در طول این چندین سال هیچ حمایتی از قشر ارزشی کشور از سوی نهادها و سازمان های ذیربط صورت نگرفته، در صورتی که هزاران میلیارد پول به اسم کار فرهنگی خرج شده است.
این نویسنده کشورمان در پایان با بیان خاطره ای از حماسه 9 دی پرداخت و گفت: حضور ارمنی ها در راهپیمایی روز 9 دی یکی از شگفتی های این حماسه بزرگ بود و نشان دهنده این واقعیت است که همه اقشار جامعه نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران احساس دین می کنند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.