به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نیکطلب گفت: واقعه کربلا زوایای متعددی دارد و خطبهها و سخنرانیهای زیادی از آن در دسترس است، اما هنوز خیلی از قسمتهای آن برای مردم روشن نیست.
این شاعر افزود: بعد از انقلاب تا به امروز عدهای از پژوهشگران و ادیبان کشور روی واقعه کربلا کارهای خوبی انجام داده اند که از نمونههای آن میتوان به فعالیتهای دکتر محمدرضا سنگری اشاره کرد.
وی ادامه داد: همچنین کنگرههای شعری در شیراز برگزار میشود که سالانه به جنبههای مختلفی از واقعه عاشورا میپردازد، اما باز هم کافی نیست و این موضوع جای کار بیشتری دارد.
نیک طلب افزود: با توجه به حضور پر تعداد و سرنوشتساز زنان در واقعه عاشورا و حتی بعد از آن، ما کمتر به آنها پرداختهایم، در حالی که این زنان، یا خانواده شهدای کربلا بودند یا خودشان در صحرای کربلا حضور داشتند، اما متاسفانه آثار کمی درباره آنها وجود دارد.
این شاعر و نویسنده کشورمان تاکید کرد: حضور زنان بزرگ در زندگی پیامبر همچون حضرت زهرا (س) و حضرت خدیجه (س) بیانگر توجه خاص خداوند به زنان است؛ با توجه به این نگاه خاص در دین اسلام، ما هم باید تغییری در دیدگاهمان نسبت به زنان جامعه داشته باشیم، البته این عدم توجه ریشه در فرهنگ جوامع دارد، بنابراین علت کم پرداختن به زنان در ادبیات نیازمند ریشهیابی عمیق است.
وی درباره حضور زنان در عرصه شعر کشور خاطرنشان کرد: از گذشته تا به امروز شاعران زن زیادی در ادبیات کشور حضور داشته اند که تعدادی از آنها آثار بزرگی خلق و به ادبیات کشور خدمت کرده اند.
نیک طلب تصریح کرد: کنگره شعر زنان عاشورایی میتواند با نگاه ویژهای به زنان شاعر، تقدیر و تشکر از آنها در عرصه شعر کشور و همچنین تجلیل از تعدادی از زنان که فرزندان بزرگی را پرورش داده اند، جریان خوبی به وجود بیاورد و به رشد فرهنگ و الگوسازی کمک کند.