به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نخستین جلسه شورای شعر وزارت ارشاد صبح امروز، دوشنبه، 11 دی ماه با حضور سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از شاعران پیشکسوت در دفتر وزیر ارشاد برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر یحیی طالبیان، قائم مقام وزیر در امور شعر و ادب، قادر طراوت پور، مدیر دفتر شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رضا حمیدی، دبیر هفتمین جشنواره بین المللی شعر فجر، شاعرانی مانند مشفق کاشانی، پرویز بیگی حبیب آبادی، محمود اکرامی فر، ناصر فیض، محمدرضا عبدالملکیان، علیرضا قزوه، قادر طراوت پور، محمدعلی مجاهدی، محمدعلی بهمنی، یوسفعلی میرشکاک، سعید بیایانکی، علی محمد مودب و فاضل نظری حضور داشتند.
سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با اشاره به تشکیل شورای شعر گفت: در گذشته شورای سیاستگذاری شعر فجر فعالیت می کرد، اما با توجه به اینکه جشنواره مذکور تنها برنامه مرتبط با شعر در وزارت ارشاد نیست و ما برنامه های مختلفی در حوزه شعر در سراسر کشور برگزار می کنیم، تصمیم بر این شد که شورایی کلی تر با عنوان شورای شعر در وزارت ارشاد تشکیل شود.
وی با تقدیر از همکاری های یحیی طالبیان با این شورا و استمرار این همکاری تاکید کرد: باید از توان افراد جوانتر هم استفاده شود و به همین خاطر از طراوت پور خواسته شد که امور اجرایی کارهای مربوط به شعر را پیش ببرد و امیدواریم در این زمینه فعالیت های خوبی صورت بگیرد.
وزیر ارشاد ادامه داد: علاوه بر این مسائل که بعد اجرایی کار است، بحث سیاستگذاری حوزه شعر امر بسیار مهمی است و به همین جهت از پیشکسوتان و فعالان عرصه شعر خواسته ایم که با ارائه طرح و ایده به دفتر شعر وزارت ارشاد در این زمینه کمک رسان باشند.
حسینی خطاب به شاعران حاضر در جلسه شورای شعر وزارت ارشاد گفت: از توان اندیشگی و فکری شما عزیزان در همه برنامه های مربوط به شعر استفاده خواهد شد؛ چون اعتقاد داریم زمینه و ظرفیت کار در این حوزه بیش از اینهاست؛ به عنوان مثال شما اطلاع دارید که انجمن های متعدد شعری در همین تهران وجود دارد که باید ساماندهی شوند.
وی بر حمایت از کتاب های حوزه شعر هم تاکید کرد و گفت: شاعران جوان خوب ما باید شناسایی شوند تا کتاب هایشان بر زمین نماند و انتشار پیدا کند.
رئیس شورای شعر وزارت ارشاد در ادامه با اشاره به برخی مشکلات اقتصادی گفت: واقعیتش این بود که داشتیم به این سمت می رفتیم که نتوانیم جشنواره شعر فجر را امسال برگزار کنیم، اما تصمیم گرفتیم که با همه توان تلاش نماییم تا این دوره هم به بهترین نحو اجرایی شود.
حسینی همچنین از دو سالانه شدن همایش شاعران ایران و جهان و برگزاری دوره بعدی آن در نیمه اول سال 92 خبر داد و در عین حال تاکید کرد: این همایش باید با آسیب شناسی دوره های قبلی باشد؛ همچنین باید بررسی کرد که شاعرانی که به ایران می آیند، چه میزان در معرفی شعر ایران به جهان کار کرده اند.
وزیر ارشاد همچنین تهیه کتاب ها و لوح های فشرده ای را که در آن 150 تن از بهترین شاعران ایران انتخاب شده باشند، ضروری دانست و گفت: می توان از این بسته های فرهنگی در زمان حضور مقامات خارجی یا گروه های فرهنگی و ادبی کشورهای دیگر در ایران، بهره برد و به آنها اعلام کرد که مثلاً این افراد بهترین شاعران ایران در حال حاضر هستند.
وی همچنین تجهیز مراکز فرهنگی و کتابخانه های کشور با این لوح های فشرده و منشورات را از دیگر برنامه های جشنواره شعر فجر امسال توصیف کرد.
رئیس شورای شعر وزارت ارشاد برگزاری ششمین جشنواره بین المللی شعر فجر و دهمین کنگره پیشوا را موفقیت آمیز دانست و خواستار مشارکت تمامی شاعران در ارتقای جایگاه شعر شد.
حسینی در پایان بر لزوم تقویت همکاری همه دست اندرکاران جشنواره شعر فجر امسال با رسانه و روشنگری درباره شعر انقلاب تاکید و خاطرنشان کرد: هفتمین جشنواره بین المللی شعر فجر امسال باشکوهتر و پرشورتر برگزار خواهد شد و امیدواریم جشنواره امسال بتواند در تمام حوزه های مرتبط به اهداف خود برسد.