مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه باهنر کرمان گفت: شاعران باید مظلومیت واقعه عاشورا را به درستی به دنیا انتقال دهند و در سرودن اشعار آیینی عمق فاجعه حماسه عاشورا را به نمایش بگذارند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، حجتالاسلام محمد سلطان مرادی شب گذشته در همایش شعر عاشورایی در دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به تاثیر فرهنگ عاشورا در انقلاب اسلامی تصریح کرد: حرکت امام(ره) و مردم در انقلاب بر گرفته از فرهنگ عاشورا بود.
وی افزود: جبهههای هشت سال دفاع مقدس جلوهگاه سازندهترین و پرشکوه ترین درسها بود، این درسها را رزمندگان در مکتب عاشورا آموخته بودند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه باهنر کرمان بیان داشت: هنر ایران اسلامی در تمام ابعاد از عاشورا تاثیر گرفته و در شعر و شاعری این مسئله بیشتر نمود دارد.
سلطانمرادی با اشاره به سروده «باز این چه شورش است» اثر محتشم کاشانی، گفت: محتشم کاشانی اطلاعات عمیقی از عاشورا و فلسفه قیام امام حسین (ع) داشت که چنین شعر حماسی سروده است و شاعران امروز ما نیز باید در این زمینه کتاب های تاریخی را مطالعه کنند.
وی ادامه داد: شاعران باید مظلومیت واقعه عاشورا را به درستی به دنیا انتقال دهند و در سرودن اشعار آئینی عمق فاجعه حماسه عاشورا را به نمایش بگذارند و خط مشی ترسیم کنند که فراگیر شود.
محمود بصیری، استاد دانشگاه نیز در این همایش گفت: برخی شاعران با نگاه ظاهراندیشی به جای عمقاندیشی، مانع از پیشرفت در حوزه شعر شده اند.
وی افزود: قرآنکریم باید معیار نقد شعر آیینی باشد؛ چراکه اغلب شاعران به تصویر گری پرداختند و این حوزه مانند اسلام مظلوم است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: شعر عاشورایی نمونهای از شعر آیینی است که بر مبنای مقولات ارزشی و زیربنایی جاری شده و برای سراییدن در این حوزه شاعر باید صف شمر را از صف یاران اباعبدالله(ع) بشناسد.